reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Karmienie piersia

a moze to taka sytuacja jak u mnie... maly ssal ciagle, mleko lecialo, polozna nas odwiedzala i sprawdzala i niby wszystko ok, tylko ze wlasnie maly potrafil cale dnie nie spac, ewentualnie chwilami, udawalo mu sie tylko usnac w nocy.
dzis sie chyba wyjasnilo co sie dzialo.
bylismy go zwazyc i sie okazalo ze bardzo malutko przybral. nawet wazony w ubrankach byl.
no i polozna kazala mi odciagnac pokarm...pierwsze 2 ruchy odciagacza tryskalo, a potem po kropelce.
polozna podala mu humane i dziecko mi usnelo :tak: wg niej maly ssal dlugo, bo mleko bylo, tlyko ze wlasnie ledwo lecialo, a on byl glodny to ssal godzinami. teoretycznie sie najadal, ale szybko tracil ta energie na dalsze ssanie... i bledne kolo. od dzis mam zaleceniedac malemu piers przez ok 20min i podac po tym w butli odciagniety przeze mnie wczesniej pokarm. i tak od rana maly mi spi po ok 4 godz, potem przerwa na karmienie, przewiniecie i usypia--i to normalnie na kocyku a nie na moich rekach :tak: nie to dziecko.
wiec teraz siedze i odciagam na moment gdy sie obudzi.
i mam wyrzuty sumienia, ze maly ciagle byl glodny... no ale kto mogl wiedziec...

:szok: no zobacz, kazde dziecko inne i kazda sytuacja inna. Moja wisiala na okraglo, ale ladnie przybierala...Dobrze, ze u Ciebie sie wyjasnilo, w koncu maluszek jest zadowolony :-)

reklama
czy ktos wie może dlaczego matka karmiąca nie może jeśc maku?
Czy jest alergenem czy też chodzi o to, że mlauch sie "naćpa"?

czy ktos wie może dlaczego matka karmiąca nie może jeśc maku?
Czy jest alergenem czy też chodzi o to, że mlauch sie "naćpa"?

Znalazlam cos takiego : Do innych produktów spożywczych często będących przyczyną alergii pokarmowej zalicza się owoce, warzywa strączkowe (w tym soję), jaja, owoce morza (kraby, homary, małże, raki), ryby, ziarna sezamu, ziarna słonecznika, mak i musztardę.

Ja nawet nie wiedzialam ze mak moze uczulac!! a tak go lubie - zamowilam juz makowca wiec bede go jadla i zobaczymy czy odbije sie to jakos na brzdacu - miejmy nadzieje ze nie :-)

A teraz pytanie za 100 pkt :-D czy mozna jesc sledzie w oleju? Bo zrobilam salatke z matiasow, do tego ogorek, ser zolty, jablka, majonez i cebula. Cebuli dalam nie za duzo wiec chyba mozna zjesc, co myslicie?

dzięki Ilona :-)
ja kurcze wczoraj zeżarłam wielki kawał makowca i dopiero póxniej się zastanawialam :zawstydzona/y: a mały dzisiaj ma twardy brzuszek :-(

Dziunka ja np nie jem sera żółtego, bo Michasiowi szkodzi ale z kolei jem cebulę (w umiarkowanych ilościach oczywiście i surową) i małemu nic nie jest. Śledzie tez toleruje. Zależy od dziecka mi sie wydaje.

Dziunka tez mysle ze to zalezy od dziecka. Jak nie jestes na zadnej diecie to sprobuj maly kawalek i jesli nie bedzie skutkow ubocznych u maluszka to nastepnego dnia bedziesz mogla zjesc wiecej :-)
Ja niestety chwilowo beznabialowo jestem, cebula i sledzie tez odpadaja wiec Swieta w tym roku beda skromne jedzeniowo - moze to i lepiej ;-)

kamcia mi też się tak wydawało i zwykle w nocy na początku podawaliśmy butle ale położna doradziła poświęcić sie i spróbować przez pare nocy przystawiać jak najczęściej, jeśli dziecko dalej płacze to odciągnąć i dać a jak to nie pomaga to dopiareo na końcu sztuczne. i po 2 dniach przystawiania mam dużo mleka
no ale właśńie o to hodzi że ja nawet jak w nocy chce odciągnąć mleko to ic nie leci..
wyciskam i też nie ma... nie wiem dlaczego..
więc rzysawianie cyca na nic się ie zda.. bo mała i tak nic z niego nie wyciąga,,,,:-(

reklama
Dziweczyny, mam pilne pytanie!!! Jak zjadłam o 14 schab ze śliwką, 0 16 karmiłam małego, o 17 dostał kolki, bólu brzuszku, prężył się, o 19 odciągnęłam pokarm i wylałam żeby znów go brzuch nie bolał. Moje pytanie: ile razy mam wylać mleko? jak długo szkodliwy czynnik utrzymuje się w mleku???

Do góry