reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wrzesień 2010...

Hej dziewczyny!

TYlko sie witam i lece sie zbierac ,bo zaraz musimy do sklepu skoczyc(jak dam rade z tym bolacym brzuchem).A wieczorem idziemy do znajomych,kazalam sobie kupic kokosowego drinka (wiecie takie gotowe 4%) i zakladam ze jak lampke przez caly wieczor wypije bedzie ok.Ale z moim zuczkiem zaszlejemy haha

zycze wam milego dnia

reklama
witam pięknie i słonecznie! jak u nas dziś cudnie! a ja niestety muszę jechać 70 km na uczelnię tylko po to żeby wybrać indeks i później czekać na 17-tą żeby zrobić wpis... cały dzień poza domem... :-( a do tego teraz szybciutko muszę uładzić kuchnię, bo wczoraj mieliśmy gości i w nocy już na nic siły nie miałam... M jeszcze leży, bo wczoraj goście Go zmęczyli ;-) biedactwo... :-D miłego dnia dla Wszystkich!

Na obiadek sobie zrobiłam rosołek.
Kerna jak bym mieszkała gdzieś obok ciebie to już bym tam była, zabrała cie do siebie razem z maleństwem a tego ****** zrównała z ziemią. Nigdy nie zaakceptuje i nie przymykam oczu na takie zachowanie. Cholera mnie bierze jak słysze o takich sytuacjach. Może czas sie ocknąć bo niedługo usłyszymy o was w wiadomościach. Co dziennie sie słyszy jak dzieci trafiają do szpitala przez własnych tatusiów i mamusie. Zrozum że dziecko to dar i do cholery obudź sie wreszcie zanim będzie za późno!!!!

magi78 czy ty przypadkiem może nie doczytałaś takiego malusiego fragmenciku. Dorosły silny , pijany chłop KOPNĄŁ małe, niewinne, bezbronne DZIECKO!!!!
Awantura awanturą ale wyładowywanie swoich emocji na własnym dziecku to CHORE jest. Zastanów sie chwile bo kłótnie w związku to norma ale takie zachowanie wobec dziecka to już normalne nie jest. No chyba że ty masz inne zdanie i takie akcje wobec dzieci uznajesz za nic złego.

Wiesz wybacz ale mnie takie sytuacje to białej gorączki doprowadzają a tym bardziej jak ktoś nie ważne w jakim jest stanie je bije. A na czerwono zaznaczałam żeby podkreślić dla magi78 jakiego czynu sie dopuścił. Ja nie osądzam awantur ja nie toleruje tego typu zachowań bo jako niania sie na nie napatrzyłam i mierzi mnie taka znieczulica na cierpienie dzieci. A forum jest chyba też po to żeby wypowiedzieć własne zdanie na dany temat.

no i jestem..a teraz żałuję..serio. ciśnienei mi się tylko podniosło jak przeczytałam te Wasze posty...wolfheart..Twoje są równie przesadne....:sorry2:ale nie mam nerwów czytać do końca...:no::no: widać nie powinnam wszystkiego opisywać. Już mam nauczkę przynajmniej. Swoje sprawy zostawiam sobie a tutaj będę pisać o zmęczeniu i pogodzie.:sorry2::sorry2::sorry2: I nie będę tłumaczyć jak było na prawdę bo to i tak nic nie da, a przekonywanie mnie do rozwodu i ucieczki z małym z domu to jakaś paranoja.:sorry2::sorry2: Reszcie dziewczyn dziękuje za pocieszenie i wsparcie..niektórzy jak widać potrafią obiektywnie popatrzeć na sprawe a nie doszukiwać się pijanego nożownika katującego własne dzieci!!! Jestem normalna i wiem co można czego nie!! nosz *****!! I fakt, jak niektóre dziewczyny słusznie zauważyły po dwóch zdaniach nie powinno się oceniać całej sytuacji!! A ja jakoś dziwnie nia miałam czasu opisywać klatka po klatce całej sytuacji!! Nie błagałam Was o pomoc bo jesteśmy katowani i M ganiał nas z pięsciami do cholery!!!!! Dziewczyny...tragedia no.

Dorotka a Ty proszę Cię uspokój się...kurcze no niełatwo masz.Ale jak już któraś dziewczyna napisała jakby dzidzia miała wady, to pewnie nastąpiłoby poronienie a uCiebie usg jest ok!! Nie stresuj się tylko uwierz w lekarzy, medycynę! Nie Ty jedna masz taki problem i na pewno lekarze wiedzą co robic w takich przypadkach!! Sciskam!!

aha wiem Dorotka, że temat zamknięty, ale musiałam swoje zdanie wtracic!!! Po temacie!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ostatnia edycja:
Cze mamusie!
Ja wstalam z bolem glowy:wściekła/y:i tak mnie pobolewa od rana.Niechce sie faszerowac lekami i barc od bolu glowy...mysle ze przejdzie !!
Dziasaj mam na obiadek ruskie pierozki ze smietanka i tez przydalo by mi sie chate ogarnac ale przez ten bol glowy na nic nie mam ochoty:/
Milej soboty !!

