reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

No ja już 13 lipca wiedziałam, że będzie dziewczynka, ale ginka dziś miała w obowiązku potwierdzić to po raz drugi:)

Dostałam też skierowanie na obciążenie glukozą:p Skoro mam 14 września wizytę kolejną to można bez problemu zrobić ten test kilka dni przed wizytą?

reklama
Acha, ja dzisiaj skończyłam 27 lat:-D

STO LAT!!!
Witam:)
Dagmar wszystkiego dobrego;*

Ja jestem po połówkowym. Oj dużo wrażeń. Po pierwsze Mój był ze mną - wpierw słuchaliśmy serduszka - widać było, że Mój się wzruszył:D Wagę mam odpowiednią, ciśnienie również. Później badanie dopochwowe - nie mam infekcji, uf. Morfologia mi ciut spadła i jakieś tabsy mi przepisała na B.
USG - Mój poraz pierwszy na nim - zachwycony:D Ginka obudziła Maleńką - ciągle ziewała, ziewała:D Boski widok:) Potwierdzona płeć po raz drugi - na 100% dziewczynka:)
Mała waży 404g:)) Cm nie podawała ginka, mierzyła każdą część ciałka osobno:)) Wszystko w normie, serduszko piękne, prócz tego, że pięknie waliło:D No Mysia nawet tatusiowi pokazała, że jest dziewczynką:D
Mam 3 zdjęcia - cała Mała, potem buzia ziewająca i zdjęcie potwierdzające płeć:p
Wkleję jak znajdę czas bo niebawem dalszy ciąg remontu.
Masę dostałam gazet i próbek od ginki. Próbka proszku, sudocremu.

Kupiliśmy z Moim dziś śliczną lampkę nocną dla Małej. Miała być inna, ale ta jest lepsza, więc ją zakupiliśmy. Fotkę wrzucę też w wolnej chwili:)

No i mebelki dla Małej wybraliśmy wstępnie, ale zamawiać będziemy w listopadzie.

Cieszę się, że Mysia zdrowiusia:) I że Wasze Pociechy także:))

Aha, termin porodu mi się zmienił na 22 grudzień. To tylko parę dni różnicy, ale później zmienię suwak.

Wspaniale wiadomosci:-)no to teraz juz mozesz rózowe ciuszki na 100% kupowac;-)wstawiaj foteczki bo kazda tu ciekawa:tak:

Dagmar wszystkiego najlepszego!
A ja dopiero w maju :-( to już się pewnie nie doczekam życzeń:tak:
Gratuluję zdrowych dziewczątek!
Ja też zrobiłam sobie dzień sprzątania więc komputer wyłączyłam bo cały czas chodziłabym podglądać co piszecie i sprzątałabym do wieczora:-):-):-) A tak skończone:-)

Georgina - no cudowne wiadomosci !!! Super :) Bardzo sie ciesze ze z coreczka wsio ok :)

A ja sie musze pochwalic ZE ...robilam pierwszy pomiar cukru we krwi ,po jedzeniu normalnego zarcia ,nawet arbuza ,jablko zjadlam ,obiad tez wciagnelam nie zeby jaos mniej czy cos ;) ....i po 2 godzinach mialam 101 ...ot cooo !!!! Jestem szczesliwa i chyba pozegnalam panike w tym temecie narazie.
Stwierdzialam ze bede sobie robic pomiar raz dziennie i tyle :)

Dagmar wszystkiego najlepszego!
A ja dopiero w maju :-( to już się pewnie nie doczekam życzeń:tak:
Gratuluję zdrowych dziewczątek!
Ja też zrobiłam sobie dzień sprzątania więc komputer wyłączyłam bo cały czas chodziłabym podglądać co piszecie i sprzątałabym do wieczora:-):-):-) A tak skończone:-)
Ja mam tak samoooooo ,jak net wlaczony to co chwila zagladam na forum i nic nie moge o czasie zrobic ahahhaha

Śmieszny zbieg okoliczności - my obstawialiśmy chłopczyka ale też wyszło dzisiaj że dziewczynka i Georgina - tak jak Ty zdecydowaliśmy że będzie Martynka :laugh2:
A żeby było jeszcze zabawniej to gin mówi do mnie że bez obaw może potwierdzić że maleńka nie ma rozszczepu podniebienia mówi żebyśmy tego nie mylili z rozszczepem wargi - bo powiedziała że to jest nie do określenia na usg, po czym malutka też zaczęła ziewać a moja ginka na to, że teraz już może stwierdzić że rozszczepu wargi też nie ma i w jej 20letnim doświadczeniu udało się jej to stwierdzić 6 raz i tylko dlatego że otworzyła buzię i płyn owodniowy się jej wlał w usteczka i było widać zarys ust - tak jak u Twojej maleńkiej Georgino :-)

A mnie tak plecy teraz bolą że szok:-:)-:)-( Ale teraz już sobie odpocznę przy komputerku:-)
I w końcu jakimś cudem udało mi się tego gitlerka wstawić:-)

reklama
Śmieszny zbieg okoliczności - my obstawialiśmy chłopczyka ale też wyszło dzisiaj że dziewczynka i Georgina - tak jak Ty zdecydowaliśmy że będzie Martynka :laugh2:
A żeby było jeszcze zabawniej to gin mówi do mnie że bez obaw może potwierdzić że maleńka nie ma rozszczepu podniebienia mówi żebyśmy tego nie mylili z rozszczepem wargi - bo powiedziała że to jest nie do określenia na usg, po czym malutka też zaczęła ziewać a moja ginka na to, że teraz już może stwierdzić że rozszczepu wargi też nie ma i w jej 20letnim doświadczeniu udało się jej to stwierdzić 6 raz i tylko dlatego że otworzyła buzię i płyn owodniowy się jej wlał w usteczka i było widać zarys ust - tak jak u Twojej maleńkiej Georgino :-)
Kurcze mi nic o usteczkach nie mówiła, ale skoro ziewała Mysia i ginka nie mówiła o negatywach żadnych to mniemam, że wsjo gra?:happy2::happy2:

Do góry