reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

piękna i zadbana w ciąży :)

Czy macie dobre techniki golenia w ciąży?

• Tak, mam bardzo ciekawy pomysł na to.

Głosów: 9 50,0%
  • Nie, nie umiem sobie z tym poradzić.

Głosów: 9 50,0%

• Wszystkich głosujących
    18
wy nie możęcie a ja nie mam ochoty... to jest najgorsze zawsze lubilam sex a teraz w ciąży to nie zabardzo.. a jak juz mam ochote to marudze bo albo mnie boli albo mi niewygodnie.. na sczeście jeszcze troche i koniec.:tak:

reklama
Moje kochane Śnieżynki zakładam ten wątek, po to:

- by każda z Nas, jeśli dostanie jakiegoś eska lub wiadomość od rodzącej Mamuśki mogła ją tu zamieścić
biggrin.gif

- by każda rozpakowana Mamusia mogła tu napisać po powrocie z Maleństwem ze szpitala jakieś niusy
biggrin.gif

A generalnie wątek tworzę po to, by te tak cenne dla Nas informacje nie gubiły się na wątku głównym
laugh.gif

P.S. Prosiłabym o nie pisanie tu komentarzy, a gratulacje składać na wątku już do tego stworzonym (żeby był porządek
laugh.gif
)

Dziewczyny smsik od Milenki (12 styczeń 2010r. godzina 12:28):

"Hej. Fajnie, że się odezwałaś:) Miałam USG i wyszło ok. Pewnie niedługo będę miała KTG, żeby sprawdzić czy znowu nie ma skurczy. Lekarz znowu mi tłumaczył, że na tym etapie jak coś zaboli to w te pędy sprawdzić, a nie myśleć, że to straszaki. Smutno tu, bo nie ma odwiedzin. Pozdrówki dla wszystkich"

Smsik od Najeli (12 styczeń 2010r. godzina 13:45):

"U nas bardzo dobrze. Adaś już nie leży w inkubatorze, ale jeszcze nie jest ze mną na sali. Ale za to ja większość czasu spędzam z nim siedząc na twardym taborecie i śpiąc po 2-3h. Mały jest silny i w czwartek powinniśmy być już w domu. Najważniejsze jest to, że mogę go karmić, co daje mi dużo siły. Jak już wrócimy do domu to odezwę się na forum. Mam nadzieję, że oprócz mnie i Losek nie ma rozpakowanych Lodówek?! Niech maluchy siedzą w brzuszkach! Pozdrawiamy!"

Smsik od Losek (12 styczeń 2010r. godzina 14:40):

"Hej. Wczoraj wyszłyśmy i jesteśmy już w domku:) z małą już ok i miejmy nadzieję, że tak zostanie.. Dzisiaj przespała prawie całą noc, więc się wyspałam w miarę. W czwartek może załatwimy pediatrę. Wczoraj miałam ściągane szwy i strasznie bolało:( bo już mi się trochę wrosły przez to, że w tym szpitalu byłyśmy... a jak tam u Was?? Jest już jakaś druga dzidzia z nami??"

Smsik od Losek (12 styczeń 2010r. godzina 22:19) -> napisałam jej, że Najeli się rozpakowała
biggrin.gif
:

"Ooo to super, gratulacje! Mam nadzieję, że wszystko będzie ok..my w tym szpitalu z tą żółtaczką byłyśmy 3 dni i jeszcze na dodatek się okazało później, że te lampy do naświetlania nie były wszystkie włączone!!! Bo pielęgniarka źle włączyła na początku. Czyli jakby 2 dni zmarnowane, daj spokój...masakra co w tych szpitalach się dzieje, jakieś nieporozumienie, no ale już jesteśmy w domu i mam nadzieję, że wszystko już będzie ok."

Smsiki od agiB:

14 styczeń 2010r. godzina 10:49 -> "Wczoraj mówili, że dziś rano CC, a teraz zmienili zdanie. Sama nie wiem co będzie. Spojenie chyba zaraz się rozsypie:("

14 styczeń 2010r. godzina 10:58 -> "Jak skończę KTG to idę na zwykłe USG, a rano było zwykłe badanie ginekologiczne"

hej dziewczyny. a co myslicie o tym. bylam na usg i to byl 37,4 tc. niestety z usg wyszlo 34,4 tc i waga mojego dziecka tylko 2300. Lekarz kazal sie nie denerwowac i powiedzial ze watpi ze dziecko jest takie male. Macal mnie po brzuchu i stwierdzil ze nawet na dotyk jest wieksze. Powiedzial ze mam sie nie denerwowac bo to nie jest patologia ale dolna granica. Sama juz nie wiem, mam przyjsc w poniedzialek jeszcze raz jak jeszcze nie urodze no bo wlasciwie ciaze mam juz donoszona.

