z tego co ja wiem to jest to jakaś mała ranka ale z czego się bierze to nie mam pojęciaDziewczyny a co to jest dokładnie ta nadżerka ? i skąd to się bierze?

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza
z tego co ja wiem to jest to jakaś mała ranka ale z czego się bierze to nie mam pojęciaDziewczyny a co to jest dokładnie ta nadżerka ? i skąd to się bierze?

akurat na ten temat mogę Tobie dużo powiedzieć. Jak udałam sie do ginka i mu powiedziałam że nie mogę zajść to poiwedział, że najpierw powinien zbadać się mąż i potem jak jego wyniki będą dobre to i ja. Polecał dwa zabiegi nie wiem czy dobrze piszę przedmuchiwanie jajowodów parą ale jak jest coś nie tak tego nie zobaczą i polecił mi laparoskopię bo mówił jak będzie jakiś zator to od razu go usuną. Zabieg w znieczuleniu ogólnym, śpisz więc nic nie boli polega na sprowadzeniu sondy i przy kontraście badają drożność. Wkłuwają się jedną stroną u mnie w prawym jajniku nic nie boli i niic nie czujesz. Te ranki bo są dwie jedna pod pępkiem są tak jakby sklejone takim klejem i naprawde nic nie boli i jeszcze dali tydzień zwolnienia( z czego sie bardzo ucieszyłam) przy wypisie daja kartę i wszystko jest napisane. Więc po tygodniu szłam do pracy w szpitalu jesteś 3 dni ja tak była + 7 dni zwolnienia, ale jak postękasz to możesz byc dłużej nawet do 2 tygodni po wypisie. Nic się nie bój wydaje mi się że warto zrobić to badanie.Nienic nie wskazuje że mogę ją mieć ale gin owszem o tym wspomniał tylko mówił że on uważa że to się robi na końcu. róznie są opinie na ten temat, na pewno na dzień dobry mi drożnosci nie zrobi bo byłam u niego pierwszy raz. Ale ja mam zawsze wszystko dobrze jeśli chodzi o cykle, regularne, trochę bolesne ale nie jakieś tam nie wiem co, endo na usg też jest odpowiednie do nia cyklu.
A gdzie się robi drożność u gina w gabinecie czy w szpitalu i czy to boli, czy jest znieczulenie? Jakoś się trzeba do tego przygotować?
Nie martw siętylko szoruj do gina.to dość popularne jeśli chodzi o krwawienie,być może mały skrawek endometrium się złuszcza,dając zludzenie obfitej @...zrób HCG z rana,i leć z wynikiem do gina.na pewno jest oki,a jeśli chodzi o te poronienia,to byś nie miała innych objawów.@ normalna nawet dosc obfita ale mam mdlosci szyjka wysoko ciagle mi sie odbija i jeszcze ta temp juz nic nie wiem inaczej sie czuje

ha, ha tak myślisz, ale szczęściary, u mnie siedzi teściowa i chyba nici, wypyliśmy po lampce wina swojskiego bardzo dobrego i czuję że mi się w głowie krecireszta dziewczyn pewnie szaleje z M w łóżeczku hehe

ha, ha tak myślisz, ale szczęściary, u mnie siedzi teściowa i chyba nici, wypyliśmy po lampce wina swojskiego bardzo dobrego i czuję że mi się w głowie kreci![]()
;-)