reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Wrześniówkowe mamy

witam i ja :-D
Ja tez miałam postanowienie noworoczne, ze biore się za swoja figure i zrzucę pare kilo i coś mi nie wyszło:sorry::-)

Aga ewidentnie widać, że już czas iść do pracy:tak: nastrój odrazu będzie lepszy..

Kasiu u nas tez ładna pogoda, od tygodnia temperatura na plusie ale jakos nie zauważyłam żeby coś ten śnieg topniał :baffled::oo:

reklama
Witam,
Wczoraj bylismy u mojej kolezanki i dzieciaczki tak sie wybawily ze padly zaraz po przyjezdzie i nie zjadly kolacji:szok:
Dzisiaj do poludnia siedzimy w domku a pozniej na spotkanie polskim mam z dziecmi idziemy.

Gabids jak z resztą reszta dziewczyn jestem za kompletem nr 2 :tak: na święta BN dostałam od R kolczyki z kryształkami Swarovskiego :laugh2: bardzo je lubie nosić, żałuje tylko, że nie kupił mi z zawieszką bo miałabym komplet, ale nie można mieć wszystkiego.
Mi sie bardzo podobaja wlasnie te krysztaly Swarovskiego i upatrzylam sobie kolejne kolczyki:sorry: sa piekne

Witam się i ja ale dzisiaj zła:crazy: bo Tuśka chora:wściekła/y: w niedziele byliśmy u mojej siostry i pytałam czy Szymek zdrowy powiedziała że tak przychodzimy a on kaszle smarka i ma chrype:-( jak wyszliśmy powiedziałam M że czekamy 3 dni i zobaczymy czy coś się wykluje wczoraj zaczeła lekko pokasływać myślałam że może się jednak uda ale nie ma tak dobrze dziś wstała już z temperatura i kaszle paskudnie tak mokro i zastanawiam się jaki jej syrop na ten kaszel zapodać:eek: czy mucosolwan żeby rozrzedzał czy coś przeciwkaszlowego:sorry: narazie nie idę do lekarza spróbuje podomowemu ją leczyć w najgorszym wypadku w wekend albo pojadę do szpitala albo zabule za prywatną wizytę:sorry:

myślę że mucosolwan bedzie odpowiedni, albo po prostu syrop z cebuli.... a siostra niepoważna, tak czasme sie zastanawiam czy ona jest normalna ( sorrki) :eek::oo2:

Witam się i ja ale dzisiaj zła:crazy: bo Tuśka chora:wściekła/y: w niedziele byliśmy u mojej siostry i pytałam czy Szymek zdrowy powiedziała że tak przychodzimy a on kaszle smarka i ma chrype:-( jak wyszliśmy powiedziałam M że czekamy 3 dni i zobaczymy czy coś się wykluje wczoraj zaczeła lekko pokasływać myślałam że może się jednak uda ale nie ma tak dobrze dziś wstała już z temperatura i kaszle paskudnie tak mokro i zastanawiam się jaki jej syrop na ten kaszel zapodać:eek: czy mucosolwan żeby rozrzedzał czy coś przeciwkaszlowego:sorry: narazie nie idę do lekarza spróbuje podomowemu ją leczyć w najgorszym wypadku w wekend albo pojadę do szpitala albo zabule za prywatną wizytę:sorry:

witam w klubie a co do kaszlu to coś musi być w powietrzu jak byłam z młodym u lekarza to w poczekalni wszystkie dzieci z takim samym kaszlem aż pani z rejestracji powiedziała "a co wy z jednego przedszkola jesteście???"
Niestety u młodego poszło na płucka niestety mam nadzieję że Natalka da sobie z tym radę sama.Co do leków to faktycznie tak jak pisze Justyna Pulmeo albo Eurespal skład mają ten sam tylko jak nie masz w domu to w aptece nie kupisz bo to jest tylko na receptę co do syropku my dostaliśmy flavamed

Edit

A co do młodego to mi się wydaje ze to moja wina bo szwagierki młoda była chora i ona mi powiedziała że już jest ok więc do nich poszliśmy ale niestety okazało się że młoda nadal brzydko kaszle a ja zamiast zabrać się do domu to już zostałam bo ponoć lekarz powiedział że u małej jest już dobrze a kaszel w końcu przejdzie a tu trzy dni później młody z takim samym kaszlem tylko u niego poszło już dalej

Ostatnia edycja:
Dużo zdrówka dla dzieciaczki. Biedaki nasze :-:)-:)-(

Wczoraj kupiłam Maciusiowi taki film (a raczej serial) Filmweb.pl - łeb pełen filmów! i jest zachwycony. Cały czas pyta: co to? Kosztuje 7 zł i składa się z 13 króciutkich opowiastek. Przykłady:
[ame="http://www.youtube.com/watch?v=7oN7QhLuJfo"]YouTube- minuscule The fight for the lollipop[/ame]
[ame="http://www.youtube.com/watch?v=sQP4PTkBifE&feature=related"]YouTube- Minuscule hyperactiv ladybug[/ame]

reklama
witam!

majandra, jakbym niunce pokazala ten filmik, to by juz od kompa nie odeszla:no:. co jak co, ale dla niej zwierzatka to cale zycie:-)

u nas dzis pieeeeknie! +5st. z dachu kapie, slonko swieci:-):-):-)

posciel w koncu wynioslam do wietrzenia.
wkurza mnie tylko, ze w tym sloncu widac wszelki kurz:zawstydzona/y::zawstydzona/y:

jutro idziemy an kawke z dziewczynami z regionalnego:-)

Mnie też taka refleksja na temat swojego życia naszła :-:)eek:

nie weim, czemu akurat wszystkie dopadlo wczoraj, ale ja tez sie musialam wieczorem wyzalic P przez telefon:-:)-(
chce isc do praaaacy!!!!!!!!!!!!!!!szkoda, ze mnie nikt nie chce przyjac:-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-(

A co to takiego:sorry::szok: ja w sumie nie mam jakiegoś mądrego postanowienia :zawstydzona/y: nie wiem czemu ale nigdy się w to nie bawiłam:no:

takie poważne postanowienie to to że przez te 40 dni nie tknę słodyczy prócz ciasta na urodzinach:nerd::rofl2:

ja w liceum i na studiach, to wlasnie miala postanowienia odnosnie slodyczy. zadowalam sie plackiem lub rodzynkami

teraz nic nie postanowilam, wiec moze wlasnie by trzeba...;-)

a byłam dzis z Matim w kościele i staliśmy przy konfesjonale a ludzi było pełno jak mrówek i z braku już sił posadziłam go na tym konfesjonale i on coś tam zaczął grzebac w księdza gazetach i wyjął z nich princ polo:szok::-Djaki był płacz jak mu je zabrałam i odłożyłam z powrotem a młodego już nie posadziłam na ten konfesjonał bo by mu ten wafelek nie dał spokoju:no:

Monia, a dlaczego pozowlilam Mateuszkowi grzebac w ksiedza rzeczach?:zawstydzona/y::zawstydzona/y:tak mnie to zastanowilo, bo ja bym Julitce nie pozwolila dotykac:no:.
po drugie, ciekawe po co ksiedzu gazety i slodyczne w konfesjonale, przeciez nie am kiedy z tego skorzystac:szok:

JA jestem twarda i nic już dzisiaj nie zjem za to jutro:-):-):-):-)

ja wczoraj nie glodowalam. jadlam postne potrawy, ale bez przejadania sie i bez glodzenia:sorry:

Dzisiaj do poludnia siedzimy w domku a pozniej na spotkanie polskim mam z dziecmi idziemy.

milego spotkania:-)

Witam się i ja ale dzisiaj zła:crazy: bo Tuśka chora:wściekła/y:

zdrowka!:tak::tak:

Do góry