reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Październik 2008

Pożyczyła mi w sklepie 5 groszy bo mi zbrakło do zakupów i potem nie było zmiłuj:cool2:

A swoją droga niech rpzhcodzą bo z mego dziecka dzicz wyrośnie. Na dzien dobry Samik został pociągnięty za włosy, a potem były próby rozbierania i ściagania do parteru:sorry:

Ja tam Magdzie też nie wierzę w tego długiego posta:cool2:

Czarna w taką pogodę chce Ci się łazić. Niby nie jest bardzo zimno ale ja bym dziś chętnie cały dzien przeleżała w łóżku.
)
no właśnie robiłąm wczoraj rozliczenie i tak sie zastanowiałam gdzie mam 5 gr:wściekła/y::-D:-D:-D A Hanka to dominator będzie. Mały uciekał jak tylko ją widział:laugh2::laugh2:
Witam Was
Agamir wszystkiego naj naj dla Antosia i duużo zdrówka dla Ciebie
Ppatqa brawo!!!!! ja jakoś nie mogę się zabrać za sadzanie a nocnik stoi i czeka:zawstydzona/y:
Dorotko u nas ostatnie 3 nocki też ciężkie mała wyje od 2,3 do 4,5 :-(podejżewam ząbki ale nic narazie nie widać a sił mi zaczyna już brakować

szybko minął nam ten weekend w sobotę byliśmy u kuzyna M, w niedziele na obiadku u teściów w później u znajomych- ich córeczka jest z lutego wiec pomiędzy nią i Alicją jest 7m-cy różnicy ale w tej chwili to cała przepaść. Tamta mała chodzi, mówi i ma suuuper duuużo włosków. A to moje to łyse, raczkujące - taka gapa mała;-)

Przy tak małych dzieciach miesiąc dwa to wielka róznica:tak::tak::tak: Wiec nie ma co porównywać:tak:

My po spacerku i zakupach. Zaraz obiadek a potem siadam do zaproszeń bo papier zakupiony:-p

reklama
Nastepna sie dowala, nawet jak sie Kaka z Czarna zejda to dam rade:-p:-p
Nie pyskowac...tzn Czarna starsza to Ok, ale Kaka...ty gowniara jestes:laugh2::rofl2::happy:
Z mojego lenia wyszlo to ze okna pomylam i wysprzatalam mieszkanie:eek:

hej mamuśki

a ja właśnie wróciłam z maluchem do domu i pichcę obiadek, tz już sam się pichci. Czekam na męża i właściwie to wszystko. Zaczyna mi powoli brakować dni spędzanych z małym w domu. choć po weekendzie mam go dość :-p

a u nas zimno się robi i ponuro, do południa ja byłam z młodym na spacerku, a po południu góry cd, a młody z tesciową. Z nocnikiem chyba się udaje-sadzam go jak zmieniam pieluche i tylko raz nie nasikał, a tak to jak nasika bije już sobie sam brawo. wszystko mnie kłuje na rękach ale to przez wełna- a miałam rękawiczki.

minisia oj widziałam na zdjęciach

MIRABELKA ja ogladalam DDTVN i przerazily mnie te buty na obcasie :szok::confused2:
MAGDASF1 ja bym chciala miec takiego lenia i tyle zrobic co Ty :tak::-p
USTINJA u mnie tez jest nocnik a tez zebrac sie nie moge :cool:A z nockami to mi nawet nie mow Jak Oliwka nie daje mi spac tak moj popieszony organizm nie chce spac :eek:

Ja juz po pracy zaraz spac ide bo nie wiem co dzis Oliwka pokaze Niedawno polakala ale smoczek pomogl :tak:Kupilam dzis pierwszy raz pampersy WICKIES COMFORT z kauflandu Chyba Martynka je zachwalala?:laugh2:Od jutra je testujemy :tak:
Dobranoc

Dzien doberek:-) Pogoda jesienna...ach byle do wiosny;-)
Nocka jak zwykle, wczoraj wczesniej poszlam spac wiec dzisiaj humor nienajgorszy.
Maly bawi sie zabawkami, zocha juz w przedszkolu i dzisiaj slodkie lenistwo:-)
Ja coraz bardziej zdenerwowana, bo niby wczoraj gadalam przez tel. z kupcem i mam juz wymawiac tv,internet itd. zeby do konca pazdziernika sie wyprowadzic ale nic na 100% to nie wiadomo, i jestesmy na 1 umowieni na tel juz tak na pewniaka. Jak ja nie lubie takich sytuacji, bo niby tak, ale niewiadomo, i nie wiem na czym stoje...oby wszystko poszlo dobrze bo juz zaczelam sie pakowac:rofl2:

Witam się w ten wspaniały jesienny poranek. Mgła i deszcz za oknem, temperatura 10 stopni, żyć nie umierać ......:crazy:

No a ja ostatnio ponarzekałam że posiedziała bym sobie troszkę w domu z dzieckiem bo nie wyrabiam ze wszystkim no i mam.... Właśnie dzwoniła niania że się rozłożyła. No ale żeby było zabawnie to na 9 idziemy z rozbójnikiem do dentysty.... Wczoraj M rozkładał jego krzesełko drewniane i jakimś cudem wypadła mu śrubka której nie zauważyliśmy. Siedzimy przy obiedzie, mały bawi się przy nas na krzesełku a tu nagle krzyk. Myśleliśmy że upadł a tu nagle krew się leje nie wiadomo skąd. Suma summarum drogą dedukcji okazało się że nasze szczęście znalazło sobie tą nieszczęsną śrubkę i wbiło sobie w dziąsło. Ma dziurę i idziemy zobaczyć czy tam się coś nie robi i czy nie trzeba czymś tego smarować albo co... W sumie to i tak cud że przy żywotności naszego dziecka to pierwszy tego typu wypadek i jeszcze nie zaliczyliśmy z nim chirurgi ani ortopedii....

