reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Karmienie piersia

aha a jezeli moge zapytac to ile mniej wiecej Wasze dzieciaczki zjadaja....
Moja je z butli na żądanie - raz 30 raz 120 :), nie ma zasady. Po 30 spi godzine po 120 4 godziny :), zjada dobowo około 650 ml plus 30 do 50 wody (na przeplukanie), ładnie przybiera - około 300g tygodniowo

reklama
a ja czytalam sobie wczoraj ta ksiazke...kazde dziecko moze nauczyc sie spac....czy jakos tak i stwierdzilam, ze sproboje mala karmic co 4 h zamiast co 3 jak dotychczas i o dziwo ona nie ma z tym problemu...stwierdzilam,ze to my sie tak przyzwyczailismy, ze jak mina 3h a ona zaplacze to napewno jest glodna....a ona spokojni wytrzymuje 4h i poprostu wypija wiecej....

nie.Od 8-12 godz w temp pokojowej, w torbie chlodniczej do 24h, w lodowce (3-5stopni) 3-4 dni, w zamrazalniku lodowki (-10 stopni) 2 tyg, w zamrazarce (-18,-20 stopni) 6-12 miesiecy. Calkiem inaczej jest jak ur wczesniaka.

Inaczej, czyli jak? Mnie uczyli normalnie przechowywac, jak pisalas...

Inaczej, czyli jak? Mnie uczyli normalnie przechowywac, jak pisalas...

Juz Ci pisze:
w temp pok 0-1-4 godz
w torbie chlodniczej 24 h
w lodowce (3-5 st) 24-48 h
w zamrazalniku lodowki (-10st) nie nadaje sie
w zamrazarce (-18,-20 st) 6 miesiecy

To dotyczy wczesniakow i dzieci chorych.

• Jeżeli dziecko chore lub wcześniak nie wypije całej porcji mleka reszta nie nadaje się do dalszego przechowywania.
  • Pokarm rozmrożony przeznaczony dla zdrowych, donoszonych dzieci może być przechowywany w lodówce przez 24 - 48 godzin a dla wcześniaków do 9 godzin.
  • Nie wolno powtórnie zamrażać rozmrożonego pokarmu.

Juz Ci pisze:
w temp pok 0-1-4 godz
w torbie chlodniczej 24 h
w lodowce (3-5 st) 24-48 h
w zamrazalniku lodowki (-10st) nie nadaje sie
w zamrazarce (-18,-20 st) 6 miesiecy

To dotyczy wczesniakow i dzieci chorych.

• Jeżeli dziecko chore lub wcześniak nie wypije całej porcji mleka reszta nie nadaje się do dalszego przechowywania.
  • Pokarm rozmrożony przeznaczony dla zdrowych, donoszonych dzieci może być przechowywany w lodówce przez 24 - 48 godzin a dla wcześniaków do 9 godzin.
  • Nie wolno powtórnie zamrażać rozmrożonego pokarmu.

Oj kurde, dzieki za info, nawet nie wiedzialam:) I tak nie scigam poki co ale dobrze na przyszlosc zanotowac.

Cześć dziewczyny, nie pisałam tu wcześniej, nie bardzo miałam czas na bb, ale muszę się Was poradzić, mam nadzieję, że mi pomożecie.
Walczę o to, żebym miała więcej mleka, piję dużo, daję małej pierś i jeszcze odciągam i trochę się zwiększa, ale bardzo pomału, a ja bardzo bym chciała karmić tylko piersią, i tu moje pytanie, co polecacie na zwiększenie laktacji, ja piję na razie herbatkę z Hippa, ale chyba nie wiele daje, sama już nie wiem, poradźcie.

A moja mała zjada 3 razy dziennie mój ściągnięty pokarm, a resztę bebiko. Zjada porcję 130ml. Tylko różnie jest z czasem raz co 2godziny a raz co 4. Po moim mleku jest szybciej głodna.
No i w nocu regularnie co trzy godziny się budzi na jedzenie :zawstydzona/y: a myślałam, ze na modyfikowanym dłużej pośpi.:crazy:

Cześć dziewczyny, nie pisałam tu wcześniej, nie bardzo miałam czas na bb, ale muszę się Was poradzić, mam nadzieję, że mi pomożecie.
Walczę o to, żebym miała więcej mleka, piję dużo, daję małej pierś i jeszcze odciągam i trochę się zwiększa, ale bardzo pomału, a ja bardzo bym chciała karmić tylko piersią, i tu moje pytanie, co polecacie na zwiększenie laktacji, ja piję na razie herbatkę z Hippa, ale chyba nie wiele daje, sama już nie wiem, poradźcie.

Ja pije na laktacje fito mix fix, bo jak pilam hipp mala cierpiala na wzdecia...no i mi nie smakuje ;-) po prostu przystawiaj jak najczesciej i nie dokarmiaj. Ja jakos nie mam duzo mleka, za malo tez nie, piersi sa miekkie, a mala sie najada i pieknie przybiera :tak: wiec moze u Ciebie tez jest wystarczajaco?

Ja pije na laktacje fito mix fix, bo jak pilam hipp mala cierpiala na wzdecia...no i mi nie smakuje ;-) po prostu przystawiaj jak najczesciej i nie dokarmiaj. Ja jakos nie mam duzo mleka, za malo tez nie, piersi sa miekkie, a mala sie najada i pieknie przybiera :tak: wiec moze u Ciebie tez jest wystarczajaco?
czesc dziunka24
ile razy dziennie pijesz ta herbatke fito mix fix? czy Mala miala po niej zielona kupke?

reklama
polecam karmi, od czasu do czasu lampke czerwonego wina, ja pije herbatke "bocianka" i po paru godzinkach mam po niej pelne cycki :rofl2:, hip tez pije, ale chyba bardziej mi smakuje niz pomaga :-)
A moja mała zjada 3 razy dziennie mój ściągnięty pokarm, a resztę bebiko. Zjada porcję 130ml. Tylko różnie jest z czasem raz co 2godziny a raz co 4. Po moim mleku jest szybciej głodna.
No i w nocu regularnie co trzy godziny się budzi na jedzenie :zawstydzona/y: a myślałam, ze na modyfikowanym dłużej pośpi.:crazy:
moj je odciagnietego pokarm jak musze gdzies wyjsc 120ml, a z tymi przerwami to roznie w ciagu dnia co 2,5-3 godz po kapieli co 1,5 potem 2 i 5 i potem od poczatku. Ale nie codziennie jest to samo
M

Do góry