reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

Katrenki mojemu tez wyskoczyla jakas wysypka na ciele, takie drobne czerwone krosteczki... i nie wydaje mi sie zeby to bylo od pieluch z tesco no bo my ich uzywamy juz od dluzszego czasu.... hmm... ja sie zastanawialam czy to nie jest jakby kontynuacja tradziku tyle ze jemu juz z buzki prawie zniklo wszystko. :confused::confused::confused:

dziewczyny u mnie to samo , z buzi mu już ładnie schodzi a teraz wysyouhe mu klatkę i brzuszek :-( , póki co przemywam mu twarz rumiankiem
o kurcze bo u nas to tez w zasadzie wiekszosc z buzki ladnie zeszla....
i jeszcze z tym apetytem dzis ciezko...zobacze co bedzie przez noc ale martwie sie bo ona normalnie wcina dobrze....jak by co pojde jutro do lekarza

Ostatnia edycja:
reklama
o kurcze bo u nas to tez w zasadzie wiekszosc z buzki ladnie zeszla....
i jeszcze z tym apetytem dzis ciezko...zobacze co bedzie przez noc ale martwie sie bo ona normalnie wcina dobrze....jak by co pojde jutro do lekarza

Moj ma apetyt taki jak zawsze... hmmm ciekawe czy to ma cos wspolnego z tym tradzikiem :baffled::confused::-(

My po wizycie u lekarza. Mala ma najprawdopodobnie kolki- kupilam esputicon i herbatke plantex i wczoraj bylo w miare lepiej. Farmaceutka (mama rocznego dziecka)podpowiedziala mi zeby robic rzadsze mleko(90ml wody 2 miarki)-podobno pomoze na kolki. Po szczepieniu byla spokojna, nie miala goraczki :-)
Dziewczyny ile razy na dzien mozna podawac plantex??

Ostatnia edycja:
My po wizycie u lekarza. Mala ma najprawdopodobnie kolki- kupilam esputicon i herbatke plantex i wczoraj bylo w miare lepiej. Farmaceutka (mama rocznego dziecka)podpowiedziala mi zeby robic rzadsze mleko(90ml wody 2 miarki)-podobno pomoze na kolki. Po szczepieniu byla spokojna, nie miala goraczki :-)
Dziewczyny ile razy na dzien mozna podawac plantex??

Zrobili malenstwu 3 wklucia za jednym zamachem?

My po wizycie u pediatry...
Mały miał katar i kaszel więc nie było innego wyjścia.

Tamtmum verde, nasivin, pulneo, cabion i tetrisal E stosować mamy...:szok:

Już widzę poprawe, mały nie charcze, oddycha lepiej no i słodko sobie teraz śpi( wczoraj co 30min pobudka przez ten katar:no:)

My to samo :-(
Szczepienia raus !

Pulneo, Sanosvit, Juvit.
Mala srednio chce lykac syropy, wczoraj dalam jej lyzeczka i zwymiotowala a dzis dalam na glodnego strzykawką i jakoś poszlo, ale latwo nie jest :-)

Szczepienia raus !

Pulneo, Sanosvit, Juvit.
Mala srednio chce lykac syropy, wczoraj dalam jej lyzeczka i zwymiotowala a dzis dalam na glodnego strzykawką i jakoś poszlo, ale latwo nie jest :-)
A nie możesz dodać syropu do mleka? Mi pediatra tak pozwoliła i małe nawet nie wiedziały, że piły syrop (Pulneo).

Szczepienia raus !

Pulneo, Sanosvit, Juvit.

Myślisz,że to wina szczepienia?

U Ciebie też katar?
Przechodzi coś? Jak mu solą psikam w noska to wydaje mi sie ze jeszcze gorzej z tymi gilkami...;/:confused:

bura Nie wiem czy u Ciebie ale chyba tak. Pisałaś,że dajesz witamine C. Ile kropli na dzień?To tak profilaktycznie?My mamy 3x10 kropli.Wydaje mi się że troszke za dużo no ale mój przeziębiony jest to może i potrzebuje...

Wcześniej małemu nie dawałam tego sprey'u do nosa.CZy co? Psiknać odczekać chwile i wyciągać gilki?

reklama
A nie możesz dodać syropu do mleka? Mi pediatra tak pozwoliła i małe nawet nie wiedziały, że piły syrop (Pulneo).

Pediatra nie mówiła w jaki sposób podawac a ja durna nie zapytalam.
Może spróbuję tak jak ty podac w mleku, bo z tą strzykawką męczarnia, a łyżeczka nie wchodzi w grę.

Myślisz,że to wina szczepienia?

U Ciebie też katar?
Przechodzi coś? Jak mu solą psikam w noska to wydaje mi sie ze jeszcze gorzej z tymi gilkami...;/:confused:

AAA to ja zrozumialam, że też nie zaszczepilas dziecka bo jest chore i pediara odroczyl szczepienie .
Nie widzę żeby przechodziło.
Przeszłam z gruszki na fridę to chyba będzie lepiej.

bura Nie wiem czy u Ciebie ale chyba tak. Pisałaś,że dajesz witamine C. Ile kropli na dzień?To tak profilaktycznie?My mamy 3x10 kropli.Wydaje mi się że troszke za dużo no ale mój przeziębiony jest to może i potrzebuje...

Wcześniej małemu nie dawałam tego sprey'u do nosa.CZy co? Psiknać odczekać chwile i wyciągać gilki?

Moja bierze jakis Juvit 3x po 3 krople.
Z glutkami i sprayem rob tak jak napisalas.

Do góry