reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopad 2009

ja też zawsze miałam wyniki krwi w porządku ale lekarz i tak zalecił mi Biofer, Magne B6, Elewit i kwas foliowy. Kwas mam jeść jeszcze tylko 10 dni.

reklama
Jaka ja jestem dzisiaj zdenerwowana. Wszystko mnie denerwuje, wszystko przeszkadza i sama nie wiem czego w ogóle ja chcę.

Na wieczór panieński dostałam "Mój pierwszy rok". Fajna książeczka ;-) I duuużo będzie uzupełniania :-)

Moja lepsza połowa też w "ciąży". Nie dość że marudne to to, to je ze mną kilka razy dziennie te wszystkie przegryzki i słodycze (np lody), obraża się jak obiorę sobie jabłko a nie dla NAS (chociaż przed ciążą nie jedliśmy jabłek niema w ogóle). Efekt tego taki że ja nie przybrałam na wadze a lepsza połowa ma +3 kg :).

Ale mamy dobra zabawę: np to lepsza połowa jest odpowiedzialna za niektóre zakupy dla dzidzi (np łóżeczko) a do tego nagrywa płytę dla maluszka - kilka CD z naszymi ulubionymi kawałkami muzycznymi - żebym teraz "plumkała" w ich rytm a po porodzie żeby małe przy nich zasypiało. Na płyty składają się i Strachy na Lachy i Smolik i Banaszak i Schubert - totalna mieszanka :) - ale lepsza połowa ma radochę i co najważniejsze poczucie WAŻNOŚCI. Ale tak pięknie jest dopiero teraz - przez pierwsze dwa miesiące było potwornie - awantury, ja w depresji, wszystko musiała zrobić w domu sama, i sprzątanie i obiad i prasowanie itd.. chociaż oboje jesteśmy "wolnymi strzelcami" i mamy raczej wolne zawody.

Dopiero po jakimś czasie zrozumiałam że chodzi o strach przed odrzuceniem, przed zmianą i utratą tej części zainteresowania którą normalnie kierujemy na naszych partnerów. Stąd socjotechnika :) i efekty są porażająco pozytywne - polecam

o rany! a po co aż tyle??żelazo, magnez, witaminy - ??? skoro wyniki masz dobre to jak? tak na wszelki wypadek? na dodatek zbliża sie lato i sezon na wszystkie pyszności, owocki, warzywka itd. czyli wszystko co dostarcza nam witamin i innych pierwiastków w sposób zdrowy i naturalny.
Rozumiem przyjmowanie tego gdy ktoś ma problemy, anemię, skurcze łydek itd., ale na zapas to bez sensu, przecież zwykłe witaminy to też wytwór chemiczny człowieka.
Ja bym zrobiła sobie pogawędkę z lekarzem po co tak faszerować pacjentki? niby nie zaszkodzi, ale nabija kasę koncernom farmaceutycznym :tak:

Natalia u nas na szczęście łóżek się nie ścieli tak jak w pl...:-p mamy takie duże jak to się mówi małżeńske łoża gdzie tylko trzeba rozłożyć kołderkę żeby nie była taka potargana jak po spaniu;-) na to zarzucić kocyk i to wszystko... a w nocy tylko wskakuje się pod kordełkę i nawet nie trzeba łóżka rozkładać:laugh2: wygoda hehe

My planujemy zakup łoża po ślubie, jak bedą pieniążki. Póki co w naszym 3M mamy urządzaony w 1/4 duży pokój. Tam stoi kanapa, na której śpimy. Do wyposażenia mamy jeszcze 2 pokoje i dokończenie dużego. Także sporo pracy rpzed nami. Nawet szafy nie mamy, wszystkie ubrania leżą na materacu dmuchanym :tak:

My planujemy zakup łoża po ślubie, jak bedą pieniążki. Póki co w naszym 3M mamy urządzaony w 1/4 duży pokój. Tam stoi kanapa, na której śpimy. Do wyposażenia mamy jeszcze 2 pokoje i dokończenie dużego. Także sporo pracy rpzed nami. Nawet szafy nie mamy, wszystkie ubrania leżą na materacu dmuchanym :tak:
ja juz 2 lata mieszkam w nowym mieszkaniu i jjeszcze się szafy nie dorobiłam. W salonie oprócz stołu, który kiedyś kupilismy na promocji w ikea mamy zbiór kompletnie róznych mebli - popozyczanych po rodzinie. W gabinecie stoja moje panieńskie meble, a w sypialni jest wielkie łoże i masa kartonów, w których trzymamy ciuchy :-)ciagle brak kasy na meble.

Znam to ;-)Zawwsze znajdzie się jakiś inny "ważniejszy" wydatek.

Kochane, mam do Was pytanie: czy boli Was brzuch w okolicy jajników? To nie jest taki sam ból jak przy @ ale zlokalizowany mniej więcej w tym miesjcu. Męczą mnie te bóle cały dzień, a na dodatek moja mama nastraszyła mnie, że to na pewno są skurcze i że to coś zlego. Nie wiem czy dzwonić do lekarza, czy po prostu wziąć no-spę i odczekać trochę. Bo przecież nie będę dzwonić do lekarza z każdą obawą...

reklama
Znam to ;-)Zawwsze znajdzie się jakiś inny "ważniejszy" wydatek.

Kochane, mam do Was pytanie: czy boli Was brzuch w okolicy jajników? To nie jest taki sam ból jak przy @ ale zlokalizowany mniej więcej w tym miesjcu. Męczą mnie te bóle cały dzień, a na dodatek moja mama nastraszyła mnie, że to na pewno są skurcze i że to coś zlego. Nie wiem czy dzwonić do lekarza, czy po prostu wziąć no-spę i odczekać trochę. Bo przecież nie będę dzwonić do lekarza z każdą obawą...
mnie też tak boli. Czasami nawet bardzo mocno

Do góry