reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Wrocławianki - jaki szpital????

B]patrynia[/B] z tym taśmowym rodzeniem to przenośnia i nie sądzę żeby to miało wpływ na pozycję rodzenia, choć większośc położnych jednak preferuje od II fazy pozycję leżącą

laurana - a tym porodem sn na Dyrekcyjnej twojej znajomej to mnie zdziwiłaś bo mi się wydawało że Dyrekcyjna właśnie nie boi się cesarek - ale to moje obserwacje tylko i mogę się mylić.
ja jednak do takich jednostkowych przypadków - jak opowieśc kobiety o Oławie - to podchodzę z dystansem bo nie znam żadnego szpitala w którym nie wydarzyłaby się jakś tego typu tragedia i wiadomo że takie opinie zapamiętuje się bardziej, ale w takiej sytuacji to chyba bym musiała rodzić w domu bo zaden szpital nie jest wiarygodny. Jedyny szpital od którego mój gin kazał mi się trzymać z daleka to Kamieńskiego - ale nie uzasadniał dlaczego. Ja jeszcze do marca wogóle nie wyobrażałam sobie że będę rodzić w innym miejscu niż u swojego gina na Dyrekcyjnej, ale doniesienia z porodówek jednak skłoniły mnie do zastanowienia się. Oczywiście jestem z tych co dmuchają na zimne więc zabezpieczyłam się na wielu frontach i mój lekarz wie że jak wszystko będzie ok to będę w Wałbrzychu i umówiliśmy się że on będzie bardziej monitorował moją ciążę pod tym kątem - tzn sprawdzał częściej czy nie ma jakichś problemów typu owinięcie pępowinką czy wcześniejszy poród - gdyby były to ląduję na Dyrekcyjnej bez dyskusji, natomiast jak będzie wszystko ok to Wałbrzych któremu też nic zarzucić nie można (no poza tym że nie ma tam mojego gina :tak:). Wrocławskie szpitale są dobre - tyle że przepełnione

reklama
Witam:-)
Dziewczyny mam pytanie czy wiecie może co trzeba mieć ze sobą do szpitala jeżeli chodzi o dyrekcyjna? dla mnie i dla dziecka
Z góry dziękuje

Witam:-)
Dziewczyny mam pytanie czy wiecie może co trzeba mieć ze sobą do szpitala jeżeli chodzi o dyrekcyjna? dla mnie i dla dziecka
Z góry dziękuje

Hej Madziu:-D,

na szkole rodzenia mówili, ze zabrać trzeba:
MATKA - dokumenty:
- karta ciązy
- oryginał grupy krwii
- dowód osobisty
- w przypadku chorób przewlekłych wyniki badań
- wskazania do cesarki jeżeli takowe są
- aktualny wynik z pochwy w kierunku paciorkowca
- aktulana ksiązeczka zdrowia bądź inne potwierdzenia opłacenia składek

Mama akcesoria - tutaj zależy co sama uważasz za słuszne, ja wezmę
- koszule
- staniki do karmienia
- recznik kąpielowy duży, mały
- wkładki laktacyjne
- majtki poporodowe
- podpadki poporodowe - choć dają ligninę
- kapcie
- klapki pod prysznic
- skarpetki
- szczoteczka, pasta do zębów, szampon, szare mydło, Tantum Rosa
- krem do brodawek
- sztucce
- papier toaletowy
- termometr
- ksiązka, gazety
- woda mineralna

Dla dziecka:
- pampersy
- chusteczki nawilżające
- krem do pupy
- 3 pieluchy tetrowe, pieluchę flanelową - mogą się przydać
- ubranka na wyjście

to chyba na tyle:-D, trochę się nazbierało:-D

Lenkaa ja rodziłam w Wałbrzychu i jestem super zadowolona, tak jak pisałaś, szpital ma 3 stopień referencyjności, neonatolgia jest tam na naprawdę wysokim poziomie (sam personel oraz sprzęt), tak jak pisałaś, niejeden wrocławski szpital do pięt nie dorasta... Co do znieczulenia - polecam wszystkim, mój poród trwał 19 godzin, ale te 4,5 godziny, kiedy działało znieczulenie - pozwoliło mi - jeśli mogę to tak określić - na regenerację sił.

Dziewczyny, ja ostatnie kilka dni spedzilam na patologii ciazy na Brochowie i wcale nie zamierzam uciekac z Wroclawia. Ja jestem zadowolona z opieki, zarowno poloznych, jak i lekarzy.
Ja też leżałam na patologi na Brochowie i też nie mam złych wspomnień...ale tak na 100% nie jestem zdecydowana...muszę sobie poczytać Wasze opinie

A mam pytanie: jak można sprawdzić, który szpital będzie w jakim miesiącu zamknięty?? Gdzieś usłyszałam, że Brochów ma być zamknięty w lipcu, ale nie wiem na ile to prawda...

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry