reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

dziewczyny a jak sie nazywa ten plyn do kapania dzieci Oli...i co dalej bo zaapomniala??i czy go tylko w aptece mozna kupic??czy w supermarketach tez??
Oilatum. Tylko w aptekach. Ale podobno tak samo skuteczny a tanszy jest chyba Emolium i tez cos na O...ale nie pamietam, moze Oileum...popytaj w aptece bo tylko w aptece je dostaniesz.

A ja zmykam bo goscie sa juz blisko. Kurcze z jednej strony sie ciesze a z drugiej nie bardzo, bo nawet nie wypoczne...ale ze mnie egoistka jest. Sprobuje czasem do Was cos naskrobac.
Milego dnia!

reklama
Bershka napisz jak będziesz wiedziała kiedy operacja? jak Kubuś?

Bershka , jak sie Kubuś ? nie wiem czy omineła informacje , ale czy cos wiadomo o operacji ...chciałabym zeby był juz z Toba w domu ....:tak:

hejka

no i M dzwonił do chirurga w sprawie operacji a chirurg stwierdził, że On musi być przekonany na 100% ze operacja jest potrzebna bo jak patrzy na rentgeny, usg i badania to nie widzi nic co mogłoby go niepokoić, uważa ze Kubuś już dawno powinien jeśc sam ale coś go blokuje w srodku więc będzie jeszcze jedna próba karmienia mleczkiem i jak będzie zwracać to wtedy podejmą ostateczną decyzję aczkolwiek chirurg powiedział, ze dzisiaj o 18tej da ostateczną decyzję czy jednak już beda operować czy jednak rozkarmiać...ech...chyba pójde do Częstochowy na kolanach :-(

miłego dnia buziale

hejka

no i M dzwonił do chirurga w sprawie operacji a chirurg stwierdził, że On musi być przekonany na 100% ze operacja jest potrzebna bo jak patrzy na rentgeny, usg i badania to nie widzi nic co mogłoby go niepokoić, uważa ze Kubuś już dawno powinien jeśc sam ale coś go blokuje w srodku więc będzie jeszcze jedna próba karmienia mleczkiem i jak będzie zwracać to wtedy podejmą ostateczną decyzję aczkolwiek chirurg powiedział, ze dzisiaj o 18tej da ostateczną decyzję czy jednak już beda operować czy jednak rozkarmiać...ech...chyba pójde do Czetsochowy na kolanach :-(

miłego dnia buziale
No to czekamy do 18tej!

dziewczyny ale leje mi się krew,nie mogę tego powstrzymać :szok: jak mam iść do ginka z wylewajacą się krwią :baffled::baffled::baffled::baffled: czy tak jest po porodzie ? po 6 tyg takie ulewanie :confused:

Bershka to oby do 18 ...obu sie udało bez zabiegu...

a co do Ciebie to ty weź sie dowiedz od lekarza bo długo jakos to trwa ...nie wiem , nie jestem w tym dobra , ale 6 tyg to chyba za długo:confused::confused::confused:

6 tyg jak już minęło to już powinno wszystko "wyleciec" chyba:confused: Zgłoś się Kochana do lekarza i to szybko, niech on zobaczy co się dzieje:tak:

A wiecie co ja teraz robię?:-D Mam stos gazet "M jak mama", "Twoje dziecko", "Dziecko", "Rodzice" i wycinam z nich dania jakie polecają dla maluszków:tak: i układam na kupki, np. te co można po 6 miesiącu podawac, te po 8 itp:tak: Będę potem mogła bez problemu poszukac sobie w danym miesiącu i sama coś upichcic dzieciaczkowi:-D

IGM nie robiłam bo nie było potrzeby bo nie chorowałam na tokso co najpierw wolałam samo IGG i jak widać nadal nie zachorowałam co niepotrzebne IGM bo i też szkoda kasy skoro mam ujemne IGG ale widaomo gdyby coś było to zaraz bym szła tak jak z cytomegalią zrobiłam:tak:

GIEOSKA Oilatum;-)ja kupuje takie emolienty tylko z apteki bo szczerze nie widziałam w sklepach z kosmetykami takich dla dzieci;-)
ja wlasnie robilam tylko cytomegalie igm bo to jest wazniejsze badanie niz ta igg!!dzieki za nazwe tego plynu:-)
Oilatum. Tylko w aptekach. Ale podobno tak samo skuteczny a tanszy jest chyba Emolium i tez cos na O...ale nie pamietam, moze Oileum...popytaj w aptece bo tylko w aptece je dostaniesz.

A ja zmykam bo goscie sa juz blisko. Kurcze z jednej strony sie ciesze a z drugiej nie bardzo, bo nawet nie wypoczne...ale ze mnie egoistka jest. Sprobuje czasem do Was cos naskrobac.
Milego dnia!
Royanka 3maj sie dasz rade z tesciami hehe:-)odzwyah sie:-)
hejka

no i M dzwonił do chirurga w sprawie operacji a chirurg stwierdził, że On musi być przekonany na 100% ze operacja jest potrzebna bo jak patrzy na rentgeny, usg i badania to nie widzi nic co mogłoby go niepokoić, uważa ze Kubuś już dawno powinien jeśc sam ale coś go blokuje w srodku więc będzie jeszcze jedna próba karmienia mleczkiem i jak będzie zwracać to wtedy podejmą ostateczną decyzję aczkolwiek chirurg powiedział, ze dzisiaj o 18tej da ostateczną decyzję czy jednak już beda operować czy jednak rozkarmiać...ech...chyba pójde do Częstochowy na kolanach :-(

miłego dnia buziale
to czekamy do 18-tej:-)
dziewczyny ale leje mi się krew,nie mogę tego powstrzymać :szok: jak mam iść do ginka z wylewajacą się krwią :baffled::baffled::baffled::baffled: czy tak jest po porodzie ? po 6 tyg takie ulewanie :confused:

jak 6tyg po porodzie to juz nie powinno sie lac w sumie...idz lepiej do gina!!

Anufifi dzieki za opinie:-)

hejka

miłego dnia buziale

niech się nawet dłużej zastanawiają i zdecydują żeby nie operować :-)
czekamy z niecierpliwością i zaciśniętymi kciukasami

Qrcze, to raczej jest niepokojące, powinno już nic nie lecieć chyba, lepiej idź do lekarza

6 tyg jak już minęło to już powinno wszystko "wyleciec" chyba:confused: Zgłoś się Kochana do lekarza i to szybko, niech on zobaczy co się dzieje:tak:

A wiecie co ja teraz robię?:-D Mam stos gazet "M jak mama", "Twoje dziecko", "Dziecko", "Rodzice" i wycinam z nich dania jakie polecają dla maluszków:tak: i układam na kupki, np. te co można po 6 miesiącu podawac, te po 8 itp:tak: Będę potem mogła bez problemu poszukac sobie w danym miesiącu i sama coś upichcic dzieciaczkowi:-D

będziesz pichcić?? :confused: nie miałam na to czasu, ale Gerberki na szczęście zasmakowały :-)

co do tych butelek jeszcze to ja miałam masę ( ok. 8 małych :szok:) takich najtańszych z Canpolu, bo w nich mroziłam odciągnięte mleczko :tak:
A jak Wy zdecydowałyście je przechowywać ? wydawało mi się że jak Zocha byłą mała to te pojemniczki z Aventu były drogie, ale może teraz jakoś jest inaczej ;-)
A potem miałam taką średnią butelkę z Aventu, ale żałowałam że nie kupiłam najwiekszej, bo własnie nie mieściła sie kaszka wieczorna w późniejszym czasie :-)
A z tym trzymaniem to tez miałam taką z Canpolu z dziurką w środku i ona była chyba najwygodniejsza do chwycenia dla dziecka ;-)
Ciekawa jestem jak z tymi butelkami przeciwkolkowymi, czy to faktycznie działa. Moja koleżanka taką ma, a mała i tak kolki niestety ma :-(

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry