reklama
katrenki
Fanka BB :)
ja tez lubie wszystko co mlecznei tez troche tego spozywam....
ale ogladalam kiedys program i tam wlasnie mowili, ze kobieta karmiaca apsolutnie nie powinna zmienaic diety i ma jesc normalanie jak zawsze, no moze troche ograniczyc te produkty ktore moga powodowac kolki ale poza tym nic - chyba, ze rodzinne sa sklonnosci do alergii to wtedy powinna bardziej uwazac...i ja sie bede tego trzymac! No i bylo jeszcze, ze to co spozywamy w ciazy absolutnie nie ma wplywu na pozniejsze sklonnosci do alergi dziecka....czyli to, ze np podczas ciazy ograniczymy produkty mleczne wcale nie ma wplywu na to czy dziecko bedzie mialo na nie alegie czy nie....

martolinka
Mama i nie tylko :-)
dziewczyny nie wiem czy przegapiłam czy Oliwka jeszcze sie nie odezwałą.....
jak do tej pory się nie odezwała... do tej pory pewnie dochodzi do siebie;-)
mary__mary
BorySoniowa Mamusia :)
Oooooo a to tu mnie zaskoczyłas, bo zawsze wydawało mi się że ma wpływ...(...)No i bylo jeszcze, ze to co spozywamy w ciazy absolutnie nie ma wplywu na pozniejsze sklonnosci do alergi dziecka....czyli to, ze np podczas ciazy ograniczymy produkty mleczne wcale nie ma wplywu na to czy dziecko bedzie mialo na nie alegie czy nie....

katrenki
sila persfazji czyni cuda.....no może nie siusiu, boczuję skąd mi lecie ale ja wiem, jakies upławy wodniste. Z resztą... człowiek jest w stanie wmówić sobie wszystko :-)
tak sobie własnie myślę, ze może jak będę intensywnie o tym mysleć to i skurcze sobie wmówię :-)

to moze ja tez zaczne sobie wmawiac bo ja tez juz bardzo chce urodzic.....

katrenki
no ja tez tak myslalam....i ze nie wolno za duzo produktow mlecznych w ciazy bo potem skaza bialkowa itp a tam powiedzieli, ze to wszystko nie tak....Oooooo a to tu mnie zaskoczyłas, bo zawsze wydawało mi się że ma wpływ...![]()
E
etna36
Gość
etna o te owoce pestkowe to wydaje mi się, ze chodziło położnej o drobnopestkowce czyli takie woce, które jesz razem z pestkami czyli np. truskawki, maliny, winogrona, banany, bo generalnie wszystkie owoce mają jakies pestki więc nie wolno by bylo żadnych.
A każde dziecko jest inne.
Chodzi o owoce typu czeresnie, wisnie, sliwki itd...nas to raczej nie dotyczy o tej porze roku, chodzi o wzdecia i kolki.
Położna nam też tak mówiła- wszelkie owoce , które mają jedną , duża pestkę - sliwki, morele, brzoskwinie itd,
Widzę jednak , że co położna to inne zdanie

Ej a te: banany to też pestkowe

mam nadzieję, że u niej wszystko ok, tak nas wszystkich trzyma w niepewności od tej cesarki, że aż strach. Ale musi być dobrze i czekamy kolejny dzień na dobre wieścidziewczyny nie wiem czy przegapiłam czy Oliwka jeszcze sie nie odezwałą.....

kilolek
podwójna listopadowa mama
a no właśnie o tych bananach to ja się niedawno dowiedziałam u alergologa i zrobiłam wielkie oczy. Mówię, ze moje dziecko dziwne kupy robi, takie z piaskiem. Kazali mi przywieść, patrzą w tą kupę i się pytają czy banan wcześniej jadł, ja ze owszem, bo on strasznie lubi banany. A oni, ze od razu widać, bo to ni strawione pestki bananów!!! a to dosłownie taki piaseczek, jakby na plaży mu sie do dupki poprzyklejał. Stąd wiem, ze banany to drobnopestkowce ale nigdy nei słyszałam by były jakieś szczególne przeciwskazania do jedzenia czy podawania maluchom.
kilolek
podwójna listopadowa mama
poczekam cierpliwie. Może się rozkręci. Jak to wody to w nocy zaczną na moje lecieć konkretniej i bede miała pewność, a jak nie to znaczy, ze dostaję świra :-)sila persfazji czyni cuda.....ale jak to wody ci sie sacza to tak czy inaczej impreza sie rozkreci na calego juz niedlugo.....;-)
to moze ja tez zaczne sobie wmawiac bo ja tez juz bardzo chce urodzic.....![]()
reklama
R
rouż
Gość
Banany mozna jesca no właśnie o tych bananach to ja się niedawno dowiedziałam u alergologa i zrobiłam wielkie oczy. Mówię, ze moje dziecko dziwne kupy robi, takie z piaskiem. Kazali mi przywieść, patrzą w tą kupę i się pytają czy banan wcześniej jadł, ja ze owszem, bo on strasznie lubi banany. A oni, ze od razu widać, bo to ni strawione pestki bananów!!! a to dosłownie taki piaseczek, jakby na plaży mu sie do dupki poprzyklejał. Stąd wiem, ze banany to drobnopestkowce ale nigdy nei słyszałam by były jakieś szczególne przeciwskazania do jedzenia czy podawania maluchom.