Witajcie, ja mam taki samproblem .... dziecko już w tej cwili jest dokarmiane bo od 6 tygodni przybrała na wadze 300 gram.... cały czas się darła- niestety okazało sę, ze mam bardzo mało pokarmu. Już w szpitalu miałam mało no ale to chyba w miarę normalne- bo miałam cc. Nie miałam nawału z czego byłam zadowolona- okazuje się, że niesłusznie ;( Jutro idę do gina. Nie wiedziałam,że to może być od hormonów. Karmię cały cza spiersią, przystawiam malutka ile się da- dokarmiam ja butelką. Okropone jest to, że po moim cycu strasznie ulewa a po butelce nie.... A środków mlekopędnych nie mogę używać bo mała dostałą strasznej wysypki po herbatce laktacyjnej i alergolog stwierdziła, że musi być uczulona na któreś ziółko. Strasznie mi źle z tego powodu i czuję się "gorsza". Najpierw mimo wuielkich starań i 3 godz parcia - cesarka a teraz klops z karmieniem. 
reklama
Asias35, nie zrzucaj to na karb cc bo akurat to nie ma nic do rzeczy. Jak możesz to sprawdź sobie poziom prolaktyny - hormonu odpowiedzialnego za laktację. A gorsza się nie czuj. Niektóre kobiety po prostu nie mają pokarmu i tyle. Najważniejsze, że kochasz swoje dziecko i dajesz jej wszystko czego tylko potrzebuje, a potrzebuje Ciebie - matki, która się nie zadręcza bo może dojść do tego, że będzie z niechęcią patrzeć na własne dziecko.
J@goda co do stosowania espumisanu, jak spytałam się pediatry 9 lat temu czy mogę to dawać swojej córci, to mi odpowiedział, że jak najbardziej, a na ulotce tak jest napisane bo nie przeprowadzali badań na młodszych dzieciach. I w większości wypadków jeśli na jakimś leku jest napisane, że po ukończeniu 1 miesiąca czy jakiegoś tak wczesnego okresu, to tylko dlatego, że nie przeprowadzali badań na młodszych dzieciach.
J@goda co do stosowania espumisanu, jak spytałam się pediatry 9 lat temu czy mogę to dawać swojej córci, to mi odpowiedział, że jak najbardziej, a na ulotce tak jest napisane bo nie przeprowadzali badań na młodszych dzieciach. I w większości wypadków jeśli na jakimś leku jest napisane, że po ukończeniu 1 miesiąca czy jakiegoś tak wczesnego okresu, to tylko dlatego, że nie przeprowadzali badań na młodszych dzieciach.
AgnieszkaKRK31
Mamuśka dwóch urwisków.
Asia35- słuchaj,to byłaś dzielną babką,skoro najpierw próbowałaś SN a w koncu wyszło CC. Co Ty-jaka gorsza? Nawet tak nie myśl. Gemelo ma rację - nie masz się co dołować!
Elis, Amelkowa, Jagoda, Dzięki za odp. Pszczółka- 3 tygodnie mówisz pępuszek... jej a ja myślałam,że wszystkim odpadł miarę szybko...
Jagoda- to mówisz,że jak nie odpadnie to chirurg...jutro idziemy do pediatry,zobaczymy co powie.Dziś po nocy pępuszek był fatalny,ale już 2 i 3 przemywanie było OK.Ropki i krwi bardzo malutko...
Amelkowa- własnie tak go przystawiałam zawsze i nie było problemu,a teraz coś świruje nasza pijaweczka... ale spróbuję innej pozycji,może pomoże.
Młody teraz na polku się wiatruje
a ja mam min na neta.A potem muszę ogarnąć chałupkę. Buziaczki!
Elis, Amelkowa, Jagoda, Dzięki za odp. Pszczółka- 3 tygodnie mówisz pępuszek... jej a ja myślałam,że wszystkim odpadł miarę szybko...
Jagoda- to mówisz,że jak nie odpadnie to chirurg...jutro idziemy do pediatry,zobaczymy co powie.Dziś po nocy pępuszek był fatalny,ale już 2 i 3 przemywanie było OK.Ropki i krwi bardzo malutko...
Amelkowa- własnie tak go przystawiałam zawsze i nie było problemu,a teraz coś świruje nasza pijaweczka... ale spróbuję innej pozycji,może pomoże.
Młody teraz na polku się wiatruje
boozqowa
Październik 09'
ja mam humane 1, używam jej na dokarmianie małej na noc od wyjścia ze szpitala i nic małej nie jest. U nas się przyjęła.
Karolinusia
Fanka BB :)
laski HELP.. potrzebuję szybkiej pomocy... jakie mleczko kupić małej bo mały żarłoczek wyjadł wszystko z zamrażarki i już nie ma co jeść a ja zielonego pojęcia nie mam co malutkiej kupić!!!
ja mam Bebilon 1 confort, przeciw kolkom i zaparciom, bo Mała nie mogła zrobić kupki.
ogolnie Bebilon jest polecany wszędzie.
J@god@
IV-V 2005, X 2009
Ja z mlek modyfikowanych jestem słaba, prawdę mówiąc pierwszemu wprowadziłam po roku, zaczęłam od kaszek na mleku modyfikowanym bo jeszcze troszkę ciągnął piersi i od razu okazało się, że jednak ma skazę białkową i przeszliśmy na bebilon pepti na receptę.
Mleka na receptę wtedy były 50% taniej niż bez recepty to my jakoś niedużo płaciliśmy za bebilon.
Teraz tak patrzyłam na półki jak mieliśmy ten problem żółtaczkowy i musiałam gotować swoje i też mi się wydaje, że ten enfamil jest najbardziej "wypasiony".
Mleka na receptę wtedy były 50% taniej niż bez recepty to my jakoś niedużo płaciliśmy za bebilon.
Teraz tak patrzyłam na półki jak mieliśmy ten problem żółtaczkowy i musiałam gotować swoje i też mi się wydaje, że ten enfamil jest najbardziej "wypasiony".
reklama
asienka_r
mama Ani i Gabrysi
Mamuśki powiedzcie mi czy Wasze maluszki też mają okropne gazy??? Ania stęka, pręży się i wygina. Aż czerwona się robi. Daję jej rumianek, ale nie wiem czy pomoże. Brzuszek ma miękki, więc raczej nie boli.
Podziel się: