reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

okolice Jeleniej Góry..

No to mój zakład jakis dziwny, bo kazali mi napisać podanie o macierzyński, a właśnie mi się wydawało, że nie trzeba nic juz pisać,. Jacyś chyba zakręceni są;-)
Jednak kupiłam spirytus , powiedzcie mi czy ten spirytus rozrabia się z przegotowaną wodą, czy z kranu?
Al.Szyszkowska wcale się nie dziwię, że Ci się nie chce szykować z 2 dzieci na spacer, bo to nie lada ceremoniał.;-)Też by mi się nie chciało.:tak:

reklama
Już rozrobiłam spirytus w przegotowanej wodzie, ale to chyba i tak bez różnicy jaka woda, bo przecież się przeżre;-)
pępuszek chyba już i tak odpadnie, bo kręci się już dookoła, wisi dosłownie na włosku;-)
Ciekawe jak tam Zuza-anna i Alexandriaa.

Już rozrobiłam spirytus w przegotowanej wodzie, ale to chyba i tak bez różnicy jaka woda, bo przecież się przeżre;-)
pępuszek chyba już i tak odpadnie, bo kręci się już dookoła, wisi dosłownie na włosku;-)
Ciekawe jak tam Zuza-anna i Alexandriaa.
a jaki to ma byc spirytus ??

a wlasnie mam pytanko. Wiecie moze gdzie dostane wymazowke na posiew ?? MOj gin mi kazała albo kupic w aptece albo jechac do jakiegos labolatorium... :/ mowila o jakiejs diagnostyce czy cos takiego.... nie mam pojecia o co jej chodzilo ja niewiem gdzie to jest. Moze Wy cos wiecie? bo w aptece nie ma nigdzie...i juz sie wkurzam. Bo mialam jej napisac czy dostane a jak jej napisalam ze nie to kazal mi jechac do labolatorium. A nie sadze ze w pierwszym lepszym labolatorium dostane takie cos...

Ostatnia edycja:
Dzień dobry.
Pępuszek już dzisiaj z raniutka znalazłam w pieluszce:tak:
Czarnuszka, to ma być normalny spirytus 95% ten do picia;-) rozrobiony w stosunku 2 do 1 tak jak pisała Agabe. Ja kupiłam w kauflandzie taką małą buteleczkę.
A o jaki posiew chodziło twojej gin, ten z pochwy ? ja robiłam takie badanie w laboratorium w szpitalu. A jeśli chodzi o laboratorium "Diagnostyka" to jest to laboratorium na ul. Bankowej.

Dzień dobry.
Pępuszek już dzisiaj z raniutka znalazłam w pieluszce:tak:
Czarnuszka, to ma być normalny spirytus 95% ten do picia;-) rozrobiony w stosunku 2 do 1 tak jak pisała Agabe. Ja kupiłam w kauflandzie taką małą buteleczkę.
A o jaki posiew chodziło twojej gin, ten z pochwy ? ja robiłam takie badanie w laboratorium w szpitalu. A jeśli chodzi o laboratorium "Diagnostyka" to jest to laboratorium na ul. Bankowej.

a w szpitalu ile kosztuje ten posiew zwykły.??? bo nie moge sie dodzwonic. Bo w tej diagnostyce 35 zł + kupienie tej wymazówki i jeszcze moja lekarka miala by mi go pobrac. wiec niewiem czy sie nie bedzie opłcalo lepiej zrobic normalnie posiew w szpitalu.

Czarnuszka nie pamiętam ile dokładnie taki posiew kosztował, ale chyba coś ok 25zł i miała buć dopłata w razie gdyby wyszła jakaś bakteria, ale to napewno w każdym laboratorium byłaby taka dopłata.

Witam Was wszystkie:)
Gratuluje rozpakowanym mamusia:-)
Mam pytanie: jaka potrzebna jest wyprawka do szpitala w Jeleniej bo mam zamiar tam rodzic a nikt nie moze udzielic mi tej informacji:-(
pozdrawiam

reklama
Witam Was wszystkie:)
Gratuluje rozpakowanym mamusia:-)
Mam pytanie: jaka potrzebna jest wyprawka do szpitala w Jeleniej bo mam zamiar tam rodzic a nikt nie moze udzielic mi tej informacji:-(
pozdrawiam

No więc.:
dla siebie to koszule ( ja biore 4 koszule i 1 dres zeby maz nie latał w razie co ) kapcie,szlafrok, majtki (ja mam normalne zwykle bawelniane tylko ze troszke wieksze, ale mogą byc też te takie siatkowe typowo poprodowe ) biustonosze do karmienia. No i kosmetyki + szare mydlo albo w kostce albo plynie do podmywania krocza jezeli beda nacinac. i papierowe ręczniki po wycierania krocza po kąpieli zeby nie wycierac ręcznikiem. Plus wiadomo reczniki. Podkłady poporodowe - takie wilkie podpaski kupuje sie je w aptece np bella
Dla dzidzi to ubranek podobno nie trzeba ale ja biore kilka swoich jak dzidzia bedzie ze mna na sali to ja ubiore w moje ( czapeczke pilotke, spioszki 2x kaftanik 2x, seterek 1, lapki niedrapki, skarpetki, ). Kosmetyki dla dzidzi to krem do pupci pampersy, chusteczki nawilzane, spirytus do pępuszka albo piochtanina. Ręczniek to niewiem , bo one jak kapia to wycieraja w pieluszke tetrową. Ja biore i ręcznik i 2 pieluszki tetrowe i jedna flanelową. Biore też oliwke i plyn do kąpieli dla dzidzi. Ja przy 1 porodzie kapalam sama. Ale jak one beda Ci kąpac to niewiem. Ale ja biore mimo wszystko. Kocyk tez biore dla dzidzi, rożek, No a ciuszki na wyjscie to mam przygotowane maz mi przywiezie jak bedziemy wychodzic. Zabierem tez ze sobą mala butelke ( bo przy 1 porodzie jak urodzilam to dwa dni mialam synka przy sobie potem go zabrali na obserwacje bo mial zle wyniki krwi i dostal zoltaczki i polozna powiedziala ze raz na noc mu da mleko te ich bebiko butelkowe ale moj synus sie juz przystosowal do mojego cyca i ciezko mu bylo ssac z tamtej butelki bo ona ma wąski smoczek i sie mnie pytala czy nie mam swojej buteleczki. Wiec teraz biore ) No i smoczek uspokajający tez biore moj 1 synus nie chcial ale drugi moze chciec :) Patyczki kosmetyczne jeszcze hmn...chyba wszystko No i dla siebie jakies jedzonko piciu duuuuuuzo picia gazetki jakies do czytania i dokumenty ,dowod , ubezpieczenie, karte ciązy, wyniki badan.

Do góry