reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

dddzieki dziewczyny, z tą oliwką to robiłam od poczatku jak mały się urodził i było wszystko ok, teraz tak się pojawiło, ale cały czas walczę. Na szczescie warstwa jest jeszcze cienka wiec dajemy rade, najgozej rano. Wyczytalam dzisiaj na necie, ze to takze od kobiecych hormonow, a przeciez zaczelam brac tabl anty wiec to pewnie od tego :baffled:(wyssał hormony z mlekiem):baffled: zgroza tak źle i tak niedobrze :wściekła/y:
no i wyczytalam jeszcze ze mozna myc glowke namoczonymi otrebami i myc szamponem dla dzieci

reklama
tami_dj Elizie trądzik nawracał, przemywałam jedynie wodą przegotowaną i raz dziennie sudocrem miejscowo i przeszło. Ponoć trądzik jak niespodziewanie sie pojawia tak niknie ................

wiewióra
Nawet nei wiedziałam że u twojej dzidzi temat wędzidełka sie pojawił.
Gdzie i kto robił zabieg? Jak to wyglądało?
Pytam bo jeszcze niedawno myślałam ze moja Sonia będzie musiała mieć to też robione... na szczescie ta dodatkowa niteczka sama sie urwała :tak:

wiewióra
Nawet nei wiedziałam że u twojej dzidzi temat wędzidełka sie pojawił.
Gdzie i kto robił zabieg? Jak to wyglądało?

Pediatra dała skierowanie do chirurga dziecięcego, pojechałyśmy do szpitala i kobitka przycięła . Na szczęście Eliza miała malutki przerost. Ja na czas zabiegu musiałam sie obrucić, bo nie mogłam patrzć, co one jej tam w te ustka wkładają:baffled::baffled::baffled: Nad wszystkim czuwał dzielny tatko:tak:

Dziewczynki wszytskie dzieciątka już zaszczpione. My jeszcze nie..idziemy w następnym tygodniu :szok: Już mam rozwolnienie jak pomyślę :szok:
Napiszcie mi po krótce jakimi szczepiłyście, bardziej interesują mnie te płatne 5w1 lub 6w1. Nowy pediatra zaproponował nam Infanrix hexa.
Moje też były szczepione Infanrix hexa. Wystąpiła gorączka i dziewczynki cały wieczór strasznie płakały. Ale trudno powiedzieć, czy po tej szczepionce, czy po pneumokokach, bo też wtedy szczepiliśmy.

Dziewczyny, czy po badaniu przez pediatrę ciemiączka Wasze Maluszki miały ciemiączko wklęśnięte? Bo byłam dzisiaj na "bilansie" bez szczepienia oczywiście i badali jej ciemiączko i kiedy wróciłyśmy do domu ciemiączko jest wklęśnięte i nie wiem czy to normalne czy nie...

Dziubasek - trzymam kciuki za Olafka!

Ostatnia edycja:
Moja mała ma refluks pokarmowy. Pediatra nie przepisała innego mleka niż zwykły Bebilon. Refluks stwierdziła na podstawie ulewania i "charczenia" małej. Któryś z Waszych Maluszków ma refluks? Jak to lekarz stwierdził i jaki lek przepisał. Matko, jak to usłyszałam to aż mi ciarki przeszły. Na dodatek ma zespół niemowlęcego napięcia mięśniowego na barkach i dlatego nie chce leżeć na pleckach tylko cały czas chce być "na stojąco".

Cześć
Pewnie już omawiałyście ten wątek, ale zapytam jeszcze raz:
byliśmy na szczepieniu 22 grudnia i mały miał brzydką wysypkę, lekarka powiedziała ,że to trądzik niemowlęcy i dała maść z antybiotykiem na 7 dni, a potem odstawić i normalnie pielęgnować. Wysypka w ciągu tych 7 dni zniknęła ale od tygodnia znowu się pojawiła na skroniach i dłoniach , przy dotyku jest bardzo szorstka skóra. Podobno może ten trądzik nawracać, a nie chcę cały czas smarować antybiotykiem może macie jakieś sposoby??? co robiłyście w takim przypadku??

przemywam przegotowana woda i kapie w oilatum... choc ostatnio zaczelam juz normalnie kremowac mu cialko i buzke... z dnia na dzien jest tego coraz mniej, choc czasami wyskoczy jeszcze bardzo duzo a za chwilke znikaja.... trzeba poprostu przeczekac...

Moja mała ma refluks pokarmowy. Pediatra nie przepisała innego mleka niż zwykły Bebilon. Refluks stwierdziła na podstawie ulewania i "charczenia" małej. Któryś z Waszych Maluszków ma refluks? Jak to lekarz stwierdził i jaki lek przepisał. Matko, jak to usłyszałam to aż mi ciarki przeszły. Na dodatek ma zespół niemowlęcego napięcia mięśniowego na barkach i dlatego nie chce leżeć na pleckach tylko cały czas chce być "na stojąco".

Natalko przykro mi z powodu Zuzi... na 100% refluks miala coreczka Miran ale dawnooo juz jej nie bylo na forum...a refluks stwierdzili na podstawie usg brzuszka... Ja obawiam sie ze moj synek tez ma refluks ciagleeeee wymiotuje i ulewa.... a powiedz mi jak wyglada to charczenie u Zuzi?
Zycze duzooo zdrowka... napewno niedlugo wszystko wroci do normy :*:*:* nie martw sie ;-)

Moje też były szczepione Infanrix hexa. Wystąpiła gorączka i dziewczynki cały wieczór strasznie płakały. Ale trudno powiedzieć, czy po tej szczepionce, czy po pneumokokach, bo też wtedy szczepiliśmy.

osz kurcze na stronie w opisie tej szczepionki jest coś takiego:

Jeśli którykolwiek z niżej wymienionych objawów pojawił się w zależności czasowej ze szczepieniem szczepionką zawierającą komponentę krztuścową, należy dokładnie rozważyć decyzję o podaniu następnej dawki szczepionki, zawierającej składnik krztuścowy:
Gorączka ≥ 40,0°C w ciągu 48 godzin po podaniu szczepionki, niewywołana przez jakikolwiek, możliwy do zidentyfikowania czynnik.
Zapaść lub stan podobny do wstrząsu (epizod hipotonii hiporeaktywności) w ciągu 48 godzin po szczepieniu.
Przewlekły, nieustanny płacz trwający ≥ 3 godzin, pojawiający się w ciągu 48 godzin po szczepieniu.
Drgawki przebiegające z gorączką lub bez, występujące w ciągu 3 dni po szczepieniu.
W pewnych okolicznościach, takich jak wysokie narażenie na zachorowanie na krztusiec, potencjalne korzyści mogą przeważyć ryzyko.
Infanrix hexa

ja już bym panikę zasiała.
Muszę zaopatrzyć się w maść może znieczulającą Emla czy coś takiego, czopki uspokajające Vibrucol czy coś takiego i coś od gorączki......... No i dla siebie oczywiście środki uspokajające na całą noc!!!!!

reklama
To charczenie to tak jakby mała miała chrypkę. Właśnie też mi sie wydaje, ze powinni USG zrobić. Chcę iść prywatnie, żeby stwierdzić czy to rzeczywiście refluks.

Do góry