madziek
A dlaczego wogóle robiłaś usg ciemieniowe i skąd pomysł na neurologa?? Chyba coś przeoczyłam...
Olica
Co to jest wylew 2/3 i skąd sie wziął? Jakie były objawy?
Ja to trochę sie martwie że żadnych badań Soni tu nie robią. Oglądają z prawej i lewej strony, no i niby wszystko OK (nie zebym sie doszukiwała) tylko nie chciałabym niczego zaniedbac...
Nasz Patryk ma napięcie mięśniowe tzn. wcześniej zaciskał mocno piąstki, ale dziś już rozluźnia dłonie i jest ok, ale jak płacze to napina się jak struna ze złości, a jego płacz przypomina krzyk, choć ten płacz też się z czasem zmienił, bo odkąd nie karmię piersią a butlą (Bebilon 1) to jest spokojniejszy.
A skąd pomysł z neurologiem?: Położna nam kazał iść, ze względu na jego płacz, bo przyszła na wizytę odciągnęła go w trakcie jedzenia od piersi a ten jak zaczął krzyczeć, to ona w szoku była

ale u niego to normalka jak na czas jeść nie dostanie, więc dla swojego i jej spokoju poszliśmy do neurologa, oczywiście prywatnie, bo na NFZ nie ma miejsc.
Ale jak ja sama zauważyłam on po mału z tego napięcia nam wyrasta, pediatra mówi, że on ma takie napięcie jak często jest u wcześniaczków, mimo, że urodził się w 40 tyg., ale miał niską masę urodzeniową, bo zaledwie 2600, jest chudziutki a długi, ale nabiera ciałka na butli

Z resztą tak drogą dedukcji, po urodzeniu w szpitalu robili mu usg główki (bo ciągle płakał, a jak się okazało miał bakterie w moczu i bolał go brzuszek- stąd ten płacz) i wynik jest o.k, ja w ciąży też w 34 tyg. miałam usg genetyczne gdzie lekarz główkę sprawdzał i też wszystko było o.k.
Ale dla świętego spokoju swojego i lekarki jadę na ten rezonans, szkoda tylko, że w szpitalu musimy siedzieć 3 dni:-(