reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

Mnie też potwornie boli głowa :-:)-:)-( Pojechałam po dziecko do szkoły , wróciłam zahaczając o sklep i czuję się totalnie padnięta, nawet nie mam siły nic zrobić do jedzenia- zjadłam kanapkę, misiek też coś przekąsił na szybko i tyle- wyrodną mamusią jestem, ale padam, aż mi się płakać chce, nie mam na nic siły :-:)-(

reklama
Witam się!
A dajcie spokój, ile Wy piszecie. Dwa dni nadrabiałam. Co już mi zostało 20 stron to na drugi dzień znowu 70. Ale już nadrobiłam i mam nadzieje, że aż takich zaległości sobie nie porobię:) Tylko nie jestem w stanie zapamiętać co miałam której odpisać. No ale trudno.
jutka super, że dziewczynki ładnie przybierają, oby tak dalej!
Cieszę się, że wszystkie jako tako się trzymamy. Zaciskamy nogi i czekamy tak do połowy listopada (a niektóre to nawet dłużej).
U nas w zasadzie nic ciekawego. Najbardziej doskwiera kręgosłup i żebra, ale jakoś daję radę. Co do ilości śluzu to nie ma go u mnie jakoś bardzo dużo, czasami tylko muszę wkładkę założyć. Dzisiaj nabyłam kilka kolejnych ubranek i zamówiłam łóżeczko z materacykiem.

u nas nie mozna sobie samemu wybierac czy sie chce cesarke czy nie jak nie ma powikłan rodzi sie naturalnie ,,,, a czemu u was tak jest ??? prywatny szpital ????

Z tego co się dowiadywałam to można mieć cesarkę jeśli się chce ale wtedy trzeba za nią zapłacić.... ja tak się teraz przestraszyłam że aż zaluje ze moja ciekawosc byla na tyle silna ze ogladnelam te porody... to jest straszne wrecz makabryczne jak sie oglada... osobiscie kazdemu odradze te forme doswiadczania.

p.s. dziewczyny bo mi sie wzrok popsuje jeszcze bardziej jak bedziecie tyle drukowac;) jestescie jedyne w swoim rodzaju:) najlepiej z forum w ogole nie wychodzic i caly czas was miec na oku i czytac wszystko na biezaco:)

Ja tez nikomu nie polecam ogladac porodow ,mozna sie niezle nastraszyc.Chyba lepiej isc rodzic na nieswiadomce hehe.A tak pozatym jak juz sie jest w trakcie to sie nie mysli ,ze to takie straszne.A tak szczerze to wolalabym rodzic niz patrzec jak ktos rodzi;)I troszke wspolczuje mojemu mezowi ,ze bedzie taki bezsilny w trakcie porodu.

jak kiedyś włączyłam filmik z jakiegoś porodu to aż mnie brzuch rozbolał i strach mnie ogarnąłchoć jeszcze wtedy w ciąży nie byłam a teraz to już wole na takie coś nie patrzeć. Co będzie to będzie:)

Kurka!! kilka godzin czlowieka nie bylo a tu znowu 20str!!:no::wściekła/y::crazy::no::wściekła/y::crazy: nim nadrobie to napisze czego sie dowiedzialam...

Mea i Anoola gadalam ze szwagierka, ktora rodzila 3lata temu w rydach!! no i ona powiedziala, ze do dziecka potrzeba pampersy i chusteczki. A my natomiast potrzebujemy koszule po porodzie, do porodu daja a na korytarzu leza jakies wkladki, ktore ma sie uzywac-ona pierwszy dzien je uzywala a potem juz swoje podpaski..... no i wkladki laktacyjne radzi wziasc!! a i mozna zabrac smoczek bo jak dzidzia bedzie plakac to pielegniarki kaza dowiezc.... To tyle co mi powiedziala !w sobote jeszcze pogadam z kuzynka, ktora rodzila tam w lipcu
ooo to juz mamy jakies wieści.. :)
o tym że pampki i chusteczki dla dziecka trzeba to wiedziałam.. fajnie ze koszule dawają :)

A ja to chyba jakaś inna jestem, bo te filmy z porodów nie zrobiły na mnie jakiegoś strasznego wrażenia. I w zasadzie to cieszę się, że sobie obejrzałam, bo wiem już jak to wygląda (tak wizualnie) a to jak każda z nas będzie przeżywać swój poród to już inna kwestia. Ja to lubię być dobrze poinformowana.

reklama
A ja to chyba jakaś inna jestem, bo te filmy z porodów nie zrobiły na mnie jakiegoś strasznego wrażenia. I w zasadzie to cieszę się, że sobie obejrzałam, bo wiem już jak to wygląda (tak wizualnie) a to jak każda z nas będzie przeżywać swój poród to już inna kwestia. Ja to lubię być dobrze poinformowana.
Twardzielka z ciebie :tak:,ja to na widok igly mdleje .Ale w trakcie swojego porodu juz nic na mnie wrazenia nie robilo.Ale i tak wole nie ogladac porodow,dla mnie to za duzo stresu.

Do góry