reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

kurcze odnośnie tej niby ciemieniuchy u Elizy, wczoraj oliwka poszła w ruch z tym, ze po załozeniu czapeczki mała sie tak prężyła i drapała po głowcwe, ewidentnie wkurzyła ja ta czapka, w sumie po godzinie dałam za wygraną i jej ją ściągnęłam. Dziś próbowałamwyczesywać ale nie widzę, zeby coś się łuszczyło:eek::eek::eek::eek: Więc nie wiem co to w końcu moze być.
royanna moja na główce też ma parę białych krosteczek i dzisiaj zauważyłam że na czole ma taką suchą skórkę ehmmmm mam nadzieję, ze to nie będzie uczulenie na nabiał:sorry::sorry::sorry::sorry::sorry:

reklama
było szczepione ale moją szczepionką, którą kupiłam wcześniej. Teraz nie chce już szczepić na razie, chce poczekac az Olaf bedzie starszy.

Nam zaszczepili "taśmowo" na bcg a na wzw b sie nie zgodzilismy. zaszczepimy za rok albo za 1,5 roku.

2,6% - tyle dzieci nie jest szcxzepionych. dane na dzien 1.09.2009 widzialam jeszcze statystyki, w których napisan, ze na każde 100 dzieci 26 nie jest zaszczepionych

Ostatnia edycja:
Ale mnie tu dlugo nie bylo..Przepraszam, ze nie przeczytam wszystkiego w tym temacie, ale nie mam niestety czasu. Juz sama nie wiem co malemu jest - najpierw mial ogromne kolki, teraz zaczal wymiotowac. Wszystkie badania ma dobre, na wadze przybiera bardzo dobrze. Podejrzewam refluks i mysle czy isc na badania dogastrologa czy to przeczekac jakos. Problem tylko, ze maly w dzien wlasciwie nie spi- najwyzej po 20-30 min najlepiej na reku. Zasypia ok 23-24 a i pozniej sie zdarza. Najgorzej jest po jedzeniu- czasem tak krzyczy, ze az potem ma chrype. Czy ktoras ma podobny problem? Bo nie daje juz czasem rady...

Ale mnie tu dlugo nie bylo..Przepraszam, ze nie przeczytam wszystkiego w tym temacie, ale nie mam niestety czasu. Juz sama nie wiem co malemu jest - najpierw mial ogromne kolki, teraz zaczal wymiotowac. Wszystkie badania ma dobre, na wadze przybiera bardzo dobrze. Podejrzewam refluks i mysle czy isc na badania dogastrologa czy to przeczekac jakos. Problem tylko, ze maly w dzien wlasciwie nie spi- najwyzej po 20-30 min najlepiej na reku. Zasypia ok 23-24 a i pozniej sie zdarza. Najgorzej jest po jedzeniu- czasem tak krzyczy, ze az potem ma chrype. Czy ktoras ma podobny problem? Bo nie daje juz czasem rady...
U nas na razie na te kolki pomaga Bototic, a dzisiaj tak stasznie ulewal i maz tez mu dal 8 kropelek i pomoglo :eek:, na 14 idziemy robic usg brzuszka to zobaczymy co tam sie dzieje (mam nadzieje ze nic). Mowia ze do 6 miesiecy jest czas zeby te wszystkie sprawy pokarmowe, ulewanie sie skonczyly, ale jak najbardziej cie rozumiem, bo samej mi sie chce plakac jak maly tak sie meczy, a ja nie moge mu pomoc

No i krostki pojawiły się na plecach, nie tylko na główce. Podejrzewam alergie pokarmowa. Wizyta dopiero w przyszłym tygodniu .Ciekawe co mogło go uczulić... hmm. Jedyne nowe danie jakie jadłam to kasza manna z konfitura malinowa...

To ja mam podobnie :-( Maly co 2h walczy z kolkami (choc nie wiem czy to prawdziwe kolki czy proby usuniecia gazow z brzuszka). W ciagu dnia spi glownie na spacerze. Wczesniej sypial jeszcze 1h po spacerze, a teraz po godzince sie budzi :no: uspienie go to po prostu cud ! najgorsze jest ze tak sie meczy robaczek i nie mozna mu pomoc :wściekła/y: wczoraj bylismy u pediatry ktory stwierdzil ze musze odstawic nabial aby zobaczyc czy on nie powoduje boli brzuszka u malucha - wiec od dzis jestem bez nabialu - ale efekty podobno dopiero po 3-4 tyg moga sie pojawic :szok: obecnie czekam na kropelki Sab-Simplex z Niemiec i z Czech ktore podobno potrafia zdzialac cuda :happy: pediatra powiedzial ze nie ma po co teraz robic usg brzucha bo tutaj to duzo kosztuje, a te kolki powinny minac okolo 3 miesiaca :tak: Rozumiem co przezywasz - az ciezko mi sobie wyobrazic ze istnieja dzieci bez kolek ;-)Choc piszesz ze zaczal CI maluszek wymiotowac - wiec warto wybrac sie na usg bo to rzeczywiscie moze byc refluks - niektore tylko sie leczy, a te niegrozne zostawia sie do dojrzenia ukladu pokarmowego :happy: A czy wymioty nie zaczely sie przypadkiem z wprowadzeniem nowych kropelek na kolki?? bo u mnie tak bylo jak probowalam wprowadzic infacol !

reklama
A my byłyśmy dzis u ortopedy. Gaja ma lekki przykurcz lewej nóżki - pozycję żaby na brzuszku bez pieluszki mam jej robić i nosić z nożkami dookoła mojej talii. a za 2 misiące usg.

Do góry