passingby
Fanka BB :)
Moja je z butli na żądanie - raz 30 raz 120aha a jezeli moge zapytac to ile mniej wiecej Wasze dzieciaczki zjadaja....
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Moja je z butli na żądanie - raz 30 raz 120aha a jezeli moge zapytac to ile mniej wiecej Wasze dzieciaczki zjadaja....
nie.Od 8-12 godz w temp pokojowej, w torbie chlodniczej do 24h, w lodowce (3-5stopni) 3-4 dni, w zamrazalniku lodowki (-10 stopni) 2 tyg, w zamrazarce (-18,-20 stopni) 6-12 miesiecy. Calkiem inaczej jest jak ur wczesniaka.
Inaczej, czyli jak? Mnie uczyli normalnie przechowywac, jak pisalas...
Juz Ci pisze:
w temp pok 0-1-4 godz
w torbie chlodniczej 24 h
w lodowce (3-5 st) 24-48 h
w zamrazalniku lodowki (-10st) nie nadaje sie
w zamrazarce (-18,-20 st) 6 miesiecy
To dotyczy wczesniakow i dzieci chorych.
- Jeżeli dziecko chore lub wcześniak nie wypije całej porcji mleka reszta nie nadaje się do dalszego przechowywania.
- Pokarm rozmrożony przeznaczony dla zdrowych, donoszonych dzieci może być przechowywany w lodówce przez 24 - 48 godzin a dla wcześniaków do 9 godzin.
- Nie wolno powtórnie zamrażać rozmrożonego pokarmu.
Cześć dziewczyny, nie pisałam tu wcześniej, nie bardzo miałam czas na bb, ale muszę się Was poradzić, mam nadzieję, że mi pomożecie.
Walczę o to, żebym miała więcej mleka, piję dużo, daję małej pierś i jeszcze odciągam i trochę się zwiększa, ale bardzo pomału, a ja bardzo bym chciała karmić tylko piersią, i tu moje pytanie, co polecacie na zwiększenie laktacji, ja piję na razie herbatkę z Hippa, ale chyba nie wiele daje, sama już nie wiem, poradźcie.
czesc dziunka24Ja pije na laktacje fito mix fix, bo jak pilam hipp mala cierpiala na wzdecia...no i mi nie smakuje ;-) po prostu przystawiaj jak najczesciej i nie dokarmiaj. Ja jakos nie mam duzo mleka, za malo tez nie, piersi sa miekkie, a mala sie najada i pieknie przybierawiec moze u Ciebie tez jest wystarczajaco?
polecam karmi, od czasu do czasu lampke czerwonego wina, ja pije herbatke "bocianka" i po paru godzinkach mam po niej pelne cyckiCześć dziewczyny, nie pisałam tu wcześniej, nie bardzo miałam czas na bb, ale muszę się Was poradzić, mam nadzieję, że mi pomożecie.
Walczę o to, żebym miała więcej mleka, piję dużo, daję małej pierś i jeszcze odciągam i trochę się zwiększa, ale bardzo pomału, a ja bardzo bym chciała karmić tylko piersią, i tu moje pytanie, co polecacie na zwiększenie laktacji, ja piję na razie herbatkę z Hippa, ale chyba nie wiele daje, sama już nie wiem, poradźcie.
moj je odciagnietego pokarm jak musze gdzies wyjsc 120ml, a z tymi przerwami to roznie w ciagu dnia co 2,5-3 godz po kapieli co 1,5 potem 2 i 5 i potem od poczatku. Ale nie codziennie jest to samoA moja mała zjada 3 razy dziennie mój ściągnięty pokarm, a resztę bebiko. Zjada porcję 130ml. Tylko różnie jest z czasem raz co 2godziny a raz co 4. Po moim mleku jest szybciej głodna.
No i w nocu regularnie co trzy godziny się budzi na jedzeniea myślałam, ze na modyfikowanym dłużej pośpi.
![]()