reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Dzień Dobry
Kto pije?
herbata1.jpg

reklama
Dziendoberek czwartkowo!
U nas od rana piekne slonce za oknem, wiec robie male pranko-niektore ciuszki(na razie glownie body) po Maciusiu dla Alanka, roz 74, bo 68 to bluzeczki maja juz przykrotkie rekawki(choc sa w sam raz na to slinienie i pakowanie raczek do buzi), a w body sie nie miesci. Ciekawa jestem ile moj synek juz wazy...po swietach w srode przenioslam szczepienie to sie dowiem. A mierzylam go sama i za kazdym razem od czubka do pietki wychodzi mi 70cm :). Glupi wzrost, bo 68 ciuchy przymale a 74 jeszcze za duze...
Macius oglada bajeczke u siebie, Alanek wlasnie zasnal. Kurcze, znowu mu stan zapalny sisuiak wyszedl wczoraj...chyba za szybko przestalam smarowac, a antybiotyk jeszcze siedzial w nim, no i w ogole flora zachwiana...A w ogole to mam problem z jego usypianiem. Przy cycu juz malo kiedy zasypia, w lozeczku sie drze, na rekach coraz czesciej sie tez zlosci i drze...i nosze takiego Pyze-pewnie z 7kg, kark, ramiona i plecy mi wysiadaja, a on chce spac a nie moze...Moj maz sie smieje, ze trafily nam sie chlopcy co nie lubia zasypiac i poduszka ich gryzie...szkoda im chyba czasu...Jak juz zasna to ok, ale tak, to problem. Jak juz Alan zasnie to spi w swoim lozeczku-dobrze ze choc tyle...
A w ogole ja juz zyje naszym wyjazdem do tesciow. Tylko nie mozemy sie zdecydowac, czy jechac juz w niedziele wieczorem czy w poniedzialek od rana...Jazda zajmie nam pewnie ok 6godzinek.
Ale co bede Wam smecic...Milego czwartku zycze!

Witam się i ja czwartkowo :-)
U nas też piękne słoneczko świeci od rana :tak: ja muszę iść na pocztę a później pewnie na dworku będziemy :happy2:
Czarodziejko ja chętnie :tak: herbatka z miętą pycha...u nas latem taka mięta na podwórku rośnie to sobie pijemy herbatkę :-)
Życzę Wam miłego dzionka i miłych wiosennych spacerków :-)
Buziaki

Ostatnia edycja:
Royanka współczuje tego zasypiania

a co do wyjazdu..my mamy rodzinę w Poznaniu od nas około 6h więc zawsze to były wyjazdy poranne. Wtedy dzieci jeszcze oczy zamykają w aucie a poza tym i ruch mniejszy na drogach bo większośc osób o tej porze pracuje :tak: a Wy sobie mozecie robić przystanki na jakiś ciepły posiłek lub kawkę. W nocy to trochę utrudniona sprawa i kierowca też wtedy czuje zmęczenie, ale to tylko taka moja rada z naszych doświadczeń.

Czarodziejko i ja się łapię na kawę

Kinga, Agnieszka fajne z Was laseczki !! widzę, ze spotkanie udane. A znałyscie się wcześniej ? :sorry2:

moj Kubulka ma zachrypnięty głosik. Psikam mu hascoseptem i podaje nurofen, zeby nie cierpiał. Poza tym dwie nocki mielismy super, nie zapeszac. Oby tak Kubuś spal cały czas.

Miłego dnia

ps wiecie, ze mój M wczoraj przyniósł zaległe ksiązki z biblioteki z piwnicy ? :wściekła/y: tam je schował jak sprzatał i znalazł przypadkiem wczoraj. Udusić to za mało

A ja wlasnie znalazlam na kompie stare zdjecie Maciusia. I dla porownania zamieszam zdejcie Maciejka i Alanka ktorzy sa na fotkach w podobnym wieku:tak:

Macius:-D

Alanek:-D
[URL=http://s130.photobucket.com/albums/p259/royannadzw/Macius1/Alanek/?action=view&current=DSC01499.jpg][/URL]

Jak porownuje zdjecia w albumie to stwierdzam, ze wlasciwie glowne roznice to takie, ze Maciejek w tym wieku mial blekitne oczy a Alanek ma brazowe, i Maciejek mial jasne wloski prawie niewidoczne a Alanek ma ciemniejsze i przez to widoczne.

