reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Dzastina to ja mam ten śluz biały już od jakiegoś czasu! :szok: ale nie wiem czy to ten czop odchodzi, bo nie mam żadnych niteczek czy śladów krwi, po prostu uznałam że to taki śłuz w ciąży, ostatnio mam właśnie więcej tego...ale ginek mi dzisiaj zaglądał do środka i mówił że wszystko ok, obserwował szyjkę i też stwierdził że ok, więc może by zauważył jakby coś było nie tak?? :eek:

Anufifi aha, tego lekarza nie znam, ale Szpital jak najbardziej, jeden z dwóch najlepszych w Lublinie ( w tym drugim mam zamiar rodzić), zresztą kliniczny przy Akademii Medycznej, mają bardzo dobry oddział patologii ciąży i położniczy też...

reklama
witam :-(
ja ciągle w żalu.
Dziękuję wszystkim pamiętającym za wyrazy współczucia.
Paula i Sylwia widzę,że planujecie następne dzieciątka,a ja
nie wiem chyba jakaś inna jestem bo na razie jestem na wielkie NIE
wydaje mi się,że nawet najcudniejsze dziecko nie zastąpi Aniołka. :-(
ja chce dzidzie ale tą którą w brzusiu miałam,nie potrafie sie z tym pogodzić.
boję sie żeby w depreje nie wpaść.tak bardzo mi żle!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

WITAM:-)

Ja ogólnie coś humorku nie mam:sorry:o 3 się obudziłam znowu 100 myśli do głowy i spać już nie mogłam do tego znowu lekki ból głowy i mam tak co noc praktycznie sama nie wiem czym to spowodowane jest:confused2:synek non topa w nocy się wiercił co byłam z tego zadowolona hehe chociaz niepowiem że niedało też to zasnąć:rofl2:no i tak wstałam z humorkiem do doopy:sorry:

Witajcie ;-)

Byłam dzisiaj na wizycie u gina i wróciłam trochę zestresowana, a jeszcze teraz siedzę i czytam na necie i dalej się denerwuję..:zawstydzona/y:

A to dlatego że wyszło mi w moczu bardzo dużo bakterii, tzn norma jest do 60 a ja mam 96, do tego leukocyty - norma do 30, ja mam 34, oraz erytrocyty - norma do 25 a ja mam 55 (!), co może wskazywać że nabawiłam się jakiejś infekcji :crazy:
Ginek kazał mi zrobić posiew bakteriologiczny z moczu, jutro polecę zrobię i jeśli okaże się że wyhodują jakieś bakterie to muszę znowu szybko zgłosić się do gina po antybiotyk :zawstydzona/y:

Myślicie że to jest groźne dla Sebusia?? Boję się...

niec się nie martw ja miałam pod koniec ciąży infekcje i udało się wywalczyć i było ok:tak:a synkowi nic niegrozi;-)

A poza tym wszystko ok, pozostałe wyniki w normie, to już 38my tydzień, mam się szykować na poród :sorry: Posłuchałam serduszka, Sebuś jest główką w dół tak jak trzeba, mam liczyć ruchy no i czekać...szyjka na razie trzyma, nie skraca się, więc nic nie wskazuje że organizm już szykuje się do porodu...na kolejną wizytę mam się umówić za 2 tyg. Tyle że to będzie 2.listopada więc pewnie nie przyjmuje lekarz, a następny wolny termin tak żeby było rano (bo wtedy tylko M może ze mną pojechać) jest 7go listopada...A to jest termin mojego porodu :) Więc nie wiem czy do tej pory wytrwam...

no to czekamy na listopad:-)

TUSIA
[*] DLA ANIOŁKA :(

Patrysiu a co to za 100 myśli w głowie masz w nocy? Mój humorek tez taki sobie teraz, ale zaraz pójdę na drzemkę, może po spaniu coś się poprawi...Chociaż uspokaja mnie to co napisałaś Ty i Royanna o tych infekcjach :sorry:
Obiadek na dzisiaj mam bo żeberka zostały z wczoraj, więc mogę odpoczywać...Kurcze zapomniałam ginkowi powiedzieć o tym że mnie żebro bardzo boli czasami po prawej stronie :wściekła/y: i nie wiem dlaczego..

Wiecie co tak sobie myślę żeby może magnez odstawić bo biorę MagneB6 a to przecież jest na skurcze, tzn żeby ich nie było, i myślę czy aby czasem mi ten magnez wszystkiego nie spowolni...a dzisiaj napiję się naparu z liści malin, ginek mówił że mogę pić jeśli chcę :)

Tusiu ja nie wiem jak to jest być w takiej sytuacji jak Ty i nie będę udawać że wiem....ale bardzo Ci współczuję i wiem że tak jak Dziewczyny pisały, czas leczy rany...na pewno nigdy nie zapomnisz o swoim Aniołku....ale kolejna ciąża pomoże otrzeć łzy po stracie i na pewno będziesz się jeszcze radować kolejnym cudem życia który zamieszka pod Twoim sercem...choć teraz wydaje Ci się to niemożliwe....tulam Cię mocno ....

