reklama

Karmienie piersia

czesc dziunka24
ile razy dziennie pijesz ta herbatke fito mix fix? czy Mala miala po niej zielona kupke?

Nie ma zielonej, zwykla zolta. Na poczatku pilam ok 5 dziennie, bo tak kazaly w szpitalu, ale mleko mi lecialo i nie nadazalam z wkladkami wiec zmniejszylam ilosc. Pije jedna rano, druga na raty przez noc i jest ok :tak:

polecam karmi, od czasu do czasu lampke czerwonego wina, ja pije herbatke "bocianka" i po paru godzinkach mam po niej pelne cycki :rofl2:, hip tez pije, ale chyba bardziej mi smakuje niz pomaga :-)

M

Podziwiam Was ze pijecie karmi i wino. Ja nie mialabym odwagi :shocked2:
A co to za herbatka "bocianka"?:sorry:

reklama
ja raz spróbowałam karmi, najpierw wygazowałam a potem małą szklaneczkę nalałam ale jakoś tak miałam wyrzuty sumienia, że po 3 łykach zrezygnowałam :sorry::sorry::sorry: A na winko to kurcze mam taką ochotę. Ale zaczęłam małą przyzwyczajać też do butli, także w śwęta i sylwestra mam nadzieje że mała lampka winka będzie.

Dzisiaj po karmieniu udało mi się, jeszcze w ciągu 10 min, ściągnąć 60 ml mleczka, normalnie kremowy kolor ma :tak: więc to chyba to ostatnie, takie najbardziej sycące. Jak mała wieczorem pomarudzi mąż będzie zaopatrzony heheh, (myślę, że jeszcze ściągnę troche wciągu dnia),bo ja dziś do gina mykam...........

I faktycznie smoczek do butli z Aventu jak narazie się sprawdza :-):-):-)

Moja je z butli na żądanie - raz 30 raz 120 :), nie ma zasady. Po 30 spi godzine po 120 4 godziny :), zjada dobowo około 650 ml plus 30 do 50 wody (na przeplukanie), ładnie przybiera - około 300g tygodniowo
ja co prawda nie karmię na żądanie, ale karmię co 2-3 godziny, bo Martyna też je bardzo różnie! czasem 60 czasem 140! już się martwiłam, że coś jest nie tak, ale bardzo ładnie przybiera! przez 5 tygodni przybrała 1400 gram :-)
wody też mało pije, max 50 ml na dobę

Nie ma zielonej, zwykla zolta. Na poczatku pilam ok 5 dziennie, bo tak kazaly w szpitalu, ale mleko mi lecialo i nie nadazalam z wkladkami wiec zmniejszylam ilosc. Pije jedna rano, druga na raty przez noc i jest ok

dzieki dziunka24 za odpowiedz! z ta kupka to sie zastanawiam po czym bo tylko wieczorami co drugi dzien pojawia sie lekko zielona i nie wiem po czym. A herbatke w takim razie zaczne pic tak jak Ty teraz - jedna rano i jedna w nocy - bo i mleko sie przyda bo moj malec to maly zarloczek i licze ze z gazami mu sie uspokoi :-)

dzieki dziunka24 za odpowiedz! z ta kupka to sie zastanawiam po czym bo tylko wieczorami co drugi dzien pojawia sie lekko zielona i nie wiem po czym. A herbatke w takim razie zaczne pic tak jak Ty teraz - jedna rano i jedna w nocy - bo i mleko sie przyda bo moj malec to maly zarloczek i licze ze z gazami mu sie uspokoi :-)

zielona to tez prawidlowa, ale moze sie pojawic tez przy zaparciach lub infekcji. Kupka jak jest dluzej w pampersie tez sie utlenia i moze zmienic kolor na lekka zielona ;-)

wlasnie sciagam pokarm i z lewej 100 sciagnełam... szok zaraz zobacze ile z drugiej ;]

dobrze mam elektryczny laktator bo by mi reka bolala hehe

Kochana GRATULACJE!!!!!
Ja po 4 h nie karmienia ściągam z jednej max 40 ml w podejściach 7-5-3 min ale ja cycki mam jak krosty, niewiele mi urosły w trakcie ciąży i po porodzie i w poradni laktacyjnej powiedzieli, że mogę mieć mało gruczołów mlecznych, miałam zrobić usg no ale gdzie ja się będę z małym telepać.

jeśli chodzi o karmienie... to jestem załamana....
ehhhh
od ostatynio opsanego problemu.. że mała mnie pogryzxła...
to wynikło jeszcze więcej innych:-(
ale bardziej związanych ze mną niż z nią i sposobem ssania..

mianowicie... od wkładek odparzyły mi się piersi.. więc musiałam zacząć iodciągać meko bo gdy onba saała to myślałam że umrę z bólu..
późnoiej odciągniętym mlekiem ją karmiłam, odpazenie przeszło więc xzaczęłam karmić normalnie, ale dostałam temperatury, piwersi mi strasznhie się napompowały i ani ona nie mogła tego wyssać ani laktator.. nic..
gorączkę miałam 2 dni po czym dalej normalnie mopgłam ją karmić..
ale TYLKO W DXZIEŃ bo w nocy nie mam pokarmu...
i tym sposobem musiałm kupić mleko i w nocy podaję jej sztuczne bo nie mam jej czym nakarmić , a w dzień jak nigdy nic mleko co 3 h w cycach...
biue wiem czynm to spowodowane ale stwierdziłam ż może jedzeniem moim więc przestawiłam się n warzywka i zdrową żywność.. ale nadal w nocy nie mam pokarmu..
ma ktoś tak??
aha i ciągle mam pęknięty sutek co wcale się nie leczy... zna ktoś na to sposób??

A mnie chyba dopadl kryzys laktacyjny... piersi miekkie i wiotkie, ledwo z nich cieknie, maly caly czas na nich wisi i poplakuje... chyba w depresje wpadne jak to nie minie... a jutro lece po jakas herbatke wspomagajaca albo co...

reklama
A mnie chyba dopadl kryzys laktacyjny... piersi miekkie i wiotkie, ledwo z nich cieknie, maly caly czas na nich wisi i poplakuje... chyba w depresje wpadne jak to nie minie... a jutro lece po jakas herbatke wspomagajaca albo co...
herbatka humany jest dobra, polecam, a odradzam hippa, mój Olaf miał od niej wzdęcia bo za dużo anyżu jest w niej

jeśli chodzi o karmienie... to jestem załamana....
ehhhh
od ostatynio opsanego problemu.. że mała mnie pogryzxła...
to wynikło jeszcze więcej innych:-(
ale bardziej związanych ze mną niż z nią i sposobem ssania..

mianowicie... od wkładek odparzyły mi się piersi.. więc musiałam zacząć iodciągać meko bo gdy onba saała to myślałam że umrę z bólu..
późnoiej odciągniętym mlekiem ją karmiłam, odpazenie przeszło więc xzaczęłam karmić normalnie, ale dostałam temperatury, piwersi mi strasznhie się napompowały i ani ona nie mogła tego wyssać ani laktator.. nic..
gorączkę miałam 2 dni po czym dalej normalnie mopgłam ją karmić..
ale TYLKO W DXZIEŃ bo w nocy nie mam pokarmu...
i tym sposobem musiałm kupić mleko i w nocy podaję jej sztuczne bo nie mam jej czym nakarmić , a w dzień jak nigdy nic mleko co 3 h w cycach...
biue wiem czynm to spowodowane ale stwierdziłam ż może jedzeniem moim więc przestawiłam się n warzywka i zdrową żywność.. ale nadal w nocy nie mam pokarmu..
ma ktoś tak??
aha i ciągle mam pęknięty sutek co wcale się nie leczy... zna ktoś na to sposób??

skontaktowałabym się na Twoim miejscu z poradnią laktacyjną. Nigdy nie słyszałam o takim przypadku :( To na prawdę dziwne...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry