reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

Kasiu, u mnie było to samo. To są problemy z brzuszkiem i to niekoniecznie kolki, ale może być problem z trawieniem. Byłam u homeopaty i dał dwa leki i teraz malutka w końcu się wysypia. Ma kolki - budzi się z płaczem i jak sobie popierdzi to znowu zasypia. Nie rób tego samego co ja zrobiłam - mała cały czas była przy piersi i myslalam że nie mam pokarmu. Okazuje się, że dziecko chce do cycy wtedy kiedy boli je brzuszek. I to nic dobrego, bo brzuszek się napełnia i znowu problem z trawieniem...

Nati a co Wam homeopata przepisal... my na razie sie meczymy... mala na razie zasypia jedynie z placzu... tak jest wykonczona... zaraz bedziemy ja kompac... moze potem sie uda kupke zrobic..
mleko zmienilam... jak nie pomoze to zmienie znowu... jutro herbatke odbieramy z apteki... a potem w razie czego plantex lub te niemieckie kropelki wlaczymy :(((
Zuzik taki przemeczony az sie serce kraja...

ale to ze do Was zajrzalam i ze nie jestem z tym sama pomaga.... przetrwamy to... tylko oby jak najszybciej minelo ... bo my juz oczy zapalkami podpieramy :confused2:

reklama
mój mały dzis tez marudny ale to pewnie przez brzuszek jak napisałam...
teraz lezy obok ale nie spi co chwile prezy sie zeby puscic baka i tak samo przed kupka stad wiem ze cos go boli a ja nie wiem jak mu pomóc...

ta bezsilnosc jest okropna... :( ja moja juz nawet dopinguje ... no kotus pchaj pchaj moze sie uda :sorry:

a my jutro na 8 do hematologa nie wiemy czy nas przyjmie ale pielęgniarka zobaczyła wyniki i powiedziała że mamy podjechać z małą
terminów brak ale z takimi wynikami podobnoć powinni nas przyjąć
boję się
mam cichą nadzieję że jednak nic poważnego nie dzieje się z naszą córeczką

Trzymam kciuki zeby wszystko bylo dobrze!!!

Cześć dziewczyny, podziwiam was, że sobie tak dobrze radzicie i macie czas na bb :)))
Mam pytanko, Olaf ma prawdopodobnie odpieluszkowe zapalenie skóry? Znacie na to sposób?

Sudocrem lub inny kremik tego typu i daj mu troche polezec na golej pupie :tak:

Chcialam sie Was zapytac jak leci Wam ta witamina A. Bo my juz drugi dzien walczymy zeby wyszla choc kropelka z tej butelki i dupa! :wściekła/y: Za to wit D3 normalnie kapie.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Cześć dziewczyny, podziwiam was, że sobie tak dobrze radzicie i macie czas na bb :)))
Mam pytanko, Olaf ma prawdopodobnie odpieluszkowe zapalenie skóry? Znacie na to sposób?
zmienić pieluszki, wietrzyć, smarować tormentiolem. U mnie to działa :tak:
Ty chyba też sobie dorze radzisz, bo tezmasz czas na bb :-D
Chcialam sie Was zapytac jak leci Wam ta witamina A. Bo my juz drugi dzien walczymy zeby wyszla choc kropelka z tej butelki i dupa! :wściekła/y: Za to wit D3 normalnie kapie.
WItamina A? kolejna nowość... :eek:

współczuję niestety też nie pomogę
napewno jakaś mieszanka typu naszego nutramigenu mogłaby pomóc kiedy dziecko ma problemy z przewodem pokarmowym
no i zwłaszcza dla wcześniaczków
trzymajcie się

ja karmie piersia a pokarmu mam az nadto, wiec zal by mi bylo przechodzic na mleko modyfikowane.... :( zreszta ponoc pokarm matki jest lepiej przyswajalny niz mleko w proszku....

mój skarb zasnał ciekawe na jak długo....
co do witamin to tez podaje D i K o witaminie A nie słysząłm....

No to kurcze nie wiem. W ulotce pisze ze jest niezbedna do prawidlowego przebiegu procesow wzrostowych mlodego organizmu, jak rowniez procesow regeneracji przez udzial w regulacji tworzenia sie nowych komorek, zwlaszcza nablonkowych. I jeszcze duzo innych rzeczy ale nie bede spisywac ;-)

reklama
Do góry