reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Maluch płacze - kłopoty z naszymi pociechami

Ariada- pewnie wysypka.

Sylwiaa28- u nas to samo z cycuchem niestety smoczek jej sie nie bardzo widzi.

Dziewczyny czy wasze kruszynki placza przez sen? Mati czasem robi tak minke do placzu i wydaje piski bidulka- zastanwiam sie czy cos ja boli czy cos sie jej sni?

Kluseczka - moja Hania też się krzywi przez sen i potrafi krzyknąć albo się rozpłakać ( na chwilę), albo się strasznie wierci, spina i wygina a często się przebudza wtedy i po spaniu :baffled: Ja myślę, że to wtedy jak jej coś przez jelita przechodzi.
Dziewczyny jak rozpoznać, że małą boli brzuszek? Nie ma twardego, nie ma zaparć, bo choć się spina i pręży to nie robi się czerwona ( jak to jest przy zaparciach), no i kupka luźna. Nie ma też żadnych wysypek ani nic w tym rodzaju, ale nie podoba mi się ten jej płacz za każdym razem jak idzie kupka.
Andzia - a jak u Ciebie działał ten Plantex? Ja wczoraj wieczorem podałam małej pół porcji, zrobiła 3 niezłe kupy pod rząd :tak::-D, ale dalej się krzywi i płacze. To pomaga dopiero po kilku razach czy jak? A jak się objawiały u Twojego syncia problemy z brzuszkiem i kupką?

reklama
Kluseczka - moja Hania też się krzywi przez sen i potrafi krzyknąć albo się rozpłakać ( na chwilę), albo się strasznie wierci, spina i wygina a często się przebudza wtedy i po spaniu :baffled: Ja myślę, że to wtedy jak jej coś przez jelita przechodzi.
Dziewczyny jak rozpoznać, że małą boli brzuszek? Nie ma twardego, nie ma zaparć, bo choć się spina i pręży to nie robi się czerwona ( jak to jest przy zaparciach), no i kupka luźna. Nie ma też żadnych wysypek ani nic w tym rodzaju, ale nie podoba mi się ten jej płacz za każdym razem jak idzie kupka.
Andzia - a jak u Ciebie działał ten Plantex? Ja wczoraj wieczorem podałam małej pół porcji, zrobiła 3 niezłe kupy pod rząd :tak::-D, ale dalej się krzywi i płacze. To pomaga dopiero po kilku razach czy jak? A jak się objawiały u Twojego syncia problemy z brzuszkiem i kupką?

Annya - ja mam dokladnie ten sam problem. A ta herbatke plantex tutaj dostalas?

Dziewczyny czy wasze maluszki chca pic te herbatki bo ja sprobowalam z koprem wczoraj i tak sie krzywila ze juz po pierwszym lyku wszczela alarm:cool2:

Annya - ja mam dokladnie ten sam problem. A ta herbatke plantex tutaj dostalas?

Dziewczyny czy wasze maluszki chca pic te herbatki bo ja sprobowalam z koprem wczoraj i tak sie krzywila ze juz po pierwszym lyku wszczela alarm:cool2:
Nie, przywiozłam sobie z Polski.
Ja ją rozpuszczam w moim mleku ( bo nie chce żeby jadła czy piła cokolwiek dodatkowo) i wczoraj zjadła ze smakiem :-):tak:

Moja mala tez nie zabardzo chce pic koperkowa...moze tez sprobuje rozposzczac ja w mleku,bo od paru dni cos ma problemy z kupciami:-pRobi codziennie ale dopiero pod wieczor i widze ze sie meczy bardzo przy tym.

.

niuniek wiercił sie wierzgał nóżkami robił sie czerwony , popłakiwał
, prężył i niemógł zrobić kupki , po cherbaci wszystko ustąpiło ( po kilku dawkach całkowicie przestał sie wiginać)a kupki są prawie po każdym posiłku a w najgorszym przypadku 1 dziennie . pozatym masujemy brzusio ale nie po posiłku i dociskamy kolankami do brzusia
teraz podaje małemu koperkową 1-2 razy dziennie a co 2 - 3 plantex profilaktycznie , można z mleczkiem albo wodą.

Moja Niunia to tak wcina mleko z herbatką, że aż jej się uszy trzęsą:-D. No ale ona to by pewnie konia z kopytami zjadła :tak:Ciekawe po kim ma ten apetyt ;-)
No dobra, to będę jej podawać przez parę dni i zobaczymy czy sie coś zmieni
Kluseczka - a jak masz taką zwykłą koperkową, to możesz też spróbować sama ją pić. Wtedy mała dostanie ją z Twoim mlekiem.

reklama
U nas dokładnie te same problemy z kupką. A mała ciągnie koperek jak nie wiem.... tylko nic w butelce nie ubywa. :no:
Ponieważ nie wpadłam na dodawanie go do mleka wyczytałam inną metode.
Picie soku jabłkowego i jedzenie jabłek ( tym razem przeze mnie) . Jak dziś poskutkowało, kupka przy każdej zmianie pielszki. Zobaczymy jak jutro...

A czy plantex można tak jak zwykłą koperkową podawać codziennie czy są jakieś ograniczenia?

Do góry