Czesc dziewczynki:))
ale mialam dzisiaj noc..masakra..nie moglam zasnac..a jak juz zasnelam to moj tak chrapal ze ciagle sie budzilam..i jeszcze ten pies nadrabiajacy km po lozku..ale juz wstalam i zyje:)

siedze i mysle czy nie jechac do szczecina bo moje kolezanki ze studiow wydzwaniaja ze szykuja sie do pubu na wieczor..ale co ja biedna w tym pubie bede robic..sok pic? hehe.. z drugiej strony nie widzialam ich kilka miesiecy i juz sie stesknilam:( musze to przemyslec..szkoda ze to tak daleko:(

a pogoda ..hmm..cieplo ale pochmurnie..

u mnienoce wszystkie tak włąśnie wyglądaja :-( mój strasznie chrapie :-( nie wiem może trzeba coś na to kupić jakiś lek :tak: sama nie wiem

witam przedpołudniowo:-)
u nas też ciepło ale słońca bardzo mało :-( i temu mnie też się nic nie chce :wściekła/y:
u mnie dzis na obiadek skrzydełka kurczaka pikantne,ziemniaczki i surówka z pora...też chciałam robic zupkę jarzynową ale jakos ochota mi odeszła :szok:
no i trzeba sie zabrać za sprzątanko a tak mi sie nie chce :wściekła/y: napewno byłoby chętniej jakby słoneczko ładnie świeciło :tak:

Kerna, już dobrze. Bądź tu z nami, i mnie troszkę zdenerwowało, ale za moje nerwy jestem odpowiedzialna ja sama- więc dla dobra dzidziusia - stop :-) Odkręcam i zwracam myśli gdzie indziej. Mówi się, żeby kogoś poznac i ocenić trzeba by przejść w jego butach 7 długich kilometrów. To oczywiście przenośnia, ale gdy tylko sobie te słowa przypomnę, to zaraz gryze się w język by nie komentować po swojemu.
Jeszcze nie jedna zwada z lubym nas czeka- to są troski i radości z bycia razem. Nie ma tylko fajerwerków, prawda? :-)
Dziewczyny , mój facet tez chrapie, okrutnie! Gdy tylko zaśnie przede mną, ja mam problem by zasnąć. Ale najlepsze jest to, że...ponoć ja tez chrapię:-D No i przygadywał kocioł garnkowi. Hmm, staram się zmęczyć na maksa czytaniem i gaszę światło, jakoś sen przychodzi.
Na obiad rolady śląskie z kluskami i kapustką zasmażaną, dla mnie sałatka grecka, mniamm :-)

Witam się weekendowo
U mnie deszczowo pochmurnie,aż nic się nie chce, może po obiadku będzie lepiej i wybiorę się na jakiś spacerek.
Mykam zając się małą...

Hej witam mamuśki....ja wczoraj do 1 w nocy oglądałam film na TVN-"Constantine"-i potem miałam koszmary-i przez to sie nie wyspałam....
Kerna dobrze,ze jesteś....:tak:-można książkę napisać!!!!!!:-(...
A ja dziś robię ziemniaczki piure,kiełbaska z cebulką i surówka z kapusty kiszonej....
U nas jest ciepło ale brak słoneczka.....i chyba będzie padać:no: a chciałam okna myć bo już patrzeć na nie nie mogę.....kurcze dziś bolą mnie pachwiny a to dlatego ,że chyba maleństwo rośnie....a to jeszcze tyle czasu...mój to się śmieje,że niedługo to nie będę miała siły chodzić z tak dużym brzuszkiem:szok:...a ja myslę,że nie będzie tak żle....czuć wiosnę a lato też szybko przyjdzie!!!!!!!!!!!

słoneczko znowu zachodzi :-( kobieta zmienną jest a w ciąży to już szczególnie.. :-) banał a jednak... miałam jechać do stolicy województwa, ale jednak mi się nie chce.. tylko kiedy ja to wszystko pozałatwiam.. zachciało się starej ;-) babie kolejnych studiów... dobrze, że to już prawie koniec... dziewczyny uśmiechajmy się do siebie będzie nam lżej.. :)

reklama
Cześć dziewczyny!
A u mnie dziś pięknie - ciepło, świeci słonko!:-)
Szkoda, że nie mogę wyjść na spacer - grzecznie leżę! Ale dzięki temu bałagan w domu mam usprawiedliwiony!
Właśnie oglądam film pt."Marzyciel". Polecam wszystkim!
A mamusiom studiującym życzę dużo wytrwałości! W pierwszej ciąży broniłam pracę mgr, wiem ile to wymaga wysiłku. Ale za to dzieci są później rezolutne!
Życzę smacznego obiadku!:-)

Do góry