reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopad 2009

Kasik30, Pianistka - dziekuje wam za rady. ten kwas mlekowy to nawet mam w domu, a do ginekologa to moze poprosze mojego lekarza ogolnego o skierowanie tutaj na miejscu.
xxxklaudziaxxx - dzieki za link, na pewno skorzystam :o)
andari -
powodzenia w przeprowadzce. Tylko pamietaj nie dzwigaj i nie przemeczaj sie!

reklama
Dudziakowa coś Cię dawno nie było czy tylko mi się zdaje.Może nie na bieżąco jestem na forum...

od 20.08 raczej czesciej sie tu pojawiam bo juz w domku jestem:)

WItajcie;)

U nas dzisaj leje...czyli i humrek taki sobie....

pohwale sie wczoraj zamuwilemy mebelki dla Julaska i wozek tez.....pokaze wam je
Wózek dziecięcy X3 - X-lander
link do wozka...bedzie ten turkusowy....

a mebelki cos takiego... Mibb

no to full wypas dla syneczka :-):-) ja dzis robie pozadek w szafie i komodzie ktora jest przeznaczona dla synka zeby wszsytko bylo gotowe do remontu..... no ale przez forum jak zwykle przerwa z 5min zrobila sie godzina....

no to full wypas dla syneczka :-):-) ja dzis robie pozadek w szafie i komodzie ktora jest przeznaczona dla synka zeby wszsytko bylo gotowe do remontu..... no ale przez forum jak zwykle przerwa z 5min zrobila sie godzina....

Aha...ja zaraz jad ena obaidek do Mamci a pozniej moj maz zaprosil mnie na KOlacje....:szok: ciekawe.....wiec raczej jutro dopiero tu zajrze.....

Buzka;)

Dziekuje dziewczyny za rade. Pojde do apteki i zapytam o ten srodek o ktorym pisalyscie. jak narazie to robie sobie oklady z jogurtu,... slyszalam ze tez moga byc pomocne.

Co do remontow, to ja tez szaleje na tym punkcie. Praktycznie to juz wszystko mam kupione, tylko czekam az moj kochany w pokoiku dzieciecym polozy mi fototapete i reszte scian wymaluje. Uwielbiam dekorowac i urzdzac.
Dziewczyny a u was jak postepy w przygotowaniu kacika dla dziecka? Jak macie juz cos gotowe to wklejajcie fotki, chetnie poogladam. :-)
A dzisiaj wezme sie za dalsza czesc prasowania i ukladania.

Najlepiej jeszcze jak do podmywania używałabyś płynu do higieny intymnej z szałwii lekarskiej, polecam, tez borykałam się ze stanem zapalnym, wyleczyłam go dopiero gynofemidazol i teraz używam tylko płynu z szałwią lekarską. A i jak się myjesz, to najlepiej pod prysznicem, żeby nie siedzieć przy stanach zapalnych w wannie w wodzie. Powinno Ci pomóc. A jeśli w aptece nie ma gynofemidazol to kup clotrimazol ale w globułkach.

Clotrimazolum gsk - cytat z ulotki (tak sie sklada ze mam w domu)

"Leku nie należy stosować w I trymestrze ciąży, może być stosowany w II i III trymestrze jedynie w przypadkach gdy w opinii lekarza korzyść dla matki przeważa nad potencjalnym zagrożeniem dla płodu"

Ja rozumiem że podpowiadamy sobie rozwiązania s tylu: jak cie bardzo męczy ostre zaparcie to mozesz uzyc czopka glicerynowego - bowiem jest on bezpieczny w ciąży, jeśli stosowany nie częściej niż raz na tydzień, dwa. Jednak zostawmy leczenie lekarzom. Ja tylko przypominam jedną światłą zasadę: w ciąży nie woln brać żadnych leków bez konsultacji z lekarzem, żadnych i dotyczy to w takim samym zakresie witaminy C co Clotrimazolum.

Nie pisze tego zlosliwie (to informacja dla niektorych) a z troski o dobrostan naszych potomkow :) - jak piecze jogurt OK, leki NIE OK - leki zaostwmy lekarzom.

reklama
Do góry