reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

Bebilon pepti chyba jest na recepte(pewnosci nie mam) . Moim zdaniem- jesli podejrzewasz alergie skontaktuj sie z lekarzem i niech on zadecyduje.

Moja mala ma szorstkie policzki i pediatra powiedziala ze to nie alergia, ma tez sucha skore ze uszami. Ja podejrzewam ze moze byc alergiczka, jej ojciec jest uczulony na wiele rzeczy i w dziecinstwie mial skaze bialkowa. Pediatra moze sie mylic????:confused::confused::confused: Czy poprostu musze ja troche przycisnac zeby sie bardziej zainteresowala moim skarbem??

reklama
Bebilon pepti chyba jest na recepte(pewnosci nie mam) . Moim zdaniem- jesli podejrzewasz alergie skontaktuj sie z lekarzem i niech on zadecyduje.

Moja mala ma szorstkie policzki i pediatra powiedziala ze to nie alergia, ma tez sucha skore ze uszami. Ja podejrzewam ze moze byc alergiczka, jej ojciec jest uczulony na wiele rzeczy i w dziecinstwie mial skaze bialkowa. Pediatra moze sie mylic????:confused::confused::confused: Czy poprostu musze ja troche przycisnac zeby sie bardziej zainteresowala moim skarbem??

Jeszcze raz mówie :-D bebilon pepti kupiłam ez recepty, po prostu zapłaciłam 100% 22 zł a nie 11 zł. Haloooo czy ktos mnie słucha :-D:-D:-D:-D

DUŻO ZDRÓWKA DLA OLIWKI!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Madzia jesteś już doświadczoną mamusią więc dacie radę chorobie!!!!!!!!!!
Madzia napisz mi czym się to u Was objawiło? Kaszelek, temperaturka?

U nas był katar - jak rano kichnęła to gile po brode i zielone - więc już podejrzane. No i kaszel suchy. Nie miała gorączki. We środę dostała tylko syropki, jednak w piątek już w oskrzela. Dziś niestety nie widze wiekszej poprawy i ma stan podgorączkowy (37,5). Nie wiem czy to oskrzela są zaraźliwe, ale zaczyna się od kataru, a jak katar spływa po gardle to powoduje kaszel a stąd już blisko do oskrzeli:-(
My na suchą skórę dostałyśmy maśc robioną z lekobazy i Vit.A. Na Oliwkę działa rewelacyjnie, już po jednym dniu był efekt. Ciemieniuszkę też mamy i stosujemy oliwkę i wyczesywanie.

Kaśka K trzymaj się, jesteś silną kobietką i dasz rady. Oby wasze problemy zdrowotne szybko się skończyły

Hej Kochane!

Filipek ma już 2 miesiące. Zaczyna się uśmiechać i nie jest już tylko śpiącym noworodkiem. Czasem doskwiera mi samotność ale myślałam, że będzie gorzej. Mam problem z dobraniem mleka dla mojego szkraba. Ma pod skórą krostki które widać pod światłem. CO TO MOŻE BYĆ??? MA W DODATKU ZIELONE KUPY I SUCHĄ BUZIE I ŁYDY. PEDIATRA POWIEDZIAŁA, ŻE TAK MUSI BYĆ. NAPRAWDĘ??? JAKIE MLEKO MAM MU DAWAĆ. NUTRAMIGEN JEST NA RECEPTE A TA LEKARKA NIE CHCE MI TEGO WYPISAĆ.

Tak musi byc????? Zmienilabym lekarza:baffled:

ilona
Sonia tez miała taką suchą skórę - szczególnie na buzi i na uszach. Podejrzewałam alergie a okazało sie że to po prostu przesuszona skóra - od ogrzewania w domu, od zimna na dworze, od wiatru... Lekarka zaleciła krem silnie nawilżający (nie natłuszczający bo zamyka pory!) z parafiną i juz po 3dniach śladu nie było, a teraz profilaktycznie go stosuje. No i jednak do kąpieli zaczełam Oillatum stosowac :tak:

zamiast przyciskać pediatrę spróbuj przejść na dietę bezmleczną.. jeśli po 3 tgodniach szorstkość ni eprzejdzie, to będziesz wiedziałą, że to nie to, a jeśli przejdzie, to się dowiesz, że to pewnie alergia...

Mamuśki jak u Was z ciemieniuszką u dzieci?
U mnie mam smarować olejkiem na ciemieniuszkę , pozniej myc i wyczesywac szczotką.Robię tak i powoli schodzi..
Ale gorzej z buzia jest.Wyskakuja takie placki suche i na rączkach i nózkach.Dermatolog kazała smarowac fucidinem i tannohermal ale poprawy szczególnej nie widzę...podobno 3 tyg i ma przejsc...trzeba się chyba uzbroić w cierpliwość...
od samego smarowania może nie przejść, bo to leczenie objawowe. suche placki - to brzmi jak alergia.. na Twoim miejscu też przeszłąbym na dietę bezmleczną...

Ja z moją uczuloną starsza córką początkowo chodziłam do alergologów, ale oni byl nastawieni na leczenie objawowe. Tak naprawdę polepszyło sie dopiero, jak sama się zajełam tematem - czyli przeszłam na ostrą dietę eliminacyjną, dzięki czemu dowiedziałam się, na co mała jest uczulona - i objawy skórne przeszły bez sterydów i niszczenia maleńkiej wątroby :tak:

ilona
Sonia tez miała taką suchą skórę - szczególnie na buzi i na uszach. Podejrzewałam alergie a okazało sie że to po prostu przesuszona skóra - od ogrzewania w domu, od zimna na dworze, od wiatru... Lekarka zaleciła krem silnie nawilżający (nie natłuszczający bo zamyka pory!) z parafiną i juz po 3dniach śladu nie było, a teraz profilaktycznie go stosuje. No i jednak do kąpieli zaczełam Oillatum stosowac :tak:

Ciesze sie ze mi to napisalas bo juz watpilam w moja pani doktor, byc moze u nas jest ta sama przyczyna. ;-)

zamiast przyciskać pediatrę spróbuj przejść na dietę bezmleczną.. jeśli po 3 tgodniach szorstkość ni eprzejdzie, to będziesz wiedziałą, że to nie to, a jeśli przejdzie, to się dowiesz, że to pewnie alergia...
.

Ja nie karmie piersia ;-)

reklama
Do góry