reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Ada-kochana to ciesz sie rodzinka super ze synus zadowolony z reszta z prezentow kazdy sie cieszy hahaha a wedlinek przynajniej juz kupowac nie musisz kasa zaoszczedzona

Aneczka-
u nas sasiadka juz ma choinke ubrana w całosci hehehe z reszta Anglicy wszystko robia z duzym wprzedzeniem niz my.............z reszta do swiat tez inaczej podchodza prawda??? nie jest to chyba taka tradycja jak dla nas................

joklis- no twoja mała niezly czad dała jak od 4 tej nie spi z reszta moja tez cos ostanio w nocy sie budzi i zasnac nie moze rzuca sie wierci,sama nie wiem czemu???????
minisia- kurcze chetnie bym ci pomogla ale zadnych informacji na ten temat nie posiadam moze zadzwoncie do ubezpieczyciela auta i wam wtedy powie........bo wiecej napewno placic trzeba bedzie

a my dzis oglondalismy mieszkana i za około tydzien przeprowadzka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! strasznie sie ciesze;-))))))))))

męzus kompie corcie ja teraz zaraz uciekam na mam talent:tak::tak::tak::tak: wszystkim spokojnego wieczorku zycze buziaki

reklama
hej ja na sekunde, rodzice juz sa, zjedlismy obiadek, polozylam Kondzia zeby sie drzemnal, duzo wrazen dzis ale podobalo mu sie i babcie przypadly mu do gustu:-) prezentow dostal mnostwo, na szczescie wiecej ciuszkow niz zabawek :tak: a kielbas i wedlin to nam chyba teraz na pol roku starczy:szok: samo jedzenie przywiezli prawie:sorry: na razie jest fajnie i wesolo:-p
milego wieczorku:happy:

ps. doczytam pewnie dopiero po ich wyjezdzie :sorry::sorry:

ale faaajnie:tak:zazdroszcze ci tych wedlinek:-p:cool2:
no i tego wesolego gwaru, my w maju lecimy do PL na komunie córki a tak nikt do maja nas nie odwiedzi:-(

Pinka spoko dzieki napewno zadzwonie:tak:

Pinka no to gratuluje znalezienia domku!!! Czekamy na zdjecia... My choinke tez chyba za niedlugo bedziemy ubierac :-D:-D:-D Jest mala, to mozna wczesniej...
Ada to fajnie, ze wizyta przebiega w porzadku... Zawsze to jakies oderwanie od rzeczywistosci... No i lodowke masz pelna ;-);-);-):-D:-D:-D
Minisia co do ubezpieczenia, to tez mozesz to sobie oszacowac na internecie... My zawsze przez internet ubezpieczenie zalatwiamy... Sa strony confused.com albo comparethemarket lub mozesz tez sprawdzic moneysupermarket... Wpisujesz wszystkie dane i ci wyliczaja ktore najtansze... Warto sprawdzic... Co do zdjecia, to to jeszczez mojej starej pracy... Reprezentowalismy nasza firme na targach pracy... Juz tam nie pracuje... Tak jak pisalam, ja na moment terazniejszy sprzatam w weekendy... Ale zawsze to miedzy ludzmi... Przynajmniej czlowiek caly czas w domu nie siedzi...

Pinka no to gratuluje znalezienia domku!!! Czekamy na zdjecia... My choinke tez chyba za niedlugo bedziemy ubierac :-D:-D:-D Jest mala, to mozna wczesniej...
Ada to fajnie, ze wizyta przebiega w porzadku... Zawsze to jakies oderwanie od rzeczywistosci... No i lodowke masz pelna ;-);-);-):-D:-D:-D
Minisia co do ubezpieczenia, to tez mozesz to sobie oszacowac na internecie... My zawsze przez internet ubezpieczenie zalatwiamy... Sa strony confused.com albo comparethemarket lub mozesz tez sprawdzic moneysupermarket... Wpisujesz wszystkie dane i ci wyliczaja ktore najtansze... Warto sprawdzic... Co do zdjecia, to to jeszczez mojej starej pracy... Reprezentowalismy nasza firme na targach pracy... Juz tam nie pracuje... Tak jak pisalam, ja na moment terazniejszy sprzatam w weekendy... Ale zawsze to miedzy ludzmi... Przynajmniej czlowiek caly czas w domu nie siedzi...

Ups to jakos sie zakrecia tyle was i wogole jak tu wszystko zapamietac ale damy rade;-)

PINKA!!! Gratulacje :tak::tak:i wlasnie fotki, fotki, fotki!!:tak:

Witam Mamusie!

