reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakupy.... Wszystko dla naszych Dzieciaczków

Wiecie co mam duży problem!!! Chciałam Bartkowi buty kupić ale nie takie do chodzenia bo to za wcześnie tylko takie miękkie. Pani w sklepie podawał nam wszystkie rozmiary jakie miała i ŻADNE nie weszły na stopę ponieważ wierzch stopy jest grubiutki. Martwie się że będzie problem z dobraniem butów do chodzenia. A póki co ubieram go w skarpetki ze skajkową podeszwą. :no:

reklama
Wiecie co mam duży problem!!! Chciałam Bartkowi buty kupić ale nie takie do chodzenia bo to za wcześnie tylko takie miękkie. Pani w sklepie podawał nam wszystkie rozmiary jakie miała i ŻADNE nie weszły na stopę ponieważ wierzch stopy jest grubiutki. Martwie się że będzie problem z dobraniem butów do chodzenia. A póki co ubieram go w skarpetki ze skajkową podeszwą. :no:
heh a u nas odwrotnie stopki chudziutkie :-)

stopi masz super wozek, juz mialam wczesniej Ci to napisac, tylko to raczej nie moja połka:-):-):-) one chyba ponad 4 tyś.kosztuja.
aga moj Oskar tez ma grubiutkie stopki i mial juz nawet takie fajowe nike, a nie moglam mu nogi wsadzic, wiec pewnie teraz oddamy jakiemus chlopcu wsrod znajomych jak sie urodzi. a wczoraj 1 raz mu zalorzylam takie szmaciaki co tylko jak trampeczki wygladaja, i nie bylo problemu

stopi masz super wozek, juz mialam wczesniej Ci to napisac, tylko to raczej nie moja połka:-):-):-) one chyba ponad 4 tyś.kosztuja.
aga moj Oskar tez ma grubiutkie stopki i mial juz nawet takie fajowe nike, a nie moglam mu nogi wsadzic, wiec pewnie teraz oddamy jakiemus chlopcu wsrod znajomych jak sie urodzi. a wczoraj 1 raz mu zalorzylam takie szmaciaki co tylko jak trampeczki wygladaja, i nie bylo problemu

Dziekuje. To akurat prezent, od znajomego, po jego corci. na moja kieszen tez za drogi :-) wogole jak na wozek to za drogi...

Aga, mój syncio tez ma wysokie podbicie i było dokładnie to samo w każdym sklepie. Przy czym ja szukałam już bucików w których chodzi na ulicy....
W domu nosi skarpetki z abs.

Ostatnio moja mama była w Lidlu i kupiła mi pampersy. Nie wiem czy była o nich mowa. Mała paczka, sztuk 14, cena 6,49. SOFTINO. I wiecie co? Są super :-D Jak oryginalne pampersy, tak samo delikatne, mieciutkie, chłonne. Strasznie jestem z nich zadowolona. Dały rade nawet podczas biegunki. Mały duzo pełza po podłodze (od 3 miechów i ani myśli raczkować)i np te z Kauflandu Wickesy (tez dosyć dobre) strasznie mu przeszkadzały. Chyba były za sztywne :-) Łapał za pampersa (nawet przez rajtki) i ciągnął złoszcząc sie przy tym. Było to zabawne ale wole go na nerwusa nie wychowywac :-D Od momentu gdy zakładam mu te Lidlowskie problem się skończył. Nic mu sie zawadza :-D Jedyny minus to taki że są to małe paczuszki. Za to cena przystępna:-) Mam tez chusteczki tej firmy, ale odpadają. Wg mnie strasznie śmierdzą mydlinami.

Patra- po Twoim opisie tych pieluszek od razu poleciałam do Lidla :-D całkiem fajne te pieluchy. Trochę podobne do tych z kauflanda, ale bardziej miękkie (tak jak pisałaś). Kupiłam też przy okazji w Lidlu Toujours- też fajne. Uczulenia żadnego nie widać i są chłonne, więc jest ok :-D My mamy jedynie problem w nocy. Nawet pampersy nie dają rady:-( Na razie używamy Bella Happy, ale też zdarza się, że Mati je przesika:wściekła/y: Może Wy macie jakieś sprawdzone? Huggisy i Pampersy już sprawdziłam i praktycznie za każdym razem w nocy musiałam małego przebierać. Z Belly raczej są ok, czasem się zdarzy wypadek...

dziewczyny te co maja krzeeselka do karmienia, czy istotna sprawa jest gdzie umieszczony jest palak miedzy nogami - czy pod tacka, czy w siedzisku??? Pewnie jak jest przy tacce, to pozniej dziecko moze sobie siedzic w krzeselku jak w zwyklym foteliku...... Patrzec na to czy nie??? ja nadal bez krzeselka. Juz mialam kupowac turystyczne ale okazalo sie ,ze do nich musza byc stabile krzesla... I na razie znow sie wstrzymalam...

Ja kupilam 3tyg temu przed wyjazdem w Polsce hugiessy premium i jakies inne sa, niz byly wczesniej, Zrobily sie sztywne i to jak.. !!!! Zmienili rysunki na pieluchach , ale zeby tak jakos spadla :-( Mam nazieje,ze to tylko taka jedna partia felerna byla.
W Niemczech musialam kupic pampresy i sa ok- mieciutkie i tez chlonne jak hugiessy. Tylko ten zapach.... Jak Hugiessy beda teraz tylko takie slabe jak ostatnio kupilam, to bede musiala przerzucic sie na inne pampki.
W Hiszpanii kupilam duzy zapas tych ich fajniutkich hugiessow premium , bo wychodzily po 35zl za 90sztuk.

Musze te z Lidla przetestowac. :-)

Ostatnia edycja:
Karolina ja mam krzesełko z pałąkiem umieszczonym na wyjmowanej tacy. Też mi się wydaje, że kiedyś może okazać się to wygodne:) Jedynym minusem krzesełka jest materiał, mój Młody po zjedzeniu posiłku ma tył główki mokry, tak się w nim poci. Muszę znaleźć jakiś pokrowiec, który pasowałby na krzesełko:)

reklama
hej dziewczyny a czy wasze dzieciaczki placza podczas spacerów w wózku... moja mała dzis dala taki popis ze nie wiedzialam co zrobic w poniedz. jade do hurt zobacze spacerowki z przekladana raczka zeby widziec moje dziecie bo sie wsciekam jak nie widze co ona robi i dlaczego palcze :(

Do góry