reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

Mnie też prześladuje wizja zachłyśnięcia;( Staram się na boku zawsze po jedzeniu Jeremiego kłaść..
Dziewczyny Byliśmy dziś na szczepieniu, które się nie odbyło, bo nie dość, że Jeremi chudy, to pani doktor stwierdziła za duży obwód głowy w stosunku do klatki piersiowej:-:)-:)-( I już nerwy.. Jutro idziemy na USG przezciemiączkowe. Czego objawem może być taka dysproporcja?? Kurcze.. Czy któraś z Was miała może taką sytuację??

Malina nie przejmuj sie. Tak samo miala moja kolezanka z pracy. Ma wielkiego meza ;-) Tez jej wmawiali, ze wodoglowie i cos tam jeszcze, przeryczala pare dni, poszla na usg i okazalo sie ze po prostu odziedziczyl glowke po tatusiu :tak: Tatus jak byl maly wygladal tak samo:tak: Takze glowa do gory!

Dziwczyny chyba wszystie juz nie mozemy sie doczekac kiedy to ulewanie sie skonczy, straszne z tym problemy. Wczoraj mlody caly dzien ulewal i to mocno, i juz mi sil brakowalo. dawalam mu kropelki na kolki, zeby brzuszek pomogl najpierw ten sab, a na wieczor nasze polskie i one dopiero pomogly i spal od 20 do 4

Krople na kolki na ulewanie? Moze od tych kropel ulewal?
Moja ulewa, a wrecz chlusta po wit A i C. I tez nie wiem co z tym zrobic :sorry2:

reklama
mój synus tez ulewa ale normalnie po jedzeniu czasem wydaje mi sie ze to co zjadł to ulał, na szczescie jutro idziemy do lekarza i zobaczymy co powie....
na dodatek dzis znowu mały epizod z kupka tm strasznie sie meczył-mam nadzieje ze nie wróciły problemy....
dzis jedziemy prywatnie na bioderka w koncu.....

dziewczyny czy po szczepieniu bo jutro ide na nastepny dzien mozna wychodzic normalnie z malenstwem o ile wszystko bedzie ok....

36,9 stopni pod paszka mierzone to już goraczka?
Teraz mierzyłam młodemu a mam tylko nurofen na goraczke :no: i nie wiem czy mu dac czy on chwilowo tak ma ta temperature...

Krople na kolki na ulewanie? Moze od tych kropel ulewal?
Moja ulewa, a wrecz chlusta po wit A i C. I tez nie wiem co z tym zrobic :sorry2:
nieee, ulewa tak bez wiekszej przyczyny, ma takie gorsze dni :blink:, a jesli do tego sie prezy, płacze, trwadnieje mu brzuszek i puszcza baki bez kupy to daje mu kilka kropelek na kolki i robi ladna kupke i tez zauwazylam, ze przestaje tak wtedy ulewac. Nie wiem czy ma to jakies powiazanie. My do lekarza idziemy 8 i wtedy bedzie tez mial pierwsze szczepienie po szpitalu.

Teraz mierzyłam młodemu a mam tylko nurofen na goraczke :no: i nie wiem czy mu dac czy on chwilowo tak ma ta temperature...
Temperatura ciała zdrowego dziecka wacha się od 36oC do 37oC. Zmienia się ona w zależności od pory dnia i nocy oraz od aktywności dziecka. Zazwyczaj rano jest najniższa a wieczorem wyższa. Temperaturę niemowlaków (również dzieci starszych) można podzielić na 4 przedziały:
  • temperatura normalna - 36oC do 37oC.
  • stan podgorączkowy (podwyższona temperatura) - 37.1oC do 38oC. Jednakże w tym przedziale dziecko może mieć temperaturę np. wieczorem bo długim płaczu.
  • gorączka 38.1oC do 39oC.
  • stan silnej gorączki - powyżej 39oC.
Jeszcze tu cos znalazlam: Gorączka u dzieci - Dolegliwości Przewodnik po zdrowiu Zdrowie Gazeta.pl
ale mysle ze u ciebie to jeszcze nie goraczka

Wydaje mi sie ze nurofen jest od 3 miesiaca, ale sprawdz ;-) To jeszcze nie goraczka, ale skoro ma katar i temperatura wzrosnie to idz natychmiast do lekarza, bo to moze oznaczac porzadna infekcje, np zapalenie pluc. Ne zycze Ci tego i mam nadzieje ze bedzie ok :tak::-)

No i my też po szczepieniu 6 x 1. Mały przybrał 1500g i urósł 4 cm wyłącznie na cycku - kolejne szczepienie 16 lutego i kolejne 180 zł ale warto !!!

reklama
My po usg bioder-wszystko jest w porzadku, szczepienie tez ok, ale balam sie strasznie-chyba dlatego ze ja w dziecinstwie panikowalam na widok igly(i mi zostalo) :zawstydzona/y:. Kolejne 16 luty.

Do góry