Jeju ile czytania ja na chwile wpadam ostatnio na bb czytam i wyhodze,bo normalnie ostatnio tyle spraw na glowie i nauki mam ,ze szok...wlasnie sie ucze i zrobilam sobie mala przerwe popijajac barszczyk :-)
W tym roku my tez juz wczesniej zaczelismy kupowac rzeczy na swieta tzn przez trzy lata mialam taka choinke beznadziejna ,ze szok chyba zwykla z funciaka malutka,ale byla:-p,a w tym roku postanowilam ,ze musi byc duza ladna i nie moglam sie zdecydowac na kolor:eek:wiec dzis wymyslilam ,ze bedzie taka ecru w asdzie sprzedaja i ubiore ja w czerwone,pomaranczowe i zlote bombki:-)a jak zechce mi sie kiedys zielonej to kupie sobie zywa.Dzis zakupilam taka ozdobe pod choinke prezent ,ktory swieci!jest przepiekny i dobrze,ze pojechalam po niego wczoraj bylo ich dosc duzo,a dzis zostaly z 4 :szok:ludzie warjuja doslownie:-)
zakupilam tez szopke jakby z gipsu i jak sie ja podlaczy do kontaktu to pieknie oswietla ,ale szopka bedzie mi stala na kominku jeszcze chce skarpete dokupic!
A u was jakie beda choinki?
ozdabiacie moze okna dziewczyny?
i kiedy ubieracie?
Ja chyba juz ubrana choinke chcialabym miec na Mikolaja moj maluski nie moze sie juz doczekac!

Po za tym Brianek dwa tygodnie chorowal,ale juz od poniedzialku idzie do przedszkola.Ja jutro mam spotkanie w sprawie bierzmowania i posiedze sobie ladnie w kosciele jutro wlasnien chyba z dwie godzinki:-p
W poniedzialek mam egzamin jest tak trudny ,ze nie wiem czy zdam:sorry:

Pozdrawiam was i sle ciumaski!
p.s.obiecuje ze teraz przyloze sie do odpisywania moze pozniej znajde czas to odpisze!

Kurcze tak czytam co piszesz i ja chyba nie w temacie:zawstydzona/y: jak to jest u ciebie z ta praca bo cos nie kumata jestem:-p:-p;-)

Co do filmikow ogladałyscie PRAWO OJCA??stary ale ja dopiero 2 dni temu go obejrzalam albo DOM NAD JEZOREM-sliczny polecam !!
Pracowalam w kasynie i to praca sezonalna.sezon sie skonczyl wiec ja musialam odejsc bo maja stalych pracownkow ktorym musza zapewnic godziny:tak:co do filmow ogladalam oba:tak:fajne:-)

Wiecie, ostatnio do mnie zadzwonili z jakiejs tam agencji i sie mnie zapytali czy interesuje mnie praca w Budapeszcie. W Budapeszcie normalnie! Nigdy nie bralabym pod uwagi Wegier ale jakby mi dobrze zaplacili to czemu nie;-)

W ogole to musze was ponformowac ze pierwszy zabek sie pojawil:-Ddlugo wyczekiwany ale jest:tak::tak:
tU W AGENCJI ZAPROPONOWALI CI WYJAZD DO bUDAPESZTU??A DO JAKIEJ PRACY:szok::szok::szok:;-)
Gratuluje zabka:tak:

A co do pracy to moj Andy zrobil by wszystko zebysmy sie mogli stad wyprowadzic, anglikiem jest ale Anglii nie lubi, nawet w Polsce czuje sie znacznie lepiej niz tutaj, pomimo tego ze jest znacznie latwiej to gdyby sie natrafila okazja pewnie bysmy sie spakowali i przeniesli gdzie indziej.

To sprobuj mu poszukac pracyy,anglikowy napewno dadza wiecej i moze byscie zyli super w Polsce:tak::tak::-)

Hej kobiety!!!

Kornasia juz ci kiedys chyba pisalam, Aneczka ma tak samo, ja tez tak mialam, jestes na polisie partnera jako tzw named driver, my placilismy ok46£ m-cznie, ale moj ma ponad 10 lat prawko juz... Wiec jesli twoj ma polise, to dopisz siebie do jego ubezpieczenia...
.
Duzo placicie:szok:ile lat ty masz i ile prawko?jali litaz auta??bo my mamy 1.9 moj G ma tez 11 lat prawko a ja dopiero 2gi rok no ale mam 30 la wiec wiek sie liczy tez:sorry:i my 39 f za full wypass z break assisatnce:tak:i wydaje mi sie ze duzo:szok:w tesco i mamy znizke:no:no ale tego auta juz nie ma poszedl na export.teraz jak bedziemy kupowac to moze poszukamy gdzies inndziej:tak:tez byl G napisany a ja second driver:tak:

