Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Heloł Kobiety!!!
A ja dziś spałam w miarę ok, poza tym że budzi mnie ból bioder już każdej nocy...
A dziś wyjeżdżam z męzulem w góry do piątku posiedzieć sobie na ławeczce. Bo chodzić raczej nie będziemy zbyt wiele
...
Trzymajcie mi się tutaj i bez żadnych numerów proszę!!!![]()
Ale chyba jednak dziewczynki są jeszcze gorsze pod tym względem.
Wysłałam teściową (pielęgniarkę na oddziale ginekologicznym) na zwiady na porodówkę i poprosiłam, żeby zapytała ordynatora czy to normalne. Jak się okazuje: to nie jest normalne...
Kazał mi zmienić lekarza, zrobić wszystkie badania, które mogą wskazywać na gestozę... Szlag mnie trafia na samą myśl, że przez "wszystko jest normalne w ciąży" mogę mieć zatrucie ciążowe!!!!
Póki co nie panikuję, tylko grzecznie zrobię badania. 

IzaBK mam pytanie mam problem z mężem bo ostatnio bardzo źle się czuje jest cały czas zmęczony ma jakieś bóle w okolicy klatki piersiowej fakt że ostatnio sporo przytył i prawie wcale się nie rusza więc to może od tego ale ma dopiero 30 lat :-(pisałaś kiedyś że co roku robisz sobie jakieś ogólne badania - przegląd mogła byś mi napisać jakie ? mąż chyba na prawde źle się czuje bo nawet sam zaproponował że zadzwoni do kolegi ktory jest kardiologiem![]()

Ja na szczęście nie mam problemów ze spaniem. Po nocnym siku szybko zasypiam z powrotem. Czasami potrafię zasnąć o 20.... ostatnio nękają mnie skoki ciśnienia. Albo raczej skoki tętna... Ciśnienie rano mam 140/90 i puls 100'.... I tak od kilku dni. Siedzę spokojnie na kanapie i raptownie jest mi gorąco, serce bije jak szalone i brakuje mi powietrza... mój lekarz na to: tak może być przy pierwszej ciąży... Wściekłam się na niego i zmieniam lekarza....Wysłałam teściową (pielęgniarkę na oddziale ginekologicznym) na zwiady na porodówkę i poprosiłam, żeby zapytała ordynatora czy to normalne. Jak się okazuje: to nie jest normalne...
Kazał mi zmienić lekarza, zrobić wszystkie badania, które mogą wskazywać na gestozę... Szlag mnie trafia na samą myśl, że przez "wszystko jest normalne w ciąży" mogę mieć zatrucie ciążowe!!!!
![]()

Ja na szczęście nie mam problemów ze spaniem. Po nocnym siku szybko zasypiam z powrotem. Czasami potrafię zasnąć o 20.... ostatnio nękają mnie skoki ciśnienia. Albo raczej skoki tętna... Ciśnienie rano mam 140/90 i puls 100'.... I tak od kilku dni. Siedzę spokojnie na kanapie i raptownie jest mi gorąco, serce bije jak szalone i brakuje mi powietrza... mój lekarz na to: tak może być przy pierwszej ciąży... Wściekłam się na niego i zmieniam lekarza....Wysłałam teściową (pielęgniarkę na oddziale ginekologicznym) na zwiady na porodówkę i poprosiłam, żeby zapytała ordynatora czy to normalne. Jak się okazuje: to nie jest normalne...
![]()
stres na pewno nie jest bez znaczenia ale sporo też przytył i prawie wcale sie nie rusza objada sie slodyczami (chyba jest od tego uzalezniony) ale to trwa juz długo i raczej nie ma zwiazku z ciaza
wiec musisz chyba swojego na diete poslac ;-)