reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

piękna i zadbana w ciąży :)

Czy macie dobre techniki golenia w ciąży?

• Tak, mam bardzo ciekawy pomysł na to.

Głosów: 9 50,0%
  • Nie, nie umiem sobie z tym poradzić.

Głosów: 9 50,0%

• Wszystkich głosujących
    18
własnie,contratubex znany bardzo i faktycznie polecany ale czy TAM też mozna?? Ok to ja się w szare mydło zaopatrzę i faktycznie nic nie bede innego kombinować a dla maluszka na pokremowanie buźki przed mrozem znacie cos? Ja mam tylko jeden kremik-ziajke od 1 dnia ale czy to zastapi ten kremik na zime?

reklama
dokladnie,u mnie wiekszosc zaciazonych ktore znam i to gl z rodziny przytyly od 20-30 kilosow.Utrodzily dzieciaczki w normie i same szybko sie zregenerowaly :)
U mnie jest na plusie 15 kilo

ja przytyłam 12;-) stopniowo i w sumie wszystko idzie w brzuś...jakoś nie martwie sie powrotem do wagi..każda z nas ma inną przemiane materii, ale jak bedziemy karmić...same wtedy musiy uważac co jemy i nastawic sie na zdrowe rzeczy...no i ja na pewno polece na siłkę....bo przed ciaza zawsze byłam aktywna..tylko teraz wybiorę na początek jakieś specjalne zajecia, by wrócic do formy...na te treningi sprzed ciąży musze poczekać:cool2: i spoko wszystkie damy radę:-):-):-)

na krocze polecam tantum rosę, możesz jeszcze dokupić do zaparzania kore debu...do nasiadówek...do podmywania sie mam specjalna piankę do higieny intymnej PHARMACERIS dla kobiet w ciąży i po porodzie, jest niedroga 18 zł w aptece;-)

Prosze, nie czujcie sie urazone moim postem :-(Absolutnie nikogo nie chcialam zasmucic. Przepraszam:-(

heeej nikt (bynajmniej nie ja:tak:) nie poczuł się urażony! napisałaś co lekarz uważa, a nie że powyżej 20kg to ble i fuj i jak tak można, a więc spokojnie:tak:
a swoją drogą to z moją wagą i tak jest dziwnie - raz mnie przeraża, raz mnie nie obchodzi.. bo w sumie i tak teraz nic z tym nie zrobię - mam za sobą 2,5 miesięca leżenia (no nie plackiem, czasem oszukiwałam i wyszłam do sklepu pod domem:zawstydzona/y:) na jedzenie w miare uważam... jedynie co to od 20tyg forsować się nie mogę i ćwiczeń żadnych czego strasznie żałuję bo sobie na początku ciąży basen i jogę dla kobiet w ciąży wymyśliłam (bo normalna joga to mnie nudzi:zawstydzona/y: a w ciąży chciałam iść, zwłaszcza by być bardziej elastyczną co do porodu) i nic z tego nie wyszło:-( ale pewnie gdyby nie cukry i zatrzymana woda to bym bardziej się przejmowała tą wagą ale w sumie wtedy bym jej nie miała aż takiej:-D

własnie,contratubex znany bardzo i faktycznie polecany ale czy TAM też mozna?? Ok to ja się w szare mydło zaopatrzę i faktycznie nic nie bede innego kombinować a dla maluszka na pokremowanie buźki przed mrozem znacie cos? Ja mam tylko jeden kremik-ziajke od 1 dnia ale czy to zastapi ten kremik na zime?

upolowałam krem johnsona na wszystkie pory roku i nie ma w nim wody, więc na zimę jak najbardziej ;-)

10214j.jpg

wlasnie ja sie dziwie bo tez mi wszystko w brzuch poszło i w piersi nogi mam szczuplutkie a zaczynaja mi wyskakiwac male rozstepy na udach :| Skad to mi sie bierze to nie wiem... Ja ciaze spedzilam strasznie leniwie chociaż nie miałam zadnych przeciwskazańdo aktywnosci i gdybym na nowo miala ją przejsc to byloby inaczej.Duzo zdrowszej zywnosci i wiecej ruchu.No ale czasu nie cofne.Odliczam czas do mozliwosci intensywnych cwiczen :D

Tygrynko ja bym sie waga nie przejmowała w ogole.Kilogramy zawsze mozna zrzucić nie jest to nieodwracalne wiec o co chodzi :) Ja na przykład wolałabym przytyć nawet 30 kilo a nie miec rozstepow niz te niecałe 15 i wygladac jak podrapana przez stado dzikich kotów bo tak teraz wygladam.Chce juz miec na rękach malutką bo wiem że wtedy te ciemne strony ciąży odejdą w zapomnienie i przestaną się liczyć :)

reklama
o super :)

P.S Ja jak pytałam położnej czym sie myć,smarować po porodzie powiedziala ze absolutnie niczym sama woda i tyle. Ja jednak dosc sceptycznie do tego podchodzę.Szare mydło będzie na bank i apropos tej tantum rosy tez pomysle :D
Dziewczyny a w co jeszcze takiego "aptecznego" trzeba się zaopatrzyć dla mnie i dla małej? podkłady,ceratki,majtki,gaziki,patyczki do uszu ze stoperkami,cos na odparzenia(tu kupiłam z nivea baby z kielkami pszenicy i tlenkiem cynku ale niezbyt fajnie sie to rozsmarowuje bardzo geste :/ ) słyszałam cos o sudocremie...

Do góry