reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

my po wizycie u lekarza nadal oskrzela ściśnięte jeszcze wiec inhalujemy sie do piatku i znow na kontrol ... ;] chyba bedzie trzeba przełożyć badanie słuchu
Niedobrze, ze go tak trzyma :((
A co to za badanie sluchu?
My 24go mamy badanie wzroku(to co powinno byc w 4miesiacu, bo wczesniej zapomnialam)

reklama
tak, masakra!!! oczywiście natychmiast się obudził. a jak juz nie spal i probowalismy go nakarmić, bo był głodny: butelką, strzykawką i ta butlą z rurkami na cycek to wył tak potwornie, ze sąsiadka przyszla sprawdzić co się dzieje (a mieszkamy w domu, więc nie mamy sąsiadów przez ścianę tylko przez ulicę)

:( współczuję. Tak, kroplówka jest straszna. Julia strasznie to przeżyła, do tego śniada cera i grubas więc nie mogli jej się wkłuć, a potem jak z płaczu zasnęła to budziła się z rykiem na każdy odgłos chodaków pielęgniarek :(

my po wizycie u lekarza nadal oskrzela ściśnięte jeszcze wiec inhalujemy sie do piatku i znow na kontrol ... ;] chyba bedzie trzeba przełożyć badanie słuchu

Kaśka a zauwazyłaś ze z tym sluchem faktycznie cos nie tak?

Niedobrze, ze go tak trzyma :((
A co to za badanie sluchu?
My 24go mamy badanie wzroku(to co powinno byc w 4miesiacu, bo wczesniej zapomnialam)

Kaśka a zauwazyłaś ze z tym sluchem faktycznie cos nie tak?

\podczas badania w szpitalu cos nie tak im wyszło no i zalecili kontrolne badanie wiec na kontrolnym badaniu znow nie tak wyszło.... ale sprawdzali kanały ma czyste i wsadzali słuchaweczke do ucha i reagował na dzwiek ... ale nie wyszło badanie ... i teraz jakies poważniejsze niby fal mózgowych czy cos ale podobno trzeba zeby dziecko było zdrowe ... bede dzownic i pytac sie co i jak ...
moja sis tak samo miala w szpitalu i u niej na katrce inforamcyjnej jak dziecko przygotowac napiane ze jak dziecko miało katar trzeba czekac 3 tyg i wtedy badanie .... zobaczymy

a słyszy dobrze bo czasem sprawdzam i szepcze np imie jego i szuka rozglada gdzie i kto mowi ... wiec jest ok ... no ale trzeba i tak sprawdzic :|

No tak, tak , sprawdzic trzeba. Z tym katarem to racja, bo on moze zatykac uszka. Ja jak mam katar to gorzej slysze lub uszy mnie troche bola. To jest wszystko powiazane.

U nas dziwna sprawa z tym katarem. W dzien mała ma katar aż pod noskiem - czyli jest taki niby to wodnisty. Pierwszej nocy chrapała aż i ewidentnie nie mogła spać z tym katarkiem, ale drugiej nocy miała tylko problem z zaśnięciem, a teraz, trzeciej nocy, spała super, lepiej jak bez kataru ;) Nos czysty, swobodnie oddychala. Ale nad ranem zebraly sie z dwie zabki, ale to standart.
Czyli moze jednak alergia? Tarza sie po ziemi i zbiera kurze (dosłownie :| ) i jest katar, a jak śpi w nocy to zero. Na spacerze tez nie miała.

Pewnie jednak będzie dziś zaszczepiona.

A z tym zbieraniem kurzy - znalazłam ją wczoraj u nas w pokoju, podnoszę do góry, a z tyłu głowy na włoskach taki kurzowy kot (wiecie o co mi chodzi), farfocle. Nie mam pojęcia gdzie była, staram się takie koty od razu usuwać, a tu coś takiego! Aż mi wstyd było przed dzieckiem.

U nas dziunka też tak dziwny katar...w nocy nic, po nocy sobie odkaszle i jest oki, ale jak w dzień leży na podłodze to mu z nosa leci - bo on nie uleży tylko myk na brzuch i zwiedza cały pokój:sorry2:Może to przez zmianę pozycji i im wszystko z nosa wypływa co tam im zalegało:confused: Zapytam się jutro pani dr

Kilolek wiem , ze pewni wszystkiego próbowałaś a łyzeczka? Teraz jak mu juz cos wprowadzasz to moze łyzeczka załapie?

Jakie badanie wzroku?? Kazde dziecko powinno miec wykonane??

U nas po kontroli i klops. Oskrzela jeszcze świszcza, wczoraj skonczylam podawac antybiotyk i teraz zostaja same inhalacje. We wtorek kolejna kontrola. Mi sie cos wydaje ze te oskrzela to od alergii na jakies pylace krzaczki/drzewka itd. Moj N uczulony na wszysto jest wiec mala pewnie odziedziczyla :wściekła/y:

Kilolek wspołczuje Ci kochana. Moje jedyne pocieszenie dla ciebie ze kiedys zacznie jesc ;-) Mojej kolezanki córka tez nie chciala jesc, byli wiele razy w szpitalu, badania wszystkie wychodzily dobrze, lekarze bezradni , rodzice rowniez. Wkoncu zaczela jesc. Teraz jest duzo zdrowa dziewczynka. Moze twoj synek przez te bakterie w moczu nie chce jesc?? Kiedys pediatra cos mi wspominala o tekim powiazaniu. Trzymaj sie dzielnie kochana
Kasiiula zycze zdrowka dla synka
Dziunka moze to faktycznie jakas alergia na kurz , albo pozycja na brzuszku sprzyja spływaniu kataru

Ostatnia edycja:
reklama
Jakie badanie wzroku?? Kazde dziecko powinno miec wykonane??

U nas po kontroli i klops. Oskrzela jeszcze świszcza, wczoraj skonczylam podawac antybiotyk i teraz zostaja same inhalacje. We wtorek kolejna kontrola. Mi sie cos wydaje ze te oskrzela to od alergii na jakies pylace krzaczki/drzewka itd. Moj N uczulony na wszysto jest wiec mala pewnie odziedziczyla :wściekła/y:
My przy wypisie ze szpitala dostalismy zalecenie aby do 6tygodnia odiwedzic ortopede dziecicecego i w 3 miesiacu okuliste. Ortopede mamy juz z glowy 2 wizyty, trzecia edzie jak Alanek bedzie pewnie chodzil, a o okuliscie zapomnialam i ddopiero teraz bedziemy sie badac :)

Przykro mi ze oskrzela jeszcze trzymaja...doskonale rozumiem co oddczuwasz. I prawdopodobnie to na tle alergicznym. U nas dr tez powiedziala, ze Alan zaraza sie od brata prawdopodobnie dlatego bo jest alergikiem, i ze chociaz chory to ddobrze wygladal, brzuszek byl w porzadku nie zapadniety, byl gadula, smieszkiem itd, brak oznak dla chorego dziecka...

Dziunka
, u Was to moze faktycznie katar na kurz...
Kilolek...ja od dzisiaj probuje lyzeczka dopajac...chociaz jedzenie z roznym skutkiem idzie...

Do góry