reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

a co do przewijaka, to ja nie mam, ale przewijam Natke na stole. Klade kocyk i matke na stole i przewijam. Tez myslalam, zeby kupic ale lozeczka jeszcze nie mamy, bo Natka jeszcze spi w moses bascet, bo malutka jest jeszcze i sie miesci :)

reklama
Kochana Lucy, ja tez nie wiedzialam i to bylo najfajniejsze, a co do cisnienia to sie nie przejmuj. Moje tez tak szalalo pod koniec, a urodzilam przez cesarke.
Niczym sie nie martw i duuuuuuuuuuzo odpoczywaj, to pomaga. buziolki
izku ja uważam ze to bedzie najwieksza niespodzianka od zycia jaka mogłabym sobie wymarzyć.:tak:
a co do cesarki to tylko z powodu cisnienia miałam cc ? próbowali wywoływac u ciebie naturalnie czy od razu jak zadecydowali??? buziole;-)

hej wpadam na chwile, czekam jak usnie dziecko, a tak to w ogole nie mam czasu na komputer:sorry:dzisiaj mnie nogi bola bo bylismy w paru sklepach, jutro tez wyruszamy na miasto z samego rana:tak: ogolnie jest fajnie juz parte razy moja mama i tesciowa podniosly mi cisnienie ale jeszcze nie na maksa:sorry: oczywiscie na temat wychowywania Kondzia, brania na rece itp......... ale nie bede mowic bo spodziewalam sie tego, w koncu musza sie nacieszyc, ponarzekac i pozrzedzic, co innego gdyby widzialy go codziennie ale to tylko tydzien, nastepnym razem to moze za pol roku sie zobacza:-p ja mam wolne od gotowania i zmywania, chociaz je wyganiam z kuchni zeby troche odpoczely to nic nie daje:sorry:
m wlasnie przechodzi kursy na shift manager:happy: nie spodziewalam sie ze go wezma az tak "wysoko":-D ale dobrze, bo stawka wieksza a w pracy luzu wiecej:tak:

co do przewijakow, ja nie obylabym sie bez niego, mam lozeczko razemz szafka na ktorej jest wlasnie specjalne miejsce na przzewijak i sprawdza sie doskonale, wanienke tez tam klade i kapie malego:tak: wiadomo, kiedys ich nie bylo i ludzie tez zyli, ale skoro teraz sa to czemu sobie tego zycia nie ulatwic?:happy:
wiecie moze gdzie mozna kupic fajny i tani pchacz dla maluszka, taki co pozniej on moze usiasc i na nim jezdzic? bo dzis bylam na miescie, szukalam ale nic nie bylo a jesli juz to drogie:-(chodzi mi o cos takiego, tylko tanszy
Fisher-Price Walk and Ride Lion - Babies R Us - Britain's greatest toy store
aneczka sliczne szkraby:-):-)
zelci rzeczywiscie cos dlugo nie ma....:happy:

Aneczka dzieci sliczne!!! a choinka taka jak my bedziemy mieli :tak:

minisia termin mam na 30 listop. ale nic nie idzie w tym kierunku czyli nic sie nie dzieje, i chyba poród naturalny pisze chyba bo nikt mi nie mówił jaki on bedzie :sorry:juz chce miec tego skarba przy sobie tym bardziej ze mamy niespodzianke i nie wiadomo co to bedzie :tak:
kwiateczek zebyś wiedziała marudze jak baba w ciązy :-D:-Dchłopa nie ma w domu wiec chociaż Wam musze pomarudzić,m oze to juz moje ostatnie dni:sorry:
jak Wam wieczorek mija ???
tez mialam niespodzienke z drugim i udalo sie ze synek bo 1 byla coreczka:tak:
trzymam kciuki za szybka akcje porodowa:tak:no i teraz moze z mezem jakies przytulanki coby przyspieszyc porod:-D:-D:-D

no on ma to tez na lokciu i przy kolanie ciezko stwierdzic co to bo to az tak nie wyglada na egzeme ale moze widzialam tylko u starszych ludzi wiec nie wiem jak u dzieci. Cos jak na tym zdjeciu z wikipedi tylko to ponoc jest Atopowe zapalenie skóry. Maly ma tak troche nie az tak duzo jak tu widac, nawet mniej widoczne.
Dam znac co powiedzial lekaz- zobaczymy.?

jak u lekarza??????co z malym??

ja dzis po 3h zakupach padam na twarz ;) ale szczesliwa bo lubie kupowac cos dla dzieci szczegolnie cos o czym marza:tak:, mezus cos dostal i ja tez mam od niego prezencik:cool2::cool2:

tez mialam niespodzienke z drugim i udalo sie ze synek bo 1 byla coreczka:tak:
trzymam kciuki za szybka akcje porodowa:tak:no i teraz moze z mezem jakies przytulanki coby przyspieszyc porod:-D:-D:-D
przytulanki powiadasz bardzo chętnie, ale biore tab. dopochwowe i maś stosuje wiec odpadają takie przyjemności:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
chyba pabiegam sobie po schodach:laugh2:

przytulanki powiadasz bardzo chętnie, ale biore tab. dopochwowe i maś stosuje wiec odpadają takie przyjemności:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
chyba pabiegam sobie po schodach:laugh2:

mmmm szkoda ;-) to pobiegaj chociaz sobie
ehh pamietam jak ja probowalam wszystkiego zeby przyspieszyc akcje porodowa :zawstydzona/y:co my na mamach pazdziernikowych na cudowałyśmy :-D:-Dnawet zbieranie zapaek, olejek rycynowy:zawstydzona/y:ale nic nie działało :no:myśle że te wszystkie "przyspieszacze"to zbieg okoliczności:tak:
no nic mimo wszystko życze aby dzidzia nie czekała długo i żeby mamusia szybko sie doczekała:tak:

dobranoc mamuski

witamy sie z rana :-) no niezle poszalalyscie i popisalyscie dosc sporo przez jeden dzien :-)
widze, ze szal zakupow trwa :-) my kupilismy Natce na Mikolaja zamiast zabawki przeslodka sukienunie w Bootsie http://minimode.co.uk/baby-girls-christmas-fairisle-knit-dress-in-red

izku ja uważam ze to bedzie najwieksza niespodzianka od zycia jaka mogłabym sobie wymarzyć.:tak:
a co do cesarki to tylko z powodu cisnienia miałam cc ? próbowali wywoływac u ciebie naturalnie czy od razu jak zadecydowali??? buziole;-)
Tez tak do tego podchodze i dlatego nie wiedzielismy do samego konca.
Co do cesarki to i owszem wywolywali naturalnie najpierw, ale kazda kobieta inaczej na to reaguje, a ja po 2 dniach skurczy mialam dopiero 7cm, wiec stwierdzili, ze to za wolno idzie i zrobili cesarke.
Ale sie tym nie sugeruj, bo u Ciebie bedzie zupelnie inaczej :-)

Ostatnia edycja:
reklama
wow, wyglada na to, ze dzisiaj jestesmy pierwsze :-)
Zmykamy, bo idziemy do kontroli do lekarza, bo Natce ciagle lzawi lewe oczko. Zajrzymy pozniej
Milego dzionka :-)

Do góry