reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u pediatry, w poradniach, czyli kłopociki z naszymi dzieciaczkami.

reklama
Dzieki:-) Karolinusia pytalas o marchewke co?;-)
A ja wyslalam 2 pytania i narazie echo..moze trudne i musza pomyslec,hihi;-)

Dzieki:-) Karolinusia pytalas o marchewke co?;-)
A ja wyslalam 2 pytania i narazie echo..moze trudne i musza pomyslec,hihi;-)

tak o marchewkę, ale dzwoniłam jeszcze do pediatry i powiedział, że jeśli to ząbki a z tego co mówię to całkiem możliwe, to dziecko może nie chcieć jeść, może wymiotować, także niekoniecznie marchew zaszkodziła...co nie zmienia faktu, że się pospieszyłam.

my jestesmy dziś po pierwszych ćwiczeniach stymulujacych..pani rehabilitantka byla bardzo zadowolona z Kajtka..żadnego wzmozonego napięcia mięśniowego nie ma (a lekarka próbowała mi to wmówić :-p)..ma za to minimalna asymetrię, ale powiedziała że to naprawde nic takiego..i ćwiczonka szybko go naprostują :tak:pokazała mi jak małego dźwigać..jak nosic, jak kłaść jak sie z nim bawić..i ku mojemu szczęściu potwierdziła, że rozwoj fizyczny..i wszystkie odruchy sa prawidłowe dla wieku..
mam też kilka wskazówek..kto chce skorzysta..kto nie..to nie :-p
możemy: bujać się na hustawce w pozycji półleżacej, bo bujanie rozwija pracę błędnika a przy okazji obniża napiecie mięsniowe, gdy leży na pleckach wieszać nad główka dziecka zabawki by podnosilo raczki do góry i próbowało chwytać..zabawki w większości duże obłe..by dziecko nie zaciskało piastek.., kłaść malucha na brzuszku wyciągając mu raczki do przodu, nosic przodem do kierunku jazdy zawsze zapewniając pupie odpowiednie podparcie - nibykrzesełko, chustowac się :tak:, bawic się z maluchem w pozycji on lezy a my sie nad nim pochylamy (może nam leżec na kolanach lub np na łózku a my nad nim)..nózki oparte na naszych ramionach..masujemy dłonie poprzez ich delikatne otwieranie..oraz dajemy maluchowi szanse poznania łapkami naszej buzi :tak:

nie możemy: ciągnąć dziecka za rączki do pozycji siedzącej..fe fe fe..dziecko ma siadac jak bedzie miało 6-7 miesiecy, zatem nie bawimy się w ten sposób :baffled:

shenkoka super, że z Kajtkiem wszystko ok. Z tego co czytam to lekarze dość często wmawiają rodzicom wzmożone napięcie mięśniowe:wściekła/y:
dzięki za wskazówki, na pewno skorzystamy:tak:

odebrałam dzisiaj wynik scyntygrafii- cechy odpływu żołądkowo- przełykowego III stopnia i zwolnione opróżnianie żołądka:-(
staram się na razie nie nakręcać, ale za dobrze to nie wygląda...
zobaczymy co powie lekarka...

Shenkoka z twojego opisu robie dokładnie wszystko co można:-) i co nie można też .:baffled: Nie mówię o jakimś ciągnieciu, ale moja się łapie za kciuki i siada. To nie można tak robić ? Mojego M chrześnica ma 7mcy i trzymana za rączki już chodzi, a oni dopiero pozwalają siadać wtedy?? To już nie wiem:shocked2:

Czarodziejka nie nakręcaj się , to narazie tylko podejrzenie;-)

reklama
Jestem w trakcie zamawiania szczepionek.
Abeja ten nowy prevenar to jest prevenar 13??? Bo jest zwykły i taki.

Do góry