reklama

Grudzień 2009

Ja wlasnie nie chce wozka typu jeden za drugim, bo moim zdaniem to jest krzywdzace dla jednego dziecka, ciagle ma ograniczona przestrzen widzenia. Poza tym jak to z przodu zasnie to to z tylu ma kompletnie przechlapane:baffled:

Dzieki za pomoc:) Jest tylko jeden problem, wlasnie chcialam ja przymierzyc i chyba troszke sie skurczyla!!!! aaaaaa jeszcze przed chwila byla dobra:dry:

To chyba nie mam innego wyjscia, ehhh

Tylko w tym wozku jest opcja ze jada buzkami do siebie i oczywiscie moga tez pleckami ale mysle ze to dobre rozwiazanie zeby mogly na siebie patrzec i w dodatku miec oko na wszystko co sie dzieje do okola

Rozumiem co z ta sukienka mi brzuch rosnie w takim tępie ze ja mnie bratowa zobaczyla to mowi boze masz brzuch jak na 8 miesiac;-)

reklama
Rozumiem co z ta sukienka mi brzuch rosnie w takim tępie ze ja mnie bratowa zobaczyla to mowi boze masz brzuch jak na 8 miesiac;-)
Miesiac temu dostalam sukienke i byla jakby dopasowana - no i dzis rano przymiarka - dalej jest dopasowana i poszlam w niej do pracy! Czyli brzusio cos nie rosnie... No i bardzo dobrze, bo obawialam sie ze w 8-9 mies. bede go wozic taczka...

Miesiac temu dostalam sukienke i byla jakby dopasowana - no i dzis rano przymiarka - dalej jest dopasowana i poszlam w niej do pracy! Czyli brzusio cos nie rosnie... No i bardzo dobrze, bo obawialam sie ze w 8-9 mies. bede go wozic taczka...

Boze a ja jestem przerazona bo juz sie nie mieszcze w ciuchy ciazowe co sobie kupilam i:-( nie dziwie sie ze mnie tak wszystko boli jak mi tak brzuchol rosnie ale bede miala wielkich chlopow;-)

Łóżeczko super!!

Ja tam dostanę łóżeczko od znajomych którzy kupowali w Belgii w zeszłym roku dla synka, wózek od koleżanki z pracy odkupuję bo ona rodziła pod koniec stycznia i też musiała wszystko dla synka nówka kupić-od niej też fotelik i wanienkę więc mi w sumie zostanie tylko garderoba:-)

co do tycia to ja jeszcze w tamtym tygodniu mieściłam się we wszystko sprzed ciąży a teraz zaczynają się wałki. W tydzień mnie wybrzuszyło:-D

Mi łóżeczko kupuje mama, wózek - bratowa i rodzice męża, wanienkę mam po siostrzeńcu, chodzić i inne duperele też ;) brat się zdeklarował, że kupi mi matę edukacyjna - kochany :P. Wczoraj przniosłam worki ciuszków dziecięcych, posegregowałam, kupiłam proszek do dzidziusiowych lumpków i dzisiaj zajmę się praniem ;)
Mam problem ... od jakiegoś czasu tak może ze dwa razy dziennie, po 2 minuty góra pobolewa mnie dół brzucha - ale tak boli, że aż do kręgosłupa promieniuje ... co to może być|? Wizytę mam w środę i nie wiem czy jest sens jechać prywatnie czy jeszcze poczekać ... kurczę ...

Boze a ja jestem przerazona bo juz sie nie mieszcze w ciuchy ciazowe co sobie kupilam i:-( nie dziwie sie ze mnie tak wszystko boli jak mi tak brzuchol rosnie ale bede miala wielkich chlopow;-)
I mnie boli, ciagle cos trzeszczy w srodku, wzdyma, w ubrania nie-ciazowe dawno nie wchodze, ale w ciazowki jeszcze sie mieszcze i mysle ze sie ze mna rozciagna...
Przegladalam wlasnie prawo dla kobiet w ciazy i mnie oswiecilo ze maciezynskie mamy 20 tyg a potem ew.wychowawcze i 0 na koncie. moze to jeszcze wczesnie o tym myslec, ale to oswiecenie mnie napadlo tak nagle...

reklama
Ale to nie robi problemu - Jesli macierzyński mamy w 2010 to obowiązują nas nowe przepisy nie zależnie czy urodzimy w grudniu czy listopadzie. Ma być zamiast 20t. - 22t. - przy pierwszym dziecku np, ale tych dodatkowych 2 tyg. nie trzeba wziąć - można sobie wydłużyć o nie urlop a nie jest to konieczne.

Mogę zadzwonić do lekarza, ale on przez telefon nigdy nic nie doradzi zawsze karze przyjechac i to prywatnie a ciągnie za to sporo więc już sama nie wiem czy czekać ...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry