reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopad 2009

Gratuluję Wszystkim mamusią, które szczęśliwe wróciły od lekarza :-)
Fajnie, że coraz więcej z nas czuje dzidzię w brzuchu- ja czekam jeszcze na to z utęsknieniem:tak:

Tak jak radziłyście kupiłam dziś suszone śliwki i będę je jeść.
A czarne kupki, o których pisałyście to przez witaminki i od żelaza.

Co do domowych salonów kosmetycznych to zaraz idę do wanny odprężyć się przed nauką, bo mam gorący weekend w szkole (sesja) i muszę się uczyć :-(
A i wczoraj byłam u kosmetyczki, zrobiła mi pedikiur :-) czuję się super, mam delikatne stopy i śliczny frencz na paznokciach :tak:

Pozdrawiam, miłego wieczorku:-)

reklama
czy wymiotować to nie wiem, ale np. moja córcia od witamin dla dzidziuśków miała straszne wysypki. Pediatra powiedziała, że może ją uczulać jakiś składnik (wysypki , biegunki) i kazała odstawić. Przeszło momentalnie.

ja zmieniłam witaminy, i już nie wymiotuję... a zmieniłam na takie zwykłe centrum amterna- one chyba są najtańsze ze wszystkich. i jak się okazuje, najlepsze...
No proszę, zaskoczyłaś mnie że są najtańsze:eek: Co prawda nie porównywałam nigdy cen ale wydawało mi się że są mega drogie. Biorę je od samego początku (tzn od 7'go tyg) i naprawdę dobrze się czuję
Napisz za kilka dni jak się po nich czujesz, ciekawa jestem :tak:

Ostatnia edycja:
Znam to ;-)Zawwsze znajdzie się jakiś inny "ważniejszy" wydatek.

Kochane, mam do Was pytanie: czy boli Was brzuch w okolicy jajników? To nie jest taki sam ból jak przy @ ale zlokalizowany mniej więcej w tym miesjcu. Męczą mnie te bóle cały dzień, a na dodatek moja mama nastraszyła mnie, że to na pewno są skurcze i że to coś zlego. Nie wiem czy dzwonić do lekarza, czy po prostu wziąć no-spę i odczekać trochę. Bo przecież nie będę dzwonić do lekarza z każdą obawą...

Natalunia - dzwoń do lekarza!!!!! Nie chcę się straszyć ale myślę że w naszej sytuacji lepiej dmuchać na zimne... Mnie brzuch np nie boli wcale! Nic a nic.
Na Twoim miejscu skonsultowałabym się z lekarzem bez dwóch zdań! :eek:

No, mam teraz trochę czasu to napiszę. Więc z niunią wszystko ok, ale niestety nie chciała pokazać co ma między nóżkami i lekarka powiedziała, że nie będziemy jej dzisiaj męczyć, także dopiero na USG połówkowym będę wiedziała ( o ile tym razem odkręci się pupką). Na razie wystarczy mi to, że wszystko w porządku.
Żadnych pomiarów też nie robiła, więc nie wiem jaka ta moja niunia duża:sorry:. Grunt, że się wierci a ja ją czuję czasami.
Pozdrowionka

CZesc Natuluniu ja w perwszej ciazy przy Antosiu tez tak miałam to byłą ciaza wysokiego ryzyka wiec jak tylko dostałam boli byłam u lekarza ale wszystko było oki. Powiedział ze tam gdzie mnie boli i mysle ze sa jajniki to se myle bo jak mamicica rosnie to jajiki ida wyzej i powodem moich boli były zrosty po wyrostku i powiekszajaca sie macica. ALE NAJLEPIEJ ZADZWON DO SWOJEGO ZNA CIEBIE I TO NAJWAZNIEJSZE.

Dzięki, Kochana jesteście!

Póki co po no-spie przeszło. Może to przemęczenie? Nie wiem. jeżeli bóle pojawią się jutro, to zgłoszę się do lekarza.

A co do ruchów dziecka w brzuszku, to moje na pewno się rusza aktywnie, bo na detektorze tetna to słyszałam, ale jeszcze nie czuję i gin powiedział mi, że około 20 tyg. powinnam czuć:-) juz nie mogę się doczekać.

A jeszcze miałam zapytać Was czy na piersiach tez macie tak jak ja duże i bardzo wyraźne żyły? jedna od spodu to mam fioletową i nie wiem czy to od za małego stanika czy ona się wylała- nie mam pojęcia, a zuważyłam po wizycie u lekarza i mu nie pokazałam, a sam nigdy nie proponował mi badania piersi.[/QUOTE]

Heh, moja dzidzia byla zbyt leniwa na ruchy przy pierwszym usg, dlatego machnela raczka, nozka ale pobudzona przez pania aparatem i uciskami:) Teraz czasem mnie cos zakluje tak porzadnie, 3 razy mialam takie klucie ze myslalam ze nie wyrobie, ale trwalo to kilka sekund tylko, wiec moze sie zle ulozyla czy cos. Kopniakow nie czuje typowych, ale jeszcze za wczesnie, przy pierwszym dziecku czuje sie najwczesniej w 18 tyg. a najczesciej w 20tym dopiero.
Co do piersi ja mam caly czas od poczatku ciazy niebieskie zyly, az zaczynaja sie prawie na dekolcie. To normalna oznaka ciazy, bo masz wiecej krwi i zyly widac wyraznie. Mam tez niebieskie zylki na bokach w okolicach bioder. Cale szczescie piersi teraz prawie nie bola no i oby nie bylo rozstepow, bo widzialam rozstepy na piersiach, wygladaja okropnie...

reklama
Natalunia - ja w pierwszej ciazy tez mialam takie bóle i poszłam do lekarza to powiedział ze własnie na tym etapie rozciagaja sie jakies więzadła podtrzymujące macice i przepisał nospe forte(ja jednak brałam zwykłą) Teraz tez mialam takie bóle kilka tygodni temu i tez pisałam nawet tu o tym, teraz nieraz cos zaboli ale przecież ma prawo, mieszkanko musi sie ekspresowo powiększać. Musisz dużo leżeć i obserwować czy to nie są skurcze, nie pojawiają sie co kilka minut i czy brzuch sie nie napina, nie robi twardy. A jak nie przejdzie po nospie to idz do lekarza niech sprawdzi co i jak:tak:

Do góry