reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2010

Cześć Dziewczyny, czytam Was na raty, bo sprzątam, a tak mi się straaaasznie nie chce sprzatać, ale w domu jak po wojnie, wkońcu trzeba jakoś ogarnąc to wszystko :-(jeszcze kuchnia i obiadek:-(

pati pezśliczny twój Maluszek:-)

ewela ale masz koleżankę, jakies kompleksy chyba ma skoro tak się wyżywa na cieżarnej znajomej:szok:

Miłego dnia życzę wszystkim mamusiom i brzuchatkom.

reklama
ewelinka307 - hih widziałam Twoje ostatnie zdjecie i potwierdzam, ze nawet nie miałabyś gdzie tego zmieścić :-) szczuplutkiej budowy jestes jak na ten etap ciąży, a u mnie widać po 23 kg na plusie, że sobie jedzenia nie szczędzę :-p ale co poradzę jak ciągle jestem głodna? :eek: a i spisałam sobie do Ciebie nr telefonu z wątku zamkniętego jakby co to będę informować :happy2:

Póki co to ja obżeram się dalej :-p i dobra :-D po ciąży mam nadzieję mój apetyt wróci do normalności :tak:

Próbowałam już wiele razy z tym suwaczkiem, potem jeszcze pokombinuję.

Jeśli o Natalkę chodzi, to jest kochana. W domu znacznie spokojniejsza niż w szpitalu:tak: Słodko się uśmiecha przez sen,jak znajde chwilkę to wstawię fotki. W dzień budzi się częściej, ale za to wnocy ładnie śpi. Wczoraj karmiłam ją o 23 pospała do 1 potem jedzonko i spała do 6.30:-D kochaniutka moja:-) Oj jak takie maleństwo spojrzy tymi pięknymi oczkami...:sorry:ahhhh
Niedługo same się o tym przekonacie:tak:

Proponuję usunąć wszystkie suwaczki i zatwierdzic zmiany, a później wkleić nowe trzy. U mnie jedynie to działało przy zmianie suwaków :tak:
Czekam na zdjęcia tych śliczności malutkich :-D

Zdec , Milka26– podziwiam, ze wam się chce pracować :)
Regi30 – to pewnie mąż jest bardzo zadowolony tym gotowaniem?? :) Ja od piątku próbuje zebrać się w sobie i pomidorówke ugotować. Na szczęście mojemu mężowi to wcale nie przeszkadza :)
ewelinka307 – no właśnie wszyscy mi mówią, żebym się cieszyła tym spokojem, co mam teraz, ale jakoś tak nie umiem. Mam wyrzuty sumienia, że powinnam cos zrobić, ale zawsze leniuch wewnętrzny wygrywa :)
kreatorka - masz sporo energii, żeby tak szalec po domku :) no, ale to pewnie przez to śniadanko :)
karo85 – trzymam kciuki za obronę!!!
Lencja – ten tydzień szybko zleci. Przynajmniej nie będą czekać do terminu porodu, bo to by było straszne…

a ja położyłam się na chwilkę i spałam prawie dwie godziny:szok: i to tak mocno,że nie słyszałam jak mąż pojechał do pracy, a żeby było ciekawiej w tym czasie jak ja spałam podłączył nową kuchenkę i co najważniejsze złożył kołyskę i skończył kącik do przewijania:-):-) jak tylko wszystko poukładam i założę pościel to się pochwalę, musimy tylko jechać do hurtowni po drugi przewijak, bo się okazało,że ten który kupiliśmy ma wadę fabryczną, na szczęście jest zapakowany oryginalnie więc nam wymienią:-)
A ja z racji nie oszczędzania się przed porodem postanowiłam zrobić dziś gołąbki z młodej kapustki, bo trzeba się najeść póki można:-)

zdec, sealet-co do zwolnienia to ja wczoraj dostałam do 10 czerwca, czyli dnia porodu, ale lekarz powiedział,że gdybym jednak przechodziła termin to mi jeszcze wystawi na kolejne 2tyg, bo twierdzi,że zawsze jest margines + - dwa tygodnie, kiedy można urodzić:-) a jeśli w tym czasie urodzę to zwolnienie anuluje ZUS i zacznę macierzyński z dniem porodu

ewela- no co za koleżanka,życzę Ci super figury po ciąży,bez jednego rozstępu,żebyś jej nosa utarła!

Gosia- jak ja Ci zazdroszczę:) :)

Ostatnia edycja:
dziewczyny ja tylko napiszę odnośnie zwolnienia - to nie ma zapisu w żadnej ustawie, ze tylko do terminu porodu lekarz może wystawić zwolnienie, powinien wstawić tak długo jak jesteście w ciązy.
Niektórzy lekarze już dwa tygodnie przed terminem nie wystawiają, bo można iść na macierzyński. Owszem ciężarna dwa tygodnie przed terminem może iść na macierzyński, ale nie musi .

Moja kadrowa podpiera się interpretacją ZUS, że macierzyński naliczany jest na podstawie aktu urodzenia dziecka, więc lekarz musi wystawić zwolnienie jak długo nie urodzimy.

Mój lekarz niestety wychodzi z założenia, że w 38tc nie ma już zagrożenia dla dziecka i można rodzić. Tylko kur** co mam siłą małą wyciskać!!! Pójdę do innego lekarza jak radzi lena, albo po prostu do internisty po zwolnienie, bo masakra....

Gosia** super że Natalka taka grzeczna:) Mam nadzieję że do wszystkich Natalek to się tyczy:tak:

ewela a ta Twoja koleżanka to jakaś straszna jędza. Pewnie ma mnóstwo rozstępów i cellulitu i musi sobie jakoś załagodzić swoje kompleksy, dlatego wmawia innym że też mają, żeby nie była sama... Nie ma co się taką przejmować, zazdrosna po prostu i tyle...

Właśnie wróciłam z OBI, bo przyszły literki i musiałam iść kupić gwoździki malutkie, a teraz biorę się za młotek i idę przybijać:-)

Lencja- właśnie o Tobie myślałam, nawet chcialam smsować :tak:Jak dobrze, że znów Cię puścili na przepustkę, nadal leżysz na tym korytarzu? Trzymaj się cieplutko, super, że całkiem prawdopodobne, że już za tydzien będziesz ściskać Malutką :-)
Z tym korytarzem nic się nie zmieni bo jestem przyjęta na pododdział, który jest w remoncie i cały jest na korytarzu prowizorycznie rozmieszczony... Musieliby mi przydział na pododdział zmienić a tego się nie praktykuje, poza tym na obu pododdziałach patologii ciąży w szpitalu wciąż są wszystkie miejsca zajęte, jak tylko jakieś się zwalnia od razu jest nowa osoba. Ja już wielokrotnie mówiłam, że ja z chęcią swoje łózko zwolnię ale nie chcą ze mną o tym rozmawiać..:confused:
Sądzę, że za tydzień to jeszcze nie będę miała Nelci przy sobie, zaczną dopiero wywoływanie i to pewnie w środę a nie we wtorek... Z tego co widzę to żadna z dziewczyn nie reaguje na początkowy test oksytocyny - ciekawe jak będzie ze mną.. A w przyszłym tygodniu jest Boże Ciało i dłuższy weekend i obawiam się, że go przeleżę w szpitalu i nic nie będą robili wtedy:no:
Lencja – ten tydzień szybko zleci. Przynajmniej nie będą czekać do terminu porodu, bo to by było straszne…
Też się pocieszam, że zleci szybko - zwłaszcza jak jeszcze jakąś przepustkę po drodze dostanę :-) Nie będą czekać do terminu porodu bo za mocno skacze mi ciśnienie i byłoby to chyba zbyt dużym ryzykiem, z tego co widzę, że to raczej nie dopuszczają aby dziewczyny z nadciśnieniem dotrwały do terminu.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny nie wiem co się ze mna dzije - to jakie s nienormalne
mi wciąż chce się spać przesypiam całą noc, wstaje ok 6 bo mąż wychodzi do pracy pozniej spalam do 11 i znow chce mi sie spac :confused:

juz sama niewiem co sie położe to śpię :-(mała to bedzie chyba z 6kg ważyłą, a ostatnia kupka do prasowania czeka już z 4 dzień a ja mam takiego lenia

al emi narobiłyście ochoty na truskawki - ale tu są takie sztuczne - a ja bym zjadła takie z pola :tak:

Ale mnie zdziwko złapało przed chwilą:szok:zamknełam kwiaciarnie na chwilke i poleciałam odebrać pieniążki za rodzinne zachodze tam koleja ze 20 osób no ale cóż stanełam i babka która stała pierwsza w kolejce woła mnie prosze pani to bez kolejki i wszyscy za nią tak tak oczywiście prosze pierwszy raz mi się to zdażyło że mnie ktoś przepuścił aż jestem w szoku:szok:
kreatorka-pisz pisz jakby co to wszystkich zawiadomie:-)
gosia-ja ostatnio jak zmieniałam suwaczki też się tam motałam ale trzeba usunąć suwaczek zatwierdzić chwile poczekać wkleić nowy i też zatwierdzić to powinno zadziałać a jak nie to usunąć wszystko i od nowa powklejać:tak:
kajdusia-oj ja też uwielbiam te poranki zaprowadze małą do przedszkola zrobie śniadanko kakałko i zasiadam przy bb:-)

reklama
A ja wszamałam kalafiorka;)I teraz idę zrobić ziemniaczki z rybką i surówką;)Z nudów chyba tak gotuję;)

Do góry