reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2010

reklama
Masz rozwarcie na 2-3 cm i to nic nie znaczy? ja już myślałam że jak będzie 4cm to od razu do szpitala... hehe. Ty taka spokojna, nic nie narzekasz... a w końcu SMS "urodziłam Natalcie!" mogę się założyć że tak właśnie będzie w najmniej oczekiwanym momencie :)
Ja własnie 3 tyg temu miałam rozwrcie na 2 cm i myślałam, że się cos rozkręci bo skurcze sie pojawiły;)A teraz wszystko zamknięte;)

Dziewczyny a czy ten czop to zawsze musi odejsc czy nie wszystkim ?

Czop nie musi odejść mojej mamie w ogóle nie odszedł a mi np sie łuszczy ale słabo jak to lekarz mówi;)Także nie sugeruj się tym, że Ci musi odejść ponoć nawet jest lepiej jak nie odejdzie bo chroni dziecko przed infekcjami;):-):-)

Mi też lekarz powiedział że z takim rozwarciem to spokojnie jeszcze można chodzić.
A położna powiedziała, że małej jeszcze z tydzień by się przydał i tego się trzymam;-)

Ja bym chciała już :p Nawet jak poród bedzie ciężki, to tylko jeden dzien bedzie trwał (optymistycznie), a potem już zadnych skurczy, żadnych bólów w brzuchu, żadnych problemów z wypróżnianiem itp :)
Mam nadzieje, że nie zmienie zdania po pierwszej godz. porodu :p

Co do przyśpieszenia porodu, to koleżanka mi dzisiaj pisała, że należy biodrami jak najwięcej kręcić, to wtedy może się szybciej rozkręcić. Bo podobno ten seks to przereklamowany;-)

to stanę i sobie pokręcę dziś cały wieczór, bo z seksem na przyspieszenie to g.... prawda, przynajmniej u mnie :eek:

jutro mam wizytę, kolejne 120 pln wydam, a liczyłam, że urodzę już, jak mi jeszcze L4 nie wypisze to awanturę chyba zrobię, termin mam na pojutrze a czytając wasze opowieści to boję się, że mi nie będzie chciał dać zwolnienia tylko na macierzyński mnie pośle, a jeśli tak zrobi to mnie juz więcej w swoim gabinecie nie zobaczy...... wrrrrrrrrrrrr

już się nie potrzebnie nakręcam, a jakjeszcze słyszę, pytania do kiedy mam zamiar z brzuchem chodzić i kiedy mam zamiar rodzić to mnie szlag trafia:szok:

reklama
to stanę i sobie pokręcę dziś cały wieczór, bo z seksem na przyspieszenie to g.... prawda, przynajmniej u mnie :eek:

jutro mam wizytę, kolejne 120 pln wydam, a liczyłam, że urodzę już, jak mi jeszcze L4 nie wypisze to awanturę chyba zrobię, termin mam na pojutrze a czytając wasze opowieści to boję się, że mi nie będzie chciał dać zwolnienia tylko na macierzyński mnie pośle, a jeśli tak zrobi to mnie juz więcej w swoim gabinecie nie zobaczy...... wrrrrrrrrrrrr

już się nie potrzebnie nakręcam, a jakjeszcze słyszę, pytania do kiedy mam zamiar z brzuchem chodzić i kiedy mam zamiar rodzić to mnie szlag trafia:szok:

Ooo...jestes jeszcze :) Nie odzywałaś się przez cały dzień i myślałam, że już na porodówce :) My to chyba najbardziej zaawansowane z terminem. Ciekawe kiedy coś się zmieni...

Do góry