reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kuchnia malucha & Przepisy kulinarne mam

Ja jakos zawsze zaczynalam od dawania kleiku,nawet sie nie zastanawialam nad tym przyznam szczerze:zawstydzona/y:,czy warzywa pierwsze czy kaszki.Teraz zrobie moze inaczej i dam marchewke:tak:

reklama
ja dalam od razu kaszki i zupki. Moj Maks Marchewki się nie tyka. A jak dodam ziemniaczka do je i zageszczam dodatkowo zupki kleikiem :)

Dziewczyny radze najpierw wprowadzic warzywko np. marchewkę a potem słodki owoc bo jak dziecko pozna słodki smak to może potem nie chciec jeść marchewki i zupek ze słoiczka.

larkaa ja też się głowię z tym glutenem, bo właśnie według nowych norm żywieniowych to podaję się go po 4 miesiącu. jak będę u swojej pediatry to zapytam bo sama nie wiem co robić

Dziewczyny radze najpierw wprowadzic warzywko np. marchewkę a potem słodki owoc bo jak dziecko pozna słodki smak to może potem nie chciec jeść marchewki i zupek ze słoiczka.

larkaa ja też się głowię z tym glutenem, bo właśnie według nowych norm żywieniowych to podaję się go po 4 miesiącu. jak będę u swojej pediatry to zapytam bo sama nie wiem co robić

Ale mleko przeciez jest slodkie;-)Czyli slodki smak juz zna:tak:
Ja wprowadzam gluten w postaci skorki od chlebka a nie w postaci kaszki;-)

dziewczyny czy dziecko przy wprowadzaniu stalych posilkow moze bolec brzuszek. Moj Maksiu po zupce z marchewki i ziemniaka ma takie jakby kolki. Placze, ewientnie go boli. :( Co mam zrobic? nie dawać zupek?

habcia może to jednak dla niego za wcześnie. odczekaj troche i za jakiś czas s próbuj znowu. nasze dzieci mają małe żołądeczki

tylko pediatra kazala juz wprowadzac ;/ Moze bede mniejsze ilosci dawała. np. po 2 lyzeczki?

Kolezanki 2 tyg. mlodsza coreczka je i nic jej nie jest. a doddam ze jest na piersi

Ostatnia edycja:
to ty mu dałaś cały słoiczek na raz??? wiesz dzisiaj i jutro nic mu nie dawaj a w niedzielę zacznij od dwóch łyżeczek i stopniowo zwiększaj

no co Ty :) Dałam poł słoiczka i zjadl jeszcze połowe z tego :) Ugotowałam ziemniaczka i pomieszalam z marchewka z gerbera. Stwierdzilam, ze jednak bede gotować Maksiowi, bo na tych sloiczkach z torbami pojde :)

reklama
ja pamietam ze jak Zuuzi zaczelam podawac cos innego do jedzenia to zaczelam od jabluszka i soczku jablkowego.
teraz mam zamiar zaczac jak narazie od kleiku ryzowego na noc a potem zobaczymy

Do góry