reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wrzesień 2010...

nie wiem jak to z tym kwasem jest. Ja sama odstawiłam zresztą.:baffled: Teraz się dopytam mojej gin. Mi się wydaje, że witaminki powinno się brać jak są jakieś niedobory:tak:
A wiecie co..dzisiaj wszsytkie prawie głowa napiernicza! cos z ciśnieniem chyba:sorry2: to widzę,że w temacie szwu nic się nei dowiem...kurcze szkoda:dry:

reklama
Witam to znowu ja,wiem ,że nikt nie tęsknił,ale ja jak bumerang wracam!!!hahaah.Lubie tutaj zaglądać,dzieki "stwórcy" nie mam dolegliwości w ciąży wręcz czuję się lepiej niż zanim w nią zaszłam;););).Moja "gorsza" połówka pracę zmienia także migrujemy z Ireland do Francji:).I znowu zmiana języka mam nadzieję,że mój (łamany) angielski na początek wystarczy,żeby się tam dogadać?! hahahha.Poczytałam Was trochę,i SZOK- .K no coments... .Kerna-Listen to your heart forever!!!!.Dobrego popołudnia Wszystkim życzę:) mediumjxoabp5547d.jpg

Hej a propos witamin to moj gin zalecił mi po prostu FALVIT MAMA I KWAS FOLIOWY przez cała ciążę. Toleruję wszystko bez problemu i nie mialam zadnych mdłosci. Z tym kwasem foliowm więc jak to jest? Jednym zaleca przez cały czas a innym nie?
Wiesz moja lekarka mi mowila , ze jak sie bierze kwas foliowy w 3 trymestrze to istnieje ryzyko, ze dziecko moze w wieku pozniejszym zachorowac na astme, do takich wnioskow doszli naukowcy ale jak naprawde jest to ci nie powiem. Jak bylam w ciazy z synkiem to bralam cala ciaze i powiem ci ze mam z nim problemy , co jakis czas musze mu robic testy na astme bo te jego kaszle ciagna sie po 3-4 m-ce, wciaz go inhaluje. Ale u niego to jest tylko kaszel bez zadnych objawow.

Kerna moje 2 kolezanki mialy szew ale niestety nie mam z nimi kontaktu, ale obie szczesliwie urodzily.
Czy kwas foliowy szkodzi? - Apteki Medyczne

Ostatnia edycja:
Witam.
Wyspałam sie na maksa. Wreszcie stawowe dolegliwości mi przeszły. A pomysłu na obiad nie mam. Coś mi chodzi bo głowie ale sama nie wiem na co mam ochote. Wezme sobie zaraz porządną kąpiel z pianą to może mnie jakieś natchnienie na obiad najdzie. A wieczorkiem może kino albo jakiś romantyczny wieczorek z masażem. A jutro inwazja na sklepy ciążowe i lody u grycana.
Życze miłego dnia.

:szok:
Witam.
Wyspałam sie na maksa. Wreszcie stawowe dolegliwości mi przeszły. A pomysłu na obiad nie mam. Coś mi chodzi bo głowie ale sama nie wiem na co mam ochote. Wezme sobie zaraz porządną kąpiel z pianą to może mnie jakieś natchnienie na obiad najdzie. A wieczorkiem może kino albo jakiś romantyczny wieczorek z masażem. A jutro inwazja na sklepy ciążowe i lody u grycana.
Życze miłego dnia.

A kto wykona masaz?:szok::szok::szok:

Kerna, nie wiem jak będzie u nas z tym szwem i pessarem. Wiem, że rózne sa zalecenie, w zależności co się dokładnie dzieje. Plamień nie mamy, hormonów na podtrzymanie nie mamy. Wiec chyba tak jak nam mówią doktorzy. Żyć normalnie ale oszczędnie, bez forsowania się i dźwigania, duzo odpoczywac, ale reszta bz. Licze właśnie na to, że tak będziemy funkcjonować. Znam dziewczyne , która z pessarem musiała leżeć, ale tez i macica jej twardniała, miała skurcze i plamiła. Ja nie mam, więc? Chyba tylko to zero seksu i oszczędnie :-)

Heloł

U mnie od rano szaro na zewnatrz, ale cieplo. Chcialam wjechac autem do myjni, ale nie wiem czy ma to sens.. moim zdaniem bedzie padac.
A dzis na obiad robie pizze :-) Juz mi slinka cieknie, bo z piekarnika taki zapach dochodzi ze juz ledwo siedze :-D

pozdrowionka.

onionek daj trochę:cool2::cool2::cool2: nie badź taka:cool2::cool2::cool2:
Beniaminka niewiedziałam,że też masz! Tylko żeu Ciebie pessar?? Możefakt, żeskoro bęz dodatkowych problemów to nie jest tak źle??:confused:
A moje cycorki z indyka w lodóce w zalewie się moczą i ciekawe co mi z tego wyjdzie! Jak będzie fajowe to wkleje na wątek bo łatwe do zrobienia !

Ostatnia edycja:
onionek daj trochę:cool2::cool2::cool2: nie badź taka:cool2::cool2::cool2:
Beniaminka niewiedziałam,że też masz! Tylko żeu Ciebie pessar?? Możefakt, żeskoro bęz dodatkowych problemów to nie jest tak źle??:confused:
A moje cycorki z indyka w lodóce w zalewie się moczą i ciekawe co mi z tego wyjdzie! Jak będzie fajowe to wkleje na wątek bo łatwe do zrobienia !

Oczywiscie zapraszam cale wrzesniowe forum na pizze do mnie :-D

reklama
tak czytam o tym kwasie foliowym i wit..co jeden lekarz to inna teoria..moj powiedzial ze kwas mam brac do 3 miesiaca..co do wit stwierdzil ze skoro wyniki sa w normie to narazie mam nie lykac tymbardziej ze jem duzo owocow i warzyw..niby dzieci rodza sie takie wielkie wlasnie przez witaminy haha..dobre..i badz tu madrym..i ze przewitaminizowanie jest gorsze od niedoboru..juz sama nie wiem..ale znajac zycie i tak kupie wit jak skoncze opakowanie kwasu..

Do góry