Dzien doberek:-) Pogoda jesienna...ach byle do wiosny;-)
Nocka jak zwykle, wczoraj wczesniej poszlam spac wiec dzisiaj humor nienajgorszy.
Maly bawi sie zabawkami, zocha juz w przedszkolu i dzisiaj slodkie lenistwo:-)
Ja coraz bardziej zdenerwowana, bo niby wczoraj gadalam przez tel. z kupcem i mam juz wymawiac tv,internet itd. zeby do konca pazdziernika sie wyprowadzic ale nic na 100% to nie wiadomo, i jestesmy na 1 umowieni na tel juz tak na pewniaka. Jak ja nie lubie takich sytuacji, bo niby tak, ale niewiadomo, i nie wiem na czym stoje...oby wszystko poszlo dobrze bo juz zaczelam sie pakowac:rofl2:
MAGDA to ten facet nie wie czy jest zdecydowany Czy jakis kredyt na to mieszkanie bierze I nie wie czy go dostanie?Powodzenia i 3 mam kciuki
MARMA a Ty mozesz sobie pozwolic w pracy na nie przyjscie?Idziesz do pracy jak niania chora czy w domu bedziesz?
A z ta srubka i dziaselkiem to niezawesolo Az sie przerazilam jak to przeczytalam Biedny potworniasty :-(

Ja spiaca jakas dzis jestem Choc u mnie sloneczko Oliwka sie skrada wlasnie na mnie i wspina sie po mnie i mnie wola EEEEEE jakos nie mam dzis cierpliwosci Najchetniej poszlabym spac Nic mi sie nie chce :sorry:
MILEGO DNIA MUSZE ISC POBAWIC SIE Z NIUNIA
Ide zrobic jej jajecznice zobaczymy czy zje :sorry:

Witam się i ja... od prawie dwóch tygodni męczy mnie przeziębienie i kaszle, kaszle... chyba do lekarza muszę iść... ehh..a ja tak nie lubię lekarzy :-(
Szymek dał nam w nocy popalić strasznie !! od 22:30 do 01:30 nie spał!! pote, budził się jeszcze 2 razy a o 6 trzeba było wstać.. może ząbki ...zmęczona jestem.. wczoraj wróciłam, to ugotowałam obiadek dla nas i teściów, posprzątałam po obiadku, kąpanie Szymka, kolacja, posiedzieliśmy i tyle.
Minisia - Twoje dzieciaki już do szkoły chodzą?? Jejuu...szybko wszystkie zmiany u Was poszły!!
Poniżej coś na rozweselenie:
Przychodzi facet do lekarza
- Panie doktorze,strasznie bolą mnie bimbole.
- Niech się pan rozbierze,obejrzymy (ogląda).
- Hmmm... Nie wiem co to może być,trzeba będzie zrobić badania krwi i moczu.
Ma pan tu skierowanie do laboratorium,przyjdzie pan pojutrze z wynikami badania.
Facet poszedł do tego laboratorium, zrobił badania odebrał wyniki. Następnego dnia siedzi z kumplem w barze i opowiada mu jak go te bimbole bolą i że jutro idzie do lekarza z wynikami.Kumpel - jako że kiedyś trochę się interesował medycyną- mówi.
- Słuchaj,ja się na tym trochę znam,pokaż mi te wyniki z laboratorium,ja już dzisiaj powiem co ci jest. Obejrzał uważnie te karteluszki z laboratorium.
- Uuuuu, stary, prze****** masz..... Zobacz co ci tu napisali
- ?
- AB
- Co to znaczy?
- Amputować Bimbole...Ale to jeszcze nie koniec złych wieści, patrz tu dalej jest napisane Rh
- Czyli
- Razem z hu....m!

reklama
Witam się i ja z paskudnym nastrojem.

STO LAT DLA ANTOSIA!!!!CóDOWNA CHWILA.

Urodzinki Jagny udqały się choć ja padłam w sumie, wkurzyłam się nie ziemsko na cukiernie bo jak wiecie Czarna mi zaprojektowała pięknie zdjęcia zamówiłam opłatek na tort przysłali wsio pieknie i poszłam do cukierni zamówić tort i tam była taka kartka co wolno co nie wolno z opłatkiem i pisało jak wół że nie wolno go przykrywać i dałam im go a oni polukrowali ten opłatek i sie zdjęcie całe rozmazało masakra wkurzyłam się jak nie wiem.Jagna dostała złoty łańcuszek, rowerek, zabawki klocki,i sporo kasy:)Poza tym Jagna jest strasznie niegrzeczna wymusza drze sie pojechaliśmy do Ikei a ona ciągle chciała na nogi lub raczkować a co ją wziełam na rece to darcie wyginanie w druga strone.W nocy sie budzi i z 2 h chce rozrabiać i nie chce spać, poza tym ten przklety smoczek cały czas trzeba podawać może założymy wątek oduczania od smoczka bo ja już nie wyrabiam.Marze o tym by sie w końcu wyspać.Acha Jagna wylosowała jako pierwsze różaniec (będzie zakonnicą) później kieliszek i kase:)My jeszcze mebli do jej pokoju nie zamówiliśmy bo nie było kiedy, pare kupiliśmy w ikei i takie fajne zabawki i rulon do zabawy ale pokój Jagny ma 28m więc trzeba go jakoś zagospodarować.Kończe bo mała jędza nie da mi nic zrobić.

Do góry