Oczywiscie sie denerwuje i zastanawiam skad taka mala waga dziecka :( mam nadzieje ze to jesdnak blad badania. Pociesza mnie to ze sam lekarz kwestionuje badanie. Moze znacie przypadki duzych pomylek w USG?

ja jeszcze tego spiworka nie mam,bo ten,który mam jest duży dość,tak na 3miesięczne dziecko,ktos mi podpowiadał,że nie ma co kupowac malutkiego,bo dziecko wyrasta szybko,no ale nie będę przeciez topiła dziecka w takim dużym,może być troszkę większy,ale bez przesady.

Chodzi ci o taki spiweorek do wozka albo fotelika??? Nawet nie wiedzialam ze takie spiworki maja rozmiary po miesiacach. U nas sa przewaznie tylko w dwoch rozmiarach dla niemowlaka do roku a puzniej od roku. I taki spiworek mysle ze nie przeszkadza jak jest wiekszy troszke. Ja muwie o czyms takim JJ Cole Urban Bundle Me - Ice - JJ Cole Collections - Babies "R" Us Moze akurat ty mialas cos innego na mysli.

Ja nawet nie wiedziałam ze są takie śpiworki do fotelika:baffled: Ja pewnie małą ubiorę w body, pajacyka, ciepły wełniany komplecik. czapeczka. Otulę kocykiem, pieluszka tetrowa na twarz i siup do auta:-) Na taki króciutki kawałek ze szpitala do auta i z auta do domu nie będę szykowała grubych rzeczy. Szczególnie że przez pierwsze jakieś 3 tyg na spacery to się pewnie nie wybiore, bo za zimno i sie przyzwyczaić muszę:-)

A ja się smaruję balsamami tylko na brzuszku:zawstydzona/y:
Bo stwierdziłam, że na tyłku i udach i tak już mam z okresy dorastania, to 2 czy 5 więcej nie zrobi mi różnicy.
A tu niespodzianka, bo nie wyszedł mi do tej pory żaden nowy :tak: Może to zasługa tego, że wszystko poszło mi w brzuszek i prawie wcale nie przytyłam? :confused:
Mam dokładnie to samo:-) Tez się smaruję tylko na brzuchu Ziajką i nic mi nie wyszło. Ale za to całe uda i tyłek od dziecka poorane rozstępami. Myślałam, ze skoro tam mam to na brzuchu mi tez wyjdą, ale na szczęście nie. Widocznie już mam ich wystarczająco dużo:tak:

Dopiero zauważyłam że mamy kolejne rozpakowane:-):-) Jak to szybko idzie:-):-)
GRATULACJE NAJELI I LOSEK:-):-):-):-) Niech wasze dzidzie rosną duże i zdrowe. Wy też trzymajcie się cieplutko, dochodźcie szybko do formy. Wszystkiego naj naj:-):-)

reklama
Oczywiscie sie denerwuje i zastanawiam skad taka mala waga dziecka :( mam nadzieje ze to jesdnak blad badania. Pociesza mnie to ze sam lekarz kwestionuje badanie. Moze znacie przypadki duzych pomylek w USG?

ja bym sie nie zamartwiala na zapas. Niektore dzieci taka maja po prostu urode, ze sa mniejsze...ja juz tu kiedys opowiadalam, jak moja kolezanka urodzila coreczke i synka, oboje w terminie, a zadne nie wazylo wiecej niz 2400...i wszystko z nimi bylo naprawde wporzadku!

u nas to z zasady polozne obmacuja brzuch mamy i na 'dotyk' oceniaja wage dziecka...takze wogole odlot ;-) mam nadzieje, ze moj niesmialek nie wciaga brzucha do mierzenia hehe:-D:-D:-D bo mnie sie w zasadzie podoba z perspektywy mojego kanalu rodnego, ze szacowana waga przy porodzie bedzie miedzy 3100/3500 g :happy2:

Edit: wlasnie spojrzalam na swoj suwaczek...i mi sie prawie slabo zrobilo...bo to w zaasadzie JUZ...gdzie sie podzialo ostatnie 9 miesiecy ?!?

Do góry