reklama
D
dziunka24.
Gość
Mi już 3 lekarzy pokazywało, że tylko się skórke naciąga na tyle ile można, nie na siłe, tylko ją napiąć i wtedy myć końcóweczkę.
O, o , o o to mi szło

Swoją drogą - dobrze że mam córy bo bym nie potrafiła "obsługiwać się" chłopcem ;-)
anian
Fanka BB :)
Mi już 3 lekarzy pokazywało, że tylko się skórke naciąga na tyle ile można, nie na siłe, tylko ją napiąć i wtedy myć końcóweczkę.
nam pani dr też kazała tak robić i tak działamy
O, o , o o to mi szło
Swoją drogą - dobrze że mam córy bo bym nie potrafiła "obsługiwać się" chłopcem ;-)
po dziewczynce ciężko jest przestawić się na obsługę syna

A powiedzieli jakiej wielkości jest ciemiączko?
Właśnie nie. Pediatra tylko powiedziała, że duże, a wczoraj na USG to lekarz zapytał dlaczego je robimy i mu powiedziałam, to przejechał po główce i się zdziwił. Neurologa mamy dopiero 6 sieprnia, ale będę w tym tygodniu u pediatry, to przy okazji zapytam, jaka jest dokładnie wielkość tego ciemiączka.
co z napletkami naszych Synków?Ja wiem i czytałam wszędzie, zeby tego nie ruszać, a Wy? Coś Kilolek wspominała, że ona cos tam robi ale może miała zalecenie lekarza?
Uleńka - ja początkowo nic nie robiłam, tylko delikatnie starałam się tam umyć, ale nefrolog zalecił nam odciąganie napletka z racji tego, że Bartkowi bardzo słabo odchodzi i zbierają się tam bakterie, skutkiem czego są potem infekcje układu moczowego. Oczywiście mamy to robić delikatnie (pokazał nam jak), zawsze podczas kąpieli i nie ciągnąć na siłę. Po 3 miesiącach takich ćwiczeń jest już o wiele lepiej.
po dziewczynce ciężko jest przestawić się na obsługę syna![]()
Oj , zgadzam się w 100%

Ja po raz kolejny przekonałam się wczoraj, że żyjemy w dziwnym kraju. Byłam w kwietniu z Bartkiem u nefrologa z racji zapaleń układu mmoczowego i podejrzeniem refluksu moczowego. Mieliśmy przyjść na kontrolę w lipcu, ale w przychodni dowiedziałam się wczoraj, że NFZ nie przedłużył tej przychodni kontraktu na drugie półrocze na nefrologię dziecięcą. W związku z tym teraz muszę zarejestrować się gdzieś indziej, załątwić ponownie skierowanie od pediatry i wyciągnąć historię choroby z tamtej przychodni.

Ostatnia edycja:
R
rouż
Gość
Alan ma znowu asilona skaze, na calej buzce zmiany i na przedramieniu dodatkowo taki maly liszaj jakby...zaczynam podejrzewac, ze ma alergie rowniez na jakies pylki i to sie ze soba wiaze... Jakby tego bylo malo od miesiaca postanowilismy Maciusiowi raz dziennie robic kaszke na mleku krowim(dotad jadl 2x mleczne)bo ma prawie 4 lata juz i co? Okazalo sie, ze od ponad tygodnia ma skaze na pupie! Ech...
A co do napletkow. Mi jedna dr przy Maciu nie kazalam odciagac, potem druga, ze trzeba to robic. Macius niestety na moje oko ma stulejke
a odstatnio sam w kapieli sam tam sobie tak dzialal, ze mu skorka popekala!!! Myslalam, ze powiekszyl sobie sam otowr ale nie.
A co do napletkow. Mi jedna dr przy Maciu nie kazalam odciagac, potem druga, ze trzeba to robic. Macius niestety na moje oko ma stulejke
Uleńka_79
Listopadowa Mamusia
Dzięki dziewczyny za "info stulejkowe". Jak zawsze co lekarz to inna opinia. Ja póki co nic nie ruszam, nie będę ingerować skoro wszystko jest ok. Rozumiem natomiast sytuację jeżeli dziecko ma infekcję bakteryjną to naturalnie, ze trzeba to msc szczególnie pielęgnować.
Kasiiula
mamusia Pawełka :)
my po szczepionce na żółtaczke, mały był dzielny ledwo go utrzymałam po wkłuciu lekki pisk płacz... przytulony zapomnial o wszytskim ... dzielny chłopak
Kasiiula
mamusia Pawełka :)
my po wizycie i szczepieniu ... szczepienie ładnie Pawełek zniósł ... waga stoji w miejscu ... przez miesiąc 110g ! załamka
nie wiadomo czemu bo jak strescilam mniej wiecej co on potrafi zjesc to pediatra zdziwiona była
mam dawac 2 razy dziennie zupkę i za 2 tyg na kontrol ... w miedzy czasie zapisac sie do poradni schorzeń somatycznych pewnie troche w kolejce bedzie trzeba czekac ... wiec jak w ciagu 2tyg znow nic nie przytyje to na izbe przyjec moze położą i zrobia badania w szpitalu ...
no i posiew moczu mamy zrobic i tez zoabczymy bosh ...
kilolku u Ciebie Michas mało przybierał a powiedz mi przez jaki czas ile przybierał ?
?
kilolku u Ciebie Michas mało przybierał a powiedz mi przez jaki czas ile przybierał ?
my po wizycie i szczepieniu ... szczepienie ładnie Pawełek zniósł ... waga stoji w miejscu ... przez miesiąc 110g ! załamkanie wiadomo czemu bo jak strescilam mniej wiecej co on potrafi zjesc to pediatra zdziwiona była
mam dawac 2 razy dziennie zupkę i za 2 tyg na kontrol ... w miedzy czasie zapisac sie do poradni schorzeń somatycznych pewnie troche w kolejce bedzie trzeba czekac ... wiec jak w ciagu 2tyg znow nic nie przytyje to na izbe przyjec moze położą i zrobia badania w szpitalu ...
kilolku u Ciebie Michas mało przybierał a powiedz mi przez jaki czas ile przybierał ??
Zrób posiew, poczekaj na wyniki i nie martw sie na zapas. Poza tym mysle ze powinnas byc dobrej mysli, wiesz ze je a teraz bardzo duzo kalori spala.
Wiecie co u nas nie ma żadnych kontrolnych badan, ostatnio bylismy na szczepieniu i teraz pojdziemy za 6m-cy

reklama
mary__mary
BorySoniowa Mamusia :)
my po wizycie i szczepieniu ... szczepienie ładnie Pawełek zniósł ... waga stoji w miejscu ... przez miesiąc 110g ! załamkanie wiadomo czemu bo jak strescilam mniej wiecej co on potrafi zjesc to pediatra zdziwiona była
kilolku u Ciebie Michas mało przybierał a powiedz mi przez jaki czas ile przybierał ??
Tak to właśnie jest - jedne się martwią bo za mało dziecko przybiera inne bo za dużo...
A co to są schorzenia somatyczne? - tak w skrócie mi powiedz bo nei chce mi sie szukać.
Moja bratanica mega mało zawsze przybierała i wwieku 2 lat okazało sie ze ma nadczynność tarczycy... Leczyli ją przez rok czy jakoś tak.
Może przy okazji warty by było zrobić wyniki z krwi...
Podziel się: