reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

piękna i zadbana w ciąży :)

Czy macie dobre techniki golenia w ciąży?

• Tak, mam bardzo ciekawy pomysł na to.

Głosów: 9 50,0%
  • Nie, nie umiem sobie z tym poradzić.

Głosów: 9 50,0%

• Wszystkich głosujących
    18
To i ja dorzucę coś od siebie.
Po ostatniej wizycie (skończone równo 31 tygodni) jestem 9,8kd na plusie ;-)
Jeszcze się mieszczę w normie :-)

reklama
Cieszę się Dziewczyny, że to co piszę nie idzie na marne. :-)
Chociaż pewnie w różnych szkołach na te same tematy mówi się troszeczkę inaczej, to mam nadzieję, że przynajmniej część z tego co piszę się Wam przyda :-)

Wow w szoku jestem, że lutówka już rozpakowana:szok:aż mi się płakać chce ze szczęścia:-)
Wszystkiego Naj dla mamusi i synka. Niech zdrowo rośnie i szybciutko wraca do domku.;-)

Gabriela to ładne imię, niestety tatusiowi się nie podoba, bo źle mu się kojarzy. Gabi ;-)
Jak dla mnie Melody to egzotyka, ale ja chyba taka bardziej konserwatywna jestem więc nie należy się przejmować ;-) aczkolwiek dobra uwaga, że takie melodyjne :tak:
miała być Julka, potem Lenka, ale w związku ze zbyt dużą popularnością tych imion zmieniliśmy na Pati :tak:Patrycja nie jest pewnie rzadkim imieniem ale nie to co dwa pierwsze ostatnio. a wiem coś o tym bo sama mam imię dość oblegane w moim roczniku :-D zawsze nas pełno było ...

:( a mi na szkole rodzenia baby mówią, ze ja to jestem chyba w 6 miesiacu :( no co ja poradze? podobno iga jest duza :( wiecie co, mi jest smutno kiedy cos takiego slysze bo zaraz sie boje....:(

reklama
Tylko,że z tą wagą,którą oblicza się na usg,to różnie bywa,a bywa ,że się nie zgadza.Panmiętam jak urodziłam Julke 8lat temu,to w tym samym czasie rodziła taka pani,która miała bardzo cięzki poród,głośno krzyczała,zastanawiałam się-dlaczego aż tak krzyczy:wściekła/y:,potem leżała ze mną na sali i okazało się,że jej "maluszek" ważył "tylko" ponad 5kg !:szok:,rodziła naturalnie dlatego,że do końca usg pokazywało wagę 3800!:sorry: a jak już się zaczęło,to nie było odwrotu i czasu na cesarkę,ledwo to dziecko urodziła,nacięli ją na maksa ile się tylko dało,potem nawet dziecka jej nie przynosili,karmiły go pielęgniarki same i opiekowały się nim,zeby ona mogła leżeć i odpoczywać ile się da.To jest jeden z takich szczególnych przypadków,ale podobnych słyszałam więcej.Mój lek.nie podaje mi wagi dziecka,jedynie wymiary obwodu główki,długości kości udowej itd. i w ten sposob sprawdzamy,czy dziecko rozwija się i rośnie prawidłowo:tak:

za ch*ja bym nie dala zeby pielegniarki mi nie przynosily dziecka. A co to Ku*wa lezec nawet nie moze przy mnie? wiem ze to byl ciezki porod ale kobieta ma w sobie cos takiego, takie uczucie ze musi od razu zajmowac sie dzieckiem. Poje*ane.nigdy w zyciu tak nie dam. Darlabym sie zeby mi dali moje dziecko - to jest ich obowiazek i moje prawo. Kropka.

Do góry