reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kuchnia malucha & Przepisy kulinarne mam

Ja myje normalnie z plynem tak jak inne naczynie, tylko gabke ma swoja..plucze i przed uzyciem przelewam wrzatkiem.

Ja tez zamowilam ksiazke...ale ciagle czekam.

A mleko robicie na przegotowanej kranowie? takiej z czajnika czy gotujecie te przepisowe 5 min?

reklama
Ja myje normalnie z plynem tak jak inne naczynie, tylko gabke ma swoja..plucze i przed uzyciem przelewam wrzatkiem.

Ja tez zamowilam ksiazke...ale ciagle czekam.

A mleko robicie na przegotowanej kranowie? takiej z czajnika czy gotujecie te przepisowe 5 min?

yawla ja uzywam mineralnej Zywiec i ja gotuje ale tylko dlatego ze jak wrocilam z Irlandii maly mial problemy z brzuszkiem zmiana wody itd w Irlandii pil z kranu gotowana a w Polsce ponoc woda gorsza maly plakal kupilam kilka zgrzewek i tak zostalalo do teraz kupuje ....
ale jesli dziecko nie ma problemow z brzusiem nie polecam bo po kieszeni tez taka woda daje :-D ale gotowac chyba trzeba zawsze:tak:

ja buteleczki myje woda z plynem a pozniej sterylizuje, co prawda jeszcze za duzo tych butelek nie uzywam bo na razie pijemy tylko wode albo herbatki;-), a co do sprzatania to sprzatam moze nie codziennie- bez przesady az takiej sterylnosci nie mamy, zreszta nie uwazam ze takowa powinna byc,- a mam tak kochane dziecko ze spokojnie posiedzi w foteliku albo spi i pozwala mi sprzatac:tak:, prasowac, gotowac

Ja nie mam ale się już kiedyś Aga przymierzałam do kupna. Na pewno kup z 3-ma pojemnikami. To super sprawa, pochwalcie się jakie macie i czy jesteście zadowolone?

Ja nie mam ale tez sie zastanawiam nad kupnem,za to niedawno kupilismy gril elektryczny i jestem z niego bardzo zadowolona bo potrawy sa bez tluszczu a do tego bardzo szybko sie je robi Robimy w nim kielbaski,zapiekanki ,mieso.wrzywa i wiele innych rzeczy Naprawde polecam:tak:

Mój garnek na parze wygląda tak:wstawiam duży gar z wodą,nakładam na niego durszlak,tak żeby objętościowo cały zanurzył się w garnku,ale nie w wodzie i dawaj!!:szok:Obiad jednogarnkowy czyli ziemniaczki marcheweczka i kurczaczek gotowy.:laugh2:.No co ,trzeba sobie radzić w życiu:-)
A co do czapeczki to ja Majce zakładam opaskę,bo ja najbardziej boję się o uszka i na razie odpukać...ani raz mi nie chorowała.

Ja mam taki parowar: PAROWAR TEFAL VC 7001 Z PROGRAMATOREM VITAMIN+ WWA (653010141) - Aukcje internetowe Allegro
jestem zadowolona, ale !!
dużo zmywania jak pisze emkamek :) (chyba więcej niż ona) a poza tym dużo miejsca zajmuje. Ja mam sporo sprzętów i już mnie coś trafia :) nie mam gdzie tego trzymać. Automat do chleba, maszynka do mielenia, robot kuchenny, suszarka do sałaty, parowar, blender i totalny brak miejsca w kuchni :-D
A jedzenie sobie chwalę, tylko jeden problem - nie posolisz ziemniaków :-p:-) chyba, że na talerzu.

reklama
A w temacie parowara...dziiięki babeczki! To nie kupie! Przy Kubie używałam takiej wkładki z Facklrmann'a do gotowania na parze i mi blaszki odpadały ale przynajmniej myło się szybko i mało miejsca zajmowało i w ogóle. A tak w ogóle to te posty przenosze do Kuchni malucha ;-)

Do góry