Pyszczku, ja mysle, ze magnez na skurcze powinnas odstawic. Ja nie bralam, ale dziewczyny z Listopada tez maja przykaz od 38tc odstawic. Bo potem moze byc problem z akcja.

witam :-(
ja ciągle w żalu.
Dziękuję wszystkim pamiętającym za wyrazy współczucia.
Paula i Sylwia widzę,że planujecie następne dzieciątka,a ja
nie wiem chyba jakaś inna jestem bo na razie jestem na wielkie NIE
wydaje mi się,że nawet najcudniejsze dziecko nie zastąpi Aniołka. :-(
ja chce dzidzie ale tą którą w brzusiu miałam,nie potrafie sie z tym pogodzić.
boję sie żeby w depreje nie wpaść.tak bardzo mi żle!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

wiem co czujesz też to przeszłam było to 6 lat temu i do dzisiaj boli może dlatego że nie mam dzieci ale nie możesz się poddawać musimy być silne !:tak:depresja to najgorsze co może być nie zamykaj się i zajmij się czymś z czasem cierpienie zelży uwierz mi wiem co mówię bo sama to przeszłam trzymaj się cieplutko:)

hej dziewczyny!!ja juz po porannych zakupach w ikei:-)w sumie prawie wszystko mam oprocz kosmetykow...super sie tak w tyg robi zakupki bo pustki w sklepie:-)

Wiecie co tak sobie myślę żeby może magnez odstawić bo biorę MagneB6 a to przecież jest na skurcze, tzn żeby ich nie było, i myślę czy aby czasem mi ten magnez wszystkiego nie spowolni...a dzisiaj napiję się naparu z liści malin, ginek mówił że mogę pić jeśli chcę :)
ja tez biorek ten magnez i chyba jutro go odstawie...tylko ze ma mialam brac 3razy dziennie a np w niedziele zapomnialam iw ogole nie wzielam....

Patrysiu kupilam juz dzis ta lampe sloneczko:-)sliczne jest:-)teraz moj m mosi je zabrac do nowego pokoju maluszka i zawiesic:-)

a ja wczoraj tez lozeczko rozlozylam...i juz 4 pralki prania z malymi ciuszkami poszly:-)lezaczek bujaczek juz zlozony...posciel kupiona tylko trzeba wyprac...i nawet torbe do szpitala mam spakowana czesciowo(bez kosmetykow)i nie wiem czy brac jakies czapeczki dla malucha ale chyba na takich oddzialach jest dosyc cieplo??ciuszkow dla malucha nie biore tylko dzis przygotuje juz torbe na wyjscie zeby moj m mial gotowe...jak myslicie w co takiego malucha ubrac...napewno kombinezon mam taki cienszy ale co pod spod??dajcie jakis pomysl??

wiecie jak pakowalam torbe to troche sie zdolowalam ze to juz...powiem Wam ze boje sie porodu jednak...mimo ze to przechodzilam...

Pyszczku przeciez jak zacznie Ci sie akcja porodowa to nie moga odeslac cie z powodu braku miejsc..przynajmniej mi tak ordynator szpitala mowil w ktorym chce rodzic..

dziewczyny(Royanka Pyszczku)mozecie mi napisac jeszcze raz jakie kosmetyki dla malucha macie??

wczoraj Majka mi sie wladowala do lozeckza Kacperka zaczla skakac i co naderwala mi dno lozeczka:-(

ja mam w srode ginka i tez jestem ciekawa co tam slychac i czy moje paciorkowce juz sa??poza tym boli juz prawie caly czas mnie brzuch jak na @...

Royanka i Pyszczku kupujecie jakies rajtuski dla swoich bobaskow??jesli tak to na jaki rozmiar??

Ostatnia edycja:
reklama
Witajcie!!Jeśli chodzi o kalendarz chiński to u mnie sie nie sprawdził syn powinien być córką.ma teraz 4 lata i bardzo mażyłam o córeczce,staraliśmy sie prawie rok miedzy czasie była ciąza obumarła w 11 tyg,ale teraz jestem w 27 tyg i już 4 razy powiedziano mi że córeczka wieć tego sie trzymam min 3D.serduszkowalismy z mężem zwsze do dnia pozytywnego testu owulacyjnego potem nic.W tym cyklu w którym cykl mi sie poprzestawiał zawsze 31 dni a tu 10 dc pozytywny test rano dzień wczesniej serduszkowaliśmy wieczorem,ale ja tak bardzo chciałam juzdziecka że w tym dniu tez spróbowalismy ale tak jak metoda nakazuje na boczku bez pełnej penetracji i orgazmu żeby była dłuzsza droga plemników do jajeczka i większa szanse miały silniejsze żeńskie plemniki.Poza tym orgazm zmienia środowisko w pochwie na bardziej przyjazne dla męskich plemników.Owulacja była 11 dc.Teraz czekamy na naszą córeczkę.Moja kuzynka która jest teraz w 33 tyg równiez spodziewa sie coreczki serduszkowanie 3 dni przed owulacją,natomiast bliska znajoma która ma juz córeczke bardzo chciała syna i mówiłam jej żeby zrobili odwrotnie jest własnie w 19 tyg z synkiem potwierzdonym nausg 3d.
Wieć JA bardzo polecam ta metode myśle że mi to sie troszke udało ale ona naprawde sie sprawdza jeśli tylko stosujemy sie do zaleceń.Wiadomo że czasem facet posiada plemniki dominujace danej płci ale to naprawde żadko.Ja sama jestem podobno z tej metody dlatego sie nią zainteresowałam.Pozdrawiam i przepraszam że tak sie rozpisałam!!!!:-)

Do góry