reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Royanna nic mi nie dał na razie bo mam zrobić najpierw ten posiew, zresztą powiedział że może nic nie wyjść i nie ma potrzeby leczyć, ale gdyby nic nie było to przecież nie wyszłyby takie wyniki...:zawstydzona/y:
Royanna mówisz że na Listopadówkach dziewczyny tak mialy? Ja nie czytam tam wszystkich wątków i nie wiedziałam...
Dla mnie to nie jest uciążliwe bo ja nic nie czuję żadnych dolegliwości z tego tytułu...kiedyś miałam zapalenie pęcherza to wtedy dopiero była jazda, skończyło się na krwi w moczu, pogotowiu i ogromnym bólu podczas siku...a teraz nic mnie nie boli...wiem że takie infekcje dróg moczowych lubią powracać...martwię się tylko żeby Sebusiowi nic się nie stało....:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

reklama
A poza tym wszystko ok, pozostałe wyniki w normie, to już 38my tydzień, mam się szykować na poród :sorry: Posłuchałam serduszka, Sebuś jest główką w dół tak jak trzeba, mam liczyć ruchy no i czekać...szyjka na razie trzyma, nie skraca się, więc nic nie wskazuje że organizm już szykuje się do porodu...na kolejną wizytę mam się umówić za 2 tyg. Tyle że to będzie 2.listopada więc pewnie nie przyjmuje lekarz, a następny wolny termin tak żeby było rano (bo wtedy tylko M może ze mną pojechać) jest 7go listopada...A to jest termin mojego porodu :) Więc nie wiem czy do tej pory wytrwam...

Royanna ja tez jestem nałogowcem od BB...:sorry: Chociaz staram się byc umiarkowanym...:)

Tusiu zapomniałam Ci wczesniej napisać że bardzo mi przykro....:-:)-:)-(

Anufifi a gdzie dokładnie masz tą wizytę w Lublinie i u jakiego lekarza??

Pozdrawiam wszystkie Dziewczyny, sorki że nie będę wymeniać ale jakaś jestem skołowana i niespokojna przez te wyniki moczu...:eek:

Witam dziewczyny,,,

I kolejny poniedziałek mamy,,,, nie cierpię poniedziałków ale chociaż pogoda ładna;-);-);-)
Dziś rano tempka mi skoczyła do 37.0 a mieliśmy za sobą piękną i namiętną noc...Było świetnie, dziś powtórka... hi hi hi. Pregnyl był podany w sobotę o 15 więc powinno już pęknąć... ale słuchajcie w zeszłym miesiącu całą owu miałam bardzo bolesną!! A w tym cyklu w ogóle... nic mnie nie boli aż sama jestem zdziwiona.. no nic trzeba czekać do 1 listopada na teścik:-D:-D:-D
Trzymam kciuki!!

Dzastina to super! :) Ty 1go listopada a ja zaraz po tobie 2go :tak:
dziś moja tempka 36.8 oby tak dalej a nawet i lepiej eh... :)

Miłego poniedziałku
ja dziś mam męża w domciu cały dzień:happy: zaraz jedziemy na zakupy.
Bede zaglądała w możliwej chwili.
Pozdrowionka for all;-)
Kochana mam nadzieję, że "mój dzień" przyniesie Ci upragnione dwie kreseczki:tak:

A poza tym wszystko ok, pozostałe wyniki w normie, to już 38my tydzień, mam się szykować na poród :sorry: Posłuchałam serduszka, Sebuś jest główką w dół tak jak trzeba, mam liczyć ruchy no i czekać...szyjka na razie trzyma, nie skraca się, więc nic nie wskazuje że organizm już szykuje się do porodu...na kolejną wizytę mam się umówić za 2 tyg. Tyle że to będzie 2.listopada więc pewnie nie przyjmuje lekarz, a następny wolny termin tak żeby było rano (bo wtedy tylko M może ze mną pojechać) jest 7go listopada...A to jest termin mojego porodu :) Więc nie wiem czy do tej pory wytrwam...
O ja.. już do porodu się szykowac..:tak::-D Ale ten czas szybko leci..:-)
Ja się urodziłam 2 go listopada:zawstydzona/y::-)

Najwazniejsze, ze wszystko inne jest ok, a te ewentualne bakterie w moczu na pewno nie zaszkodza synkowi :)
No, u mnie zaczal sie dopiero 37tc, ale wczoraj, jak tylko moj synek drgnal w brzusiu, to mnie tak strasznie bolala kosc ogonowa, promieniowala itd, ze az sie balam. Raz krzyknelam z bolu! Kurcze, czyzyby kosci mi sie juz rozchodzily a maly byl glowka w kanale??? Z Maciem tak nie mialam, ale on nawet podczas porodu glowki nie mial w kanale rodnym tylko byl gdzies wysoko...

Royanna no troszkę mnie uspokoiłaś, ale i tak będę pewnie jak na szpilkach czekać do wyniku posiewu..:zawstydzona/y: Ty już jesteś w drugiej ciąży więc wszystko może być łatwiej i szybciej, może Synek już rzeczywiście do kanału schodzi...
Ja dzisiaj pytałam o poród i mój gin mówi że daje mi około 9-11 godzin maksymalnie :eek: (ciekawe po czym to wywnioskował, heh). Nacięcie krocza robią jeśli jest taka potrzeba, ale to już podczas porodu się okaże. No i oczywiście jest takie przepełnienie w szpitalach że nie gwarantuje mi na 100 % przyjęcia, no ale zrobi wszystko żebym mogła u niego rodzić na oddziale, jakby go akurat nie było w tych godzinach to poleci mnie swoim kolegom z oddziału, zresztą na skierowaniu mam jego pieczątkę, więc nie jestem pacjentką "z ulicy" i spokojnie powinni mnie przyjąć.

Do szpitala mam jechać jesli: wody zaczną ciec, lub zauważę krwawienie, lub odejdzie czop sluzowy (chociaż wtedy jeszcze może dużo czasu upłynąć do porodu), jesli by mnie cokolwiek niepokoiło, lub jesli będą skurcze co 10 min.
Ale ja spanikuję i pewnie wcześniej polecę :sorry:

Agniesiak no własnie wiem już kiedyś napisałaś że jesteś listopadowe dziecię, ale w niczym CI to nie przeszkadza że akurat w taki dzien się urodziłaś (2.11), prawda? :)
Już niedługo, sama nie mogę w to uwierzyć :sorry:

A my w weekend już złożyliśmy łóżeczko...:)

Pyszczku mi czop się odklejał od 37 tygodnia ciąży do 43 tygodnia... to taki biały śluz i leci tak po troszku, najbardziej rano przy pierwszym siusiu... Taka galareta biała nie raz z naczyńkami krwi.. ( takie cieniutkie żyłki) także nie panikuj bo ja panikowałam i latałam do szpitala i wywalali mnie do domu..:-D Tylko gdy zacznie ci ten czop odchodzić to musisz co 2 dni robić badania z krwi CRP jeśli będziesz miała wynik powyżej 5 to do szpitala szybciutko... ja to tak ostrzegawczo piszę, broń Boże nie chce straszyć... ale lepiej na zimne dmuchać.........

reklama
Do góry