reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

piękna i zadbana w ciąży :)

Czy macie dobre techniki golenia w ciąży?

• Tak, mam bardzo ciekawy pomysł na to.

Głosów: 9 50,0%
  • Nie, nie umiem sobie z tym poradzić.

Głosów: 9 50,0%

• Wszystkich głosujących
    18
juleńka jeśli masz w miarę blisko do szpitala to nie dzwoń tylko się przejdź najlepiej z facetem, zróbcie troszkę dymu to od razu was inaczej potraktują, porobią badanka i będziesz wiedziała co i jak.. niestety służba zdrowia tak działa... ehhhh

reklama
no blisko..30 km ;] powiem wam, że szyjka skracala mi sie od 26 tc ale lekarka proponowala tylko lezenie z nogami do góry w razie bólu...nawet nie dociekała przyczyny, ani nie mowiła, żeby sie oszczędzać. jak to jest w końcu z tym obracaniem sie dzidzi? kiedy powinna to zrobić? jest to moja pierwsza ciąża i wielu rzeczy nie wiem

no blisko..30 km ;] powiem wam, że szyjka skracala mi sie od 26 tc ale lekarka proponowala tylko lezenie z nogami do góry w razie bólu...nawet nie dociekała przyczyny, ani nie mowiła, żeby sie oszczędzać. jak to jest w końcu z tym obracaniem sie dzidzi? kiedy powinna to zrobić? jest to moja pierwsza ciąża i wielu rzeczy nie wiem

no tak na moje oko, to Dzidzia powinna już być obrócona główką w dół i raczej tak już powinna zostać do końca.
Ale dziwne rzeczy też się zdarzają - jednej z lutówek, która rodziła bliźniaki w ostatniej chwili jedna mała ułożyła się poprzecznie i musieli jej zrobić cesarkę :dry:

juleńka wiesz co ja dokładnie nei wiem, mój urwis był ułożony główką w dół już w 7 miesiącu.....
ale położna mi mówiła o przypadkach kiedy kobitki przyjeżdżały na cc bo dzidzia była ułożona pośladkowo i przed przewiezieniem na sale dzidzia robiła myk i odbywał się poród sn
ale wiesz wyjątki........
myślę że trafiłaś na fatalnego lekarza kochana.....
jak się będziesz martwic to serio lepiej podjedź do szpitala

Moja klucha juz w 32 tyg na USG była głową w dół.
A zaden szpital nie moze Ci odmówić przyjecia i badań.
I na ambulatoryjna dobe musza Cie przyjać bez zadnego ale.
Połozyc na patologii i wszystko sprawdzić, bo kazda Twoja obawa moze byc własciwa.

To tylko ja mam takie małe cycki? :zawstydzona/y::-(
Przed ciążą nosiłam B.
Teraz, na końcówce noszę C.
A karmniki kupiłam D.

Mam kompleksa cyckowego :zawstydzona/y:
hehe nie tylko ty... mam dokładnie jak ty... co prawda teraz mi urosły do D..... ale z tym stanikiem do karmienia to sama nie wiem jeden kupiłam w rozmiarze D ... stwierdziłam że jak coś to wyśle M po większy
ja to się martwie co to będzie jak skończę karmic piersią... to po cyckach to śladu chyba nie będzie:p
z przodu plecy z tyłu plecy....:szok::-D

tak i szczerze powiem mam wrażenie że niżej to już się nie da opuścić...... nawet siedzieć się przyzwoicie nie da, trzeba nogi szeroko rozkraczać hehehehe

reklama
Do góry