Mamusie powiedzcie mi jak to bedzie u nas bo widze ze wy zorientowane ja mam juz ponad 1-l prawko i jak kupimy autko chce je wziasc na siebie a meza dopisac orientujecie sie moze ile my bedziemy placic ??:tak:
wpisz sobie te strone co juz dziewczyny podaly,skpoiuj nazwe i wyskoczy ci strona do wypelninia a pozniej jak juz wszystko wypelnisz to najtansze ubezpieczalnie ci pokaze.Moim zdaniem najlepiej bedzie jak Twoj bedzie pierwszym kierowca,taniej:tak:masz krotko prawko.a ile masz lat bo wzytsko sie liczy.Tylko czasem jest lepiej zadzwonic do kilku,oni zrobia taka klakulacje,wszsytko wpisza a ty tylko potem zadzwonisz jeszcze raz i sie zgodzisz na cos.jak tak robilam kilka razy bo wypelnialam te strone kilka dni temu i zaraz do mnie spey zadzwonili i wcale mi nie dali lepszej oferty niz w tesco:no:no ale tu bylo mi potrezebna polisa na kilku kierowcow bo G z kolegami kupil auto i zeby wiecej osob moglo jedzic ale tylko dwoje ma prawko i jeden kierowca jest ponizej 25 roku zycia a ci krzykneli 820 f rocznie:szok::szok::szok:no i w koncu w tesco kupilismyza 500f:sorry:ale to sie skladaja wiec:zawstydzona/y:

Ja tez myslalam o sobie,zeby auto bylo na mnie ale powiedzieli ze jeli figuruje moje nazwisko jako drugiego kierowcy to na mnie znizki tez przechodza:tak::tak::tak:teraz zaminione ubezpieczenie nasze jest na to wlasnie auto co kupili tylko do pracy a my soie musimy poszukac jakij innej wtedy jak kupimy auto.bo bez sensu bylo placic a nie miec auta po to tylko by utrzymac ubezpieczenie a akurat trafila sie okazja wiec...Moj G wciaz jest pierwszym kierowca...tylko moje nazwisko jest zdjete z polisy:sorry:zamieszalam troche ...:sorry:
Magussia trzymam kciuki :tak:co masz za egzamin?z angileskiego?

Moge ja tez o ta strone prosic?
my mamy ubezpieczenie na auto i placimy miesiecznie 130f :szok:

Kwiateczek tak mam egzamin z angielskiego ,ale szczerze nuie wiem czy na niego pojde doslownie ryczec mi sie chce!:-(
dali nam 3 dni do nauki takiego materialu ,ze ja poprostu sobie nie radze:-(

Czesc dziewczyny. ja tez tylko na chwilke. normalnie padam z nog. w pracy jestem 11h i caly dzien stoje bo nie ma krzesel. jak ide na przerwe (czyli wtedy gdy nie ma klientow, czyli w czasie 11h pracy mam 5-10 min przerwy stojacej) to nie wiem czy mam cos zjesc, czy zadzwonic do D i spytac sie jak sie maly sprawuje. Jak wracam do domu to jestem padnieta. Czytam was codziennie ale niekiedy brakuje mi sil na napisanie czegokolwiek :zawstydzona/y:
W poniedzialek mam wolne wiec troche poleniu****e i nadrobie zaleglosci w BB.
Pinka a gdzie pfrzepisy na te twoje pysznosci??:wściekła/y:
Kwiateczek tak samo jak ty jestem na majowym forum ale rok pozniej i tak samo jak ty czuje sie intruzem bo odwiedzam je raz na jakis czas. Nieraz mam wrazenie ze dziewczyny siedza 24h na dobe przed kompem i codziennie pisza ponad 10 stron.:sorry:
Jesli chodzi o grzyba to my tez sie z nim zmagamy. Chcemy sie przeprowadzic i nawet znalezlismy fajne mieszkanko ale troche za drogie.:-(
To do poniedzialku dziwczyny bo jutro praca czeka cale szczescie ze tylko na 6h ide:-) dobranoc

zrobilam blad mam ponad 10l prawko :) juz naprawilam ale zrobie jak kazecie wejde na te stronki jak kupimy samochod i wtedy wybierzemy najtansze ubezpieczenie :))
dobranoc do jutra papa

reklama
Witam z ranka.
U nas pogoda w kratke czasami przelotnie pada. Barnimek ostatnio wymyslil sobie ze z checia przechadza sie po mieszkaniu jak trzymam go za rece. Najpierw w jedna strone potem zpowrotem i tak 5 razy:no:, za mnie plecy bola tak przez caly czas:sorry:

Kwiateczek- no to sie twoja znajoma musiala bac o synka, dobrze ze sie znalazl caly i zdrowy.
Pinka - rowniez moje gratulacje co do nowego domku
Maggusia - no my pewnie bedziemy nieli taka malutka co co roku jakies 50 cm , sztuczna. Mamy malo miejsca w mieszkaniu wiec zywa choinka nie ma u nas sensu bytu, a szkoda. Okien nie przystrajam bo nawet nie mam czym, ale jeszcze zobacze moze zrobie cos ladniej na swieta. Wigilie spedzamy u znajomych a w nastepne dni ja ide do pracy na nocke wiec w dzien bede odsypiac... jakos tak nie swiatecznie:-(
ostraszka tyle godzin na nogach, wspolczucia :sorry:. Ja to chodzilam na 12 h do pracy ale mozna bylo sobie usiasc czasami i odprezyc.

Do góry