reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

A moja Milenka od paru dni jakoś dziwnie stęka i popłakuje. Nie wiem dlaczego tak robi, mam wrazenie, że cos ją boli, tylko nie wiem co ? brzuszek, czy coś innego. Śpi też jakoś niespokojnie i pojękuje w trakcie, wtedy myślę, że już wstaje a tymczasem ona dalej nynka. Sama nie wiem co o tym myśleć, wizyte u lekarki mam dopiero w środe, położna na urlopie do wtorku, nie ma kogo podpytać :/

Mysle ze nie masz sie co martwic. Moja mala czasem placze przez sen, czasem glosno sie smieje, a czasem spi spokojnie bez ruchu. Tylko nieraz mocno steka jak przez sen robi kupke, po zrobieniu spi dalej :-)

reklama
Hmm... na poczatku tez myslalam, ze sobie stęka, bo coś produkuje, ale teraz widze, że stękanie z robieniem w pieluszke nie ma nic wspólnego niestety. Mam nadzieje, że nie uszkodziłam jej np. przez nieumiejętne podnoszenie czy coś :(

Hmm... na poczatku tez myslalam, ze sobie stęka, bo coś produkuje, ale teraz widze, że stękanie z robieniem w pieluszke nie ma nic wspólnego niestety. Mam nadzieje, że nie uszkodziłam jej np. przez nieumiejętne podnoszenie czy coś :(
może stęka bo próbuje coś zrobić!!! albo chce tylko bączka zrobić. Na pewno jej nie uszkodziłaś!!!

Dziewczyny, zauważyłam u Olafa pleśniawki. Macie doświadczenie w tym temacie?

Dzieki za pocieszenie, poobserwuje ją jeszcze troche do wizyty u pani doctor, a pozniej zobaczymy co ona na to :)

Co do pleśniawek, to nie mam doświadczenia, ale niedawno zastanawialam się jak to rozpoznać. Moja mała ma taki bialy nalot na jezorku i jak placze to widze ze przy gornyh dziąselkach tez ma jakieś białe plamki i nie wiem czy to pleśniawki, czy od mleka. Nie myje jej wnętrza buźki, a Wy myjecie ?

A mi Arka dziś zważyli (4940g) i zmierzyli (60cm) i zaszczepili:happy:infanrixem hexa

Na pneumo zaszczepię później, a na rota wcale

moja to dopiero kruszynka wazy ok 3700 :sorry: a dzisiaj skonczyla 6 tyg ale ale ona w drugiej dobie wazyla 2360 ...wiec przyrost dobry jak bylismy we wtorek u lekarza to nam powiedzieli ze w 6 tyg dziecko powinno przybrac min kilogram od najwiekszego spadku
Dziewczyny to szczepicie na PNEUMOKOKI I ROTAWIRUSY ????????

ja na rota szczepie na pneumo po drugich urodzinach

Eff_k
Moja Sonia tez postekuje, prezy sie itd a to wszystko z powodu krażących jeszcze w brzuszku bąków. Taka uroda maluszków.. :sorry:
A co do wnętrza buzi to jeszcze jej nie myje. Osad z mleka likwiduje podajac herbatke - tak przy okazji wlasciwie, ale mozesz podac troche przegotowanej ostudzonej wody w butelce - mleczko powinno sie wyplukac i bedziesz wiedziala czy to biale to nalot czy plesniawka
p.s a moj kolejny suwak znowu nie dziala... cos tu jest nie tak... :confused2:

na plesniawki aftin jest bez recepty a jezeli bedzie tego duzo to nystatyne ale to juz na recepte
ja przemywam Helence buzie jalowym gazikiem namoczonym w przegotowanej wodzie a raz w tygodniu aftinem
niestety Helenka ma problemy z brzuszkiem krzyczy praktycznie 24 h :sorry:nawet wczoraj bylismy u lekarza ale to raczej nie skaza bialkowa dostalismy jakies lekarstwo ale jescze go nie kupilismy bo mamy podac go jak juz bedzie naprawde zle
mala nie moze zrobic kupki i ma gazy zrobilam sobie diete ale nie wiem czy cos to da ...
kupilam tez na allegro te rurki do odgazowywania ale jeszcze nie przyszly podobno sa super zbyt czesto nie mam zamiaru tego uzywac ale jak bedzie juz bardzo kiepsko to srobuje wlasciwie dzisiaj juz bylam taka zdesperowana ze gdyby nie pogoda to wyslalabym meza do apteki do Cieszyna bo w Czechach mozna to normalnie kupic

A co do wnętrza buzi to jeszcze jej nie myje. Osad z mleka likwiduje podajac herbatke - tak przy okazji wlasciwie, ale mozesz podac troche przegotowanej ostudzonej wody w butelce - mleczko powinno sie wyplukac i bedziesz wiedziala czy to biale to nalot czy plesniawka :confused2:

O dobra pomysła :) Jutro jak mała będzie miala pore aktywności to sprawdze co to za nalot, bo dzisiaj moja kruszyna już chrapusia :)

reklama
Do góry