reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można zajść w ciąże mając endometriozę???

Cześć Dziewczyny!
Jak tam mija weekend? U mnie pod znakiem zakupów, ale jutro siedzimy w domu i leniu****emy. Mam jutro w planie zrobić moje ulubione co nieco, czyli baklavę (to będzie debiut, ciekawe, jak wyjdzie).
Asienka, Wikulaa, jak tam owu? U mnie zaczęła się wczoraj (dosyć szybko, może przez te zioła, które piję w tym cyklu).
Misia89, nikt Ci na 100% nie powie, czy to endometrioza, bo to może potwierdzić tylko laparoskopia lub operacja, chociaż sądząc po objawach, to może być to. Nikt Ci też nie powie, czy będziesz mieć problemy z zajściem, bo na to nie ma reguły. Wyjdzie w praniu, tak więc ... odstawiaj tabletki i do dzieła ! :-)

Mam nadzieję, że ostro działałaś podczas owulki???!!! Ja jeszcze jestem przed , ale się zbliża więc już powoli zabieram się do roboty:))

A co to jest ta baklava???????

Witam Dziewczyny.
Postanowiłam zadać Wam parę pytań ponieważ z przyszłym Mężem planujemy zacząć starać się o Maleństwo jednak mam wiele zmartwień ponieważ zdrowie przysparza mi wielu problemów i wątpliwości jak to właściwie będzie:-( Opiszę najpierw swoją sytuację...
Od samego początku mam nieregularne miesiączki, czasem pojawiała mi się dopiero po 3 miesiącach:-( a jak już się pojawiła była strasznie obfita i bolesna (aż do omdlenia). Teraz od 4 lat biorę antykoncepcję, najpierw Yasmin aktualnie Yasminelle. Bóle są mniejsze, miesiąca wiadomo jest regularna i mniej obfita. Jednak cały czas towarzyszą mi bóle przy stosunku :-( przez to też straciłam ochotę na seks :-:)-:)-( i towarzyszy mi ciągły śluz :-( Parę lat temu zaczęły mi się problemy z torbielami miałam ich 4, jedna usuwana operacyjnie po wylaniu do otrzewnej. Po tabletkach torbiele także ustały. Dodam iż moja ciocia ma endometriozę i ciągłe torbiele, które w finale spowodowały usunięcie całego narządu rodnego:-(
Tutaj moje pytanie brzmi czy to jest endometrioza? Kiedyś miałam lekarkę, która powiedziała, że to może być endometrioza, zapytałam na to a co z ciążą a ona mi tylko odpowiedziała, że później można się martwić... Tyle się dowiedziałam:-(
Lekarkę zmieniłam, idę na wizytę 10 maja i chcę z nią porozmawiać, ale wcześniej chciałam napisać tutaj ponieważ już nie mogę wytrzymać:-(
Do tego mam niedoczynność tarczycy i zespół Hashimoto:-( Boje się jak to będzie z zajściem w ciąże. Napiszcie mi wszystko szczerze. Pozdrawiam!!

Tak jak Ci napisała daian, nikt Ci nie powiem na 100%, a już na pewno nie my, nie jesteśmy fachowcami (lekarzami), musisz po prostu trafić na dobrego specjalistę, który dobrze Cię poprowadzi, żeby Ci nie zaszkodzić, a pomóc! Ale jeżeli chodzi o staranie o dziecko, to zaczęłabym od razu, my stramy się juz prawie 1,5 roku i nic... Więc jeżeli chcesz dizecka i masz możliwość to działaj:))

reklama
Baklava to takie ciastko rodem z Turcji: w skrócie cienkie plastry ciasta francuskiego smarowane klarowanym masłem i przekładane warstwami orzechów laskowych, pistacjowych i migdałów zatopinone w syropie miodowo-cynamonowo-goździkowym z odrobną skórki pomarańczowej. Strasznie słodkie, ale ja uwielbiam. Niektórzy podają z lodami i bitą śmietaną. Zrobiłam dziś, mąż mówi, że wyszło jak w oryginale, więc jestem happy.
U mnie dziś kulminacyjny dzień owulacyjny, tak mnie bolał jajnik, że hej... Ale już po... Teraz Twoja kolej Wikulaa... :-)
Asienka, co z Tobą? Tak ostro działasz, że nie masz czasu napisać? ;-)))

.
U mnie dziś kulminacyjny dzień owulacyjny, tak mnie bolał jajnik, że hej... Ale już po... Teraz Twoja kolej Wikulaa... :-)
Witam:-)
hheee jestem, jetem komputerek mi nawalił ale już pisze co u mnie:)
Owulacje miałam 8-9 przytulanko było w czwartek i niedziele i troche się boje że przegapiłam bo jajnik mnie bolał w sobote ale byłam na imprezie rodzinnej i nie było jak:zawstydzona/y: pocieszam się tym że ból nie musi koniecznie oznaczac samej owulacji, mogła byc w niedziele bo wcześniej (czyli w piątek) napewno nie miałam mam idealnie po luteinie 13-14 dc owu:) wyliczine przez lekarza. więc teraz czekam tylko na wstręciuche ale to niestety jeszcze daleko.....
Fajnie że prawie wszystkie mamy podobnie cykl więc trzymam za nas kciuki oby @ nie przyszła!!!;-)
Pozdrawiam

Asienka, na co Ty czekasz??! Ty masz czekać na 2 kreski!, a nie na... no właśnie, proponuję ją wykreślić z naszego słownictwa! :-) Od dziś czekamy tylko i wyłącznie na dzidziusia!
A tak w ogóle, nie martw się, na pewno nie przegapiłaś owu, obstawiłaś jajeczko z dwóch stron, he, he :-) -

Baklava to takie ciastko rodem z Turcji: w skrócie cienkie plastry ciasta francuskiego smarowane klarowanym masłem i przekładane warstwami orzechów laskowych, pistacjowych i migdałów zatopinone w syropie miodowo-cynamonowo-goździkowym z odrobną skórki pomarańczowej. Strasznie słodkie, ale ja uwielbiam. Niektórzy podają z lodami i bitą śmietaną. Zrobiłam dziś, mąż mówi, że wyszło jak w oryginale, więc jestem happy.

Fajnie brzmi opis tego ciasta ale musi być faktycznie strasznie słodkie, a ja czasami na takie mam ochotę:)) U mnie owulką też się zbliża wielkimi krokami, ale coś testy owulacyjne mi szwankują, bo wczoraj kreska testowa była dość wyraźna(ale jeszcze test nie był pozytywny), a dzisiaj nie ma wcale...ale to nic, dzisiaj podziałaliśmy z mężem, jutro poprawimy i powinno być dobrze:))

Witam:-)
hheee jestem, jetem komputerek mi nawalił ale już pisze co u mnie:)
Owulacje miałam 8-9 przytulanko było w czwartek i niedziele i troche się boje że przegapiłam bo jajnik mnie bolał w sobote ale byłam na imprezie rodzinnej i nie było jak:zawstydzona/y: pocieszam się tym że ból nie musi koniecznie oznaczac samej owulacji, mogła byc w niedziele bo wcześniej (czyli w piątek) napewno nie miałam mam idealnie po luteinie 13-14 dc owu:) wyliczine przez lekarza. więc teraz czekam tylko na wstręciuche ale to niestety jeszcze daleko.....
Fajnie że prawie wszystkie mamy podobnie cykl więc trzymam za nas kciuki oby @ nie przyszła!!!;-)
Pozdrawiam

Spokojnie, na pewno zdążyłaś, teraz trzeba dwa tygodnie poczekać na II krechy!!

Asienka, na co Ty czekasz??! Ty masz czekać na 2 kreski!, a nie na... no właśnie, proponuję ją wykreślić z naszego słownictwa! :-) Od dziś czekamy tylko i wyłącznie na dzidziusia!
A tak w ogóle, nie martw się, na pewno nie przegapiłaś owu, obstawiłaś jajeczko z dwóch stron, he, he :-) -

Dobrze gadasz:)) my wszystkie czekamy na dzidziucha a nie na coś innego!!

nie wiem co się dzieje z tą pogodą, ale ja przez te chmury i deszcz cały czas chodzę śpiąca...Kiedy będzie cieplej?????!!!!!!!!!!!

Witaj Daian:-)
Przepraszam poprawie się:) nie czekam na ..... tylko na dwie grube kreski;-)
Dzisiaj też czuje prawy jajnik ale zaczeły mnie bolec piersi więc jest już po owu to mój znak rozpoznawczy:) i tak do czasu oczekiwania na dwie kreseczki:)
Wikulaa, Daian na kiedy macie date oczekiwania na kreseczki???
buziaki

Tak jak Ci napisała daian, nikt Ci nie powiem na 100%, a już na pewno nie my, nie jesteśmy fachowcami (lekarzami), musisz po prostu trafić na dobrego specjalistę, który dobrze Cię poprowadzi, żeby Ci nie zaszkodzić, a pomóc! Ale jeżeli chodzi o staranie o dziecko, to zaczęłabym od razu, my stramy się juz prawie 1,5 roku i nic... Więc jeżeli chcesz dizecka i masz możliwość to działaj:))[/B][/COLOR]

Byłam u swojej pani ginekolog, poki co mam bardzo duzy stan zapalny, wynik posiewu bede miala za pare dni. Jak to wyleczymy mamy robic reszte badan...
A co do staran to chcemy bardzo :happy: w lipcu koncze tabletki i po paru miesiącach zaczynamy!! :happy:

Witam dziewczyny! mam nadzieje , że u Was nastroje dobre i że ostro się staracie :). Trzymam kciuki, żeby starania się powiodły.
Madziamadzia a jak Twój maluszek? Nie pcha się jeszcze na świat? mam do Ciebie jeszcze dwa głlupie pytania, ale zapomniałam o to spytac lekarza. czy po operacji miałaś okres? I kiedy mozna zacząć współzyć?
pozdrawiam Was dziewczyny. Dobrze, ze jesteście, że jest ktoś kto rozumie co przeżywam i potrafi podtrzymać na duchu

reklama
Cześć Dziewczyny :-D
Madziamadzia a jak Twój maluszek? Nie pcha się jeszcze na świat? mam do Ciebie jeszcze dwa głlupie pytania, ale zapomniałam o to spytac lekarza. czy po operacji miałaś okres? I kiedy mozna zacząć współzyć?
Groszku naszej córci się na świat nie spieszy :-D No ma jeszcze do terminu tydzień, ale we wtorek byliśmy na KTG i skurczy brak, więc zobaczymy kiedy się zdecyduje. Ja już bym chciała, bo zrobiło się ciężko ;-)
Po operacji okres miałam normalnie w terminie, tylko już nie taki bolesny jak wcześniej, bo przedtem była masakra :no:. Co do współżycia: my wytrzymaliśmy 3 tygodnie, chyba nawet niecałe :tak:
A Ty jak się czujesz? Nie wiem czy Ci lekarz mówił, ale jak dostawałam te zastrzyki po operacji, to musieliśmy bardzo uważać, żebym nie zaszła w ciążę. Po zastrzykach mogliśmy działać ;-)
Dziewczyny trzymam kciuki za Wasze 2 kreseczki, żeby pojawiły się jak najszybciej :tak:

Do góry