reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Jak usypiać maluszka... ?

no to ja mam permanentny skok rozwojowy:-D:-D:-D

kira no ale Twoje dziecko jest Aniołem więc na pewno Ci to wynagrodzi:-D:-D

Dziewczyny, jak u was wygląda czas po kąpieli ?
Od razu idziecie z dziećmi do pokoików w których śpią, czy jeszcze w jakiś bardziej "aktywne" miejsce domu ? Moja mała strasznie płacze przy ubieraniu, więc najpierw idę ją nakarmić do salonu, a dopiero jak się uspokoi to idę do sypialni.

A tak z innej beczki - trafiłam dziś na śmieszny filmik a propos usypiania :-) Problemy z usypianiem dziecka, Dobry humor > Problemy z usypianiem dziecka

0 19.30 kąpiel. M kąpie a ja szykuję ubranka, ręcznik, kremik, pczyciemniam światło. M wyciera małego , ubiera, kremuje. Potem podaje mi go do karmienia. Wtedy już nic nie mówię do niego. Jak się naje M bierze go na raczki, idzie do jego pokoiku (zaraz przy naszym) i tam go kolysze na rczkach, Jak widzi ze odplywa to myk do łóżka:tak: zazwyczaj o 20.20 maksymalnie już go nie ma

reklama
U nas tez zaraz po kąpieli, ubieranko i spanie. Juluś już nawet kojarzy ze po kąpaniu idzie spac, i bardzo sie niecierpliwi. U nas niestety jest ciezko z tym wyciszeniem, bo Zuzia zawsze hałasuje, ale na szczescie Julek sie juz przyzwyczaił. Po kąpaniu karmienie, jak juz widze ze odpływa, odkładam go do wózka, powierci sie chwile i zasypia.
Spi od 20 do 4:tak:potem biore go do łóżka na karmienie i przewaznie zasypiam wiec tak spimy sobie jeszcze do 8:tak:

moj synek tez po kąpieli umieram karmie odkladam swiatlo gasze bo przy zapalonym nie zasnie iminuta i maly spi ... a jak nei chce mu sie to patrzy na karuzele i odlatuje powoli....

a o ktorej ostatnia drzemka u waszych dzieci przed snem nocnym ??

moj synek tez po kąpieli umieram karmie odkladam swiatlo gasze bo przy zapalonym nie zasnie iminuta i maly spi ... a jak nei chce mu sie to patrzy na karuzele i odlatuje powoli....

a o ktorej ostatnia drzemka u waszych dzieci przed snem nocnym ??

U mnie kolo 18-tej.

moj malec tez po kapieli zazwyczaj dostaje jedzonko i zaraz po nim odplywa :tak:a jesli nie to trzeba troche polulac i zasypia - z nocnym zasypianiem nie ma problemow :-D

ostatnia drzemke mamy okolo 17-18tej i trwa okolo 40 minut. (a myjemy sie o 20tej)

a u mnie mała o 18 już się kąpie bo dłużej nie wytrzymuje i zwykle ok 19 już śpi. A po kąpieli zawsze dostaje cyca już w swoim pokoiku i później do łóżeczka lulu.
czasmi sobie już 17 uśnie na noc i jak ją chce obudzić to jest straszny wrzask i płacz bo jest taka zmęczona. Wolałabym żeby szła spać koło 20 bo może by dłużej rano spała. A tak to wstaje ok 6,40-7,30 i później chce spać już o 8,30-9,00, a ja bym wolała żeby pospała rano do 8,00

a u mnie mała o 18 już się kąpie bo dłużej nie wytrzymuje i zwykle ok 19 już śpi. A po kąpieli zawsze dostaje cyca już w swoim pokoiku i później do łóżeczka lulu.
czasmi sobie już 17 uśnie na noc i jak ją chce obudzić to jest straszny wrzask i płacz bo jest taka zmęczona. Wolałabym żeby szła spać koło 20 bo może by dłużej rano spała. A tak to wstaje ok 6,40-7,30 i później chce spać już o 8,30-9,00, a ja bym wolała żeby pospała rano do 8,00

niunians identycznie u mnie ze spaniem, czasem jak chce spac ok 16 to zanim zasnie jest 18 i juz sie nie wybudza do polnocy:angry: nie umiem trafic z tymi jego drzemkami, no i nierzadko mam dzien dziecka czyli bez mycia:confused2: no a pobudke mam od 6 do 7.30 i po 2h odpada:eek:

reklama
moje dziecko raczej nie ma problemow z nocnym zasypianiem,no chyba ze ja gazy mecza to wierci sie strasznie i wtedy biore ja na rece jak do odbicia i po chwili juz spi:tak:. a w dzien jak jest bardzo marudna to wystarczy puscic jej troche glosniej muzyke i odplywa:-D

Do góry