reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Karmienie piersia

Gosiaczekkk ja mam od początku co 2 h w nocy.Zaczynając od teraz to 20:00. 22,24,2,4,6,8,10... i aż o 14 !!!! wtedy najdłużej spi.
Męczące nie powiem to wstawanie wnocy, doliczając zmienianie pieluszki czasami nawet 2 razy.Ale już 1, 5 miesiąca daję radę więc nie chcę podawać sztucznego mleka póki nie ma konieczności.Ja bym chciałą karmić tak 6-8 miesięcy...zobaczymy jak wyjdzie:-)

Tez bym chciala tak dlugo karmic. Wogole to jak patrze na mame i mojego brata (ma 8 miesiecy) jak sam wydziera jej cycka ze stanika i az sie do niego glosno smieje to mnie to rozbraja :-D

reklama
A powiedzcie mi dziewczynki, które przeszłyście na butlę co z Waszymi cycusiami? Ja też dokarmiam, ale musze też karmić cyckiem. Niby mam mało ale jak nie karmię 4 h to mnie bolą cycki. Może to wina tego, że piję te herbatki laktacyjnew, do tego koperek, proszki na laktację-nie wiem tylko czy od tego mały nie ma większych gazów i problemów z kupą. Tak więc ja z synem mamy transakcję wiązaną ja jego karmię a on mi ściąga bolące cycki. Boję się zebym znowu nie dostała zapalenia.
Dziewczynki, czy Wasze maleństwa po jedzeniu 5-10 min też mają problemy i płaczą? Niby mały bąki puszcza itd troszkę się z kupą męczy, ale dziwię się bo je mleko Bebilon Comfort-na wzdęcia itd. Ciekawa jestem czy ma az tak niewykształcony żołądeczek i jelitka czy może te herbatki? Bo dietę mam prawie ze szpitalną.
e

A ja już myślę , ze te problemy z kupką u okruszków są niezależne od nas w dużej mierze:-(. Ja na przykład od 2 tygodni jem tylko i wyłącznie biszkopty i piję sok jabłkowy 100% i jest lepiej niż było z gazami i znacznie rzadziej mały się napina ale kupka też stanowi problem:-(. No raczej diety już nie zredukuję bardziej...
Jedyny plus, że od cc schudłam 23kg:sorry::happy:

A ja już myślę , ze te problemy z kupką u okruszków są niezależne od nas w dużej mierze:-(. Ja na przykład od 2 tygodni jem tylko i wyłącznie biszkopty i piję sok jabłkowy 100% i jest lepiej niż było z gazami i znacznie rzadziej mały się napina ale kupka też stanowi problem:-(. No raczej diety już nie zredukuję bardziej...
Jedyny plus, że od cc schudłam 23kg:sorry::happy:

Tylko biszkopty i sok ?:szok::szok::szok:
Ja to bym chyba umarla :szok:

dziewczyny mam pytanie co do pokarmu co sciagacie...
jaki ma kolor i konsystencje? u mnie to wodnista koloru białego taki bialy metny i nie wiem co sie dzieje bo moj synek cos teraz czesto domaga sie pokarmu co godzine praktycznie i dzis z rana nawet 2 oproznil ! co powiem ze w nocy jak spal po 6h to dzis 2-3h :( a od 4 chyba co godzine i do cycki.... i sama nie wiem dzis na noc dam sztuczne zobacyzmy jak po nim bedzie spal i wogole .... jutro mamy kontrol w przychodni to zobacze ile wazy czy duzo przybral przez tydzien
napiszcie mi o tej waszej konsystencji moze faktycznie to sama woda eh

ja tez mam ta ksiazek w pdf ale jeszcze nie czytalam na gorze klaudzia powinny byc numery stron w programie

dzieki Kasiu, poszukam sobie.. ;-) nie pomyslalam o tym hehe

dziewczyny mam pytanie co do pokarmu co sciagacie...
jaki ma kolor i konsystencje? u mnie to wodnista koloru białego taki bialy metny i nie wiem co sie dzieje bo moj synek cos teraz czesto domaga sie pokarmu co godzine praktycznie i dzis z rana nawet 2 oproznil ! co powiem ze w nocy jak spal po 6h to dzis 2-3h :( a od 4 chyba co godzine i do cycki.... i sama nie wiem dzis na noc dam sztuczne zobacyzmy jak po nim bedzie spal i wogole .... jutro mamy kontrol w przychodni to zobacze ile wazy czy duzo przybral przez tydzien
napiszcie mi o tej waszej konsystencji moze faktycznie to sama woda eh

Kasiu ja sciagam i kolor ma mleczny, lekko kremowy, a konsystencja hmmm.... raczej wodnisty.. wsumie to ma podobny kolor i konsystencje do modyfikowanego... Jak odstawisz sciagniete mleczko do lodowki to po kilku godzinkach mozesz zobaczyc jak odzielil sie tluszcz od mleka.. :tak: wyglada troche jak skisniete mleko...

mam nadzieje ze troszku pomoglam ;-)

a ja ponawiam pytanie.... przez amnezje pociazowa zapomnialam ktora dziewczyna o to pytala....

Czy rozmrozone mleko mozna jeszcze raz podgrzac? no bo faktycznie jezeli zaczne rozmrazac a maly zrobi psikusa i akurat nie bedzie chcial jesc no to mleczko stracone jezeli nie mozna podgrzac...
no chyba ze po rozmrozeniu jezeli maly nie bedzie chcial zjesc do trzymac ciagle w cieplej wodzie zeby sie nie ochlodzilo????

Iza slonce Ty bedziesz wiedziec napewno co robic??? Oswietl nas prosze!!!! ;-)

Kasiu ja sciagam i kolor ma mleczny, lekko kremowy, a konsystencja hmmm.... raczej wodnisty.. wsumie to ma podobny kolor i konsystencje do modyfikowanego... Jak odstawisz sciagniete mleczko do lodowki to po kilku godzinkach mozesz zobaczyc jak odzielil sie tluszcz od mleka.. :tak: wyglada troche jak skisniete mleko...

mam nadzieje ze troszku pomoglam ;-)

a ja ponawiam pytanie.... przez amnezje pociazowa zapomnialam ktora dziewczyna o to pytala....

Czy rozmrozone mleko mozna jeszcze raz podgrzac? no bo faktycznie jezeli zaczne rozmrazac a maly zrobi psikusa i akurat nie bedzie chcial jesc no to mleczko stracone jezeli nie mozna podgrzac...
no chyba ze po rozmrozeniu jezeli maly nie bedzie chcial zjesc do trzymac ciagle w cieplej wodzie zeby sie nie ochlodzilo????

Iza slonce Ty bedziesz wiedziec napewno co robic??? Oswietl nas prosze!!!! ;-)

zobacze dzis sciagne i zostawie zobacze ile tego tluszczu w mleku mam hehe

a z mlekem odmrozonym wydaje mi sie ze do jednorazowego uzytku jak nie uda sie nakarmic to do wylania idzie...

reklama
Do góry