Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
u nas tylko łyżeczką. Ale na razie jest tego tak malutko, że nie zastepuje to posiłku. Ja bym radziła dac kaszkę łyżeczką przed kąpiela (min. pół godziny), a po kąpieli dopchać cycem lub jeśli zdecydujesz się na butelkę to z butli przed samym snem.
w sumie to tak.. ale widzisz.. jak sama piszesz dzieccko samo sobie nie kupi.. czyli jeśli rodzic kupi to będzie uczył wytrwałym się uda..w dużej części tak jest, bo przecież jak rodzice decydują podawać butelkę, to dziecko nie pójdzie samo do sklepu i nie kupi sobie niekapka, bo wolałoby jednak z niekapka. Dziecko jest zalezne od propozycji rodzica ;-) no ale ma też swoje preferencje, nie wiadomo od czego zależące - np Michaś Kilolka... na rózne sposoby Kilolek próbowała zaproponować mleczko,a On chciał wyłącznie z cyca i już..
kilolu moja też się tylko bawiła na początku ale robiłam jej tak że wyciskałam troszkę kaszki do buźki i potem dawałam niekapek i sama trzymałam aż nie zasśie a później sama się nauczyła że trzeba ciągnąćdobrze, bo już się balam, ze tylko ja daję...
no wiesz mója gadzina pięknie trzyma i niekapek i butelke z uszkami, wkłada do buzi i gryzie a zassac nei chce za nic w świecie. Kube próbowąłam nauczyć niekapka jak skończył pół roku i za nic się nie dał, dopiero kolo 2 lat sie przekonał. Oczywiście nie był do tego czasu na butli, ale bardzo długo. Koło 10 miesięcy chyba kupiłam kubek ze słomką
bo z niekapka zamo nie poleci ;-)... bo z niekapka zamo nie poleci ;-)[/COLOR][/FONT]
czerwcu wracam do pracy to bede spokojniejsza ze maly radzi sobie beze mnie, bedzie mial juz dobre pol roczku wiec najwyzsza pora![]()

Etna wiem że to wyrwane z kontekstu ale uwierz mi przez najbliższe 20 lat sobie bez ciebie nie poradzi 

Etna wiem że to wyrwane z kontekstu ale uwierz mi przez najbliższe 20 lat sobie bez ciebie nie poradzi
![]()
agrafka, myslisz ze półrocznemu dziecku głupio dać butelkę????? a jakiemu nie głupio?
to ja może sprostuję ja nie używam kuka niekapka ale butelkę niekapkę...poleci ja plastikowe zabezpieczenie sciagniesz![]()