WITAM:-)
U mnie także śliczne słoneczko:-)
Dziendoberek czwartkowo!
U nas od rana piekne slonce za oknem, wiec robie male pranko-niektore ciuszki(na razie glownie body) po Maciusiu dla Alanka, roz 74, bo 68 to bluzeczki maja juz przykrotkie rekawki(choc sa w sam raz na to slinienie i pakowanie raczek do buzi), a w body sie nie miesci. Ciekawa jestem ile moj synek juz wazy...po swietach w srode przenioslam szczepienie to sie dowiem. A mierzylam go sama i za kazdym razem od czubka do pietki wychodzi mi 70cm :). Glupi wzrost, bo 68 ciuchy przymale a 74 jeszcze za duze...
Macius oglada bajeczke u siebie, Alanek wlasnie zasnal. Kurcze, znowu mu stan zapalny sisuiak wyszedl wczoraj...chyba za szybko przestalam smarowac, a antybiotyk jeszcze siedzial w nim, no i w ogole flora zachwiana...A w ogole to mam problem z jego usypianiem. Przy cycu juz malo kiedy zasypia, w lozeczku sie drze, na rekach coraz czesciej sie tez zlosci i drze...i nosze takiego Pyze-pewnie z 7kg, kark, ramiona i plecy mi wysiadaja, a on chce spac a nie moze...Moj maz sie smieje, ze trafily nam sie chlopcy co nie lubia zasypiac i poduszka ich gryzie...szkoda im chyba czasu...Jak juz zasna to ok, ale tak, to problem. Jak juz Alan zasnie to spi w swoim lozeczku-dobrze ze choc tyle...
A w ogole ja juz zyje naszym wyjazdem do tesciow. Tylko nie mozemy sie zdecydowac, czy jechac juz w niedziele wieczorem czy w poniedzialek od rana...Jazda zajmie nam pewnie ok 6godzinek.
Ale co bede Wam smecic...Milego czwartku zycze!
super rośnie Alanek:-)z tym usypianiem masz ciężko:sorry2:może jak spowrotem będziesz smarować to zniknie:tak:już teraz życze miłego wypadu do teściów:-)
w porządku.... dziękuję Paula bardzo dziekuje....

i ja dodam od siebie dwa zdjęcia
Aga była u nas z mężem i synkiem:) fajnie było i dzieci się pobawiły razem..
Na BLOGU zamieściłam filmik! ;)) zapraszam kto chce zobaczyć

Dobranoc!
do jutra

Witam was dziewczyny
Wklejam fotki z dzisiejszego spotkania z Kingą(w nie długim czasie zdjęcia usunę)
To Ja i Kinga
9f5b93091dbb11264e409c04671d0cac.jpg

Nasze dzieci Filipek i Alan
04922e597430bf5a64dda84fae70943c.jpg

Pozdrawiam was:)
super foteczki kobitki a synusie urocze i widać że mają się ku sobie;-)
wam pachnie pachnie a fasoleczki jak nie było tak nie ma.. niestety wyjaśniło się już wszystko dziś.

pozdrawiam
was
....
:-:)-:)-(

Drzewka podlane:-)

EDIT:BERSHKA ja też odrazu aplikuje jak coś nie wyrażny synek jest jak jeden i drugi i powiem że takie reagowanie pomaga:)co do M to nieźle cię wrobił...;/
ROYANNA jeju jacy podobni ;DDD

Ostatnio edytowane przez moderatora:
(...)
ROYANNA jeju jacy podobni ;DDD

Royana jak bliźniacy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! sa kochani

Hmmm, naprawde tak myslicie?
Ja dotychczas uwazalam, ze sa calkiem inni, a moj M ciagle mowi mi, ze jak oglada zdjecia to jak sa w kompie zamieszczone jedego i drugiego smyka to ma problem aby sie zorientowac ktory to Macius a ktory Alan...:sorry2: Teraz popatrzylam i faktycznie sa bardzo podobni:tak: Ciekawe jak bedzie jak podrosna, bo np doktor nasza mowi, ze Macius to cala mama a Alan to caly tatus:-D. No na pewno Alan bedzie mial ciemne oczy a Macius jasne(ale nie blekitne bo juz zmieniaja kolor) a z wlosami to sie okaze, bo moze zamienia sie jasne w ciemna i na odwrot;-)

reklama
witam i ja u nas piekna pogoda slonce swieci a my na tarasiku siedzielismy teraz mam chwilke..

kinda przykto mi ze przyszla..kiedys sie uda zobaczysz..

agnieszka i kinga super foteczki spotkanie udane i dzieciaczki jak sie bawily..super..

bereshko co kubulce jest..podawaj mu lekarstwa za wczasu masz racje..lepiej dmuchac na zimne..tulam mocno..

royanna jakie slodziaki jaki alanek juz duzy to moja ma ubranka 74 i jeszcze za duze..ja mysle ze alanek z maciusiem roznia sie ale to tylko moje zdanie..

pajka zycze milej wyprawy na targ..

czarodziejko witam jak dzieciaczki..

sylwia jak samopoczucie?

anufifi co u ciebie torba spakowana juz do szpitala?myslami jestem z toba..tulam mocno..

pyszczku wstaw fotke sebusia fotke na spacerku w nowej kurtce..

gioesko przyzwyczaisz sie i kacperek tez sie przyzwyczai..

pozdrawiam was wszystkie w tak piekny sloneczny dzien i zycze milego dzionka

paula jak syneczek w brzuszku kopie mamusie